Отговор: 43PUS6554/12 Не мога да каствам клипове от комп към YouTube приложението..
Цитат:
Първоначално публикувано от
prsnr
Предполагам, че телефона предава без проблем защото тогава връзката е: YouTube приложение (телефон) - YouTube приложение (телевизор) , докато другата връзка е: YouTube приложение (телевизор) - Chrome.
Пробвал съм през Chrome Canary браузър(Chromium), през Microsoft Edge(Chromium), през Opera, през инкогнито на Chrome.
Проблемът не е от браузъра или Уиндоус.
Оффф, бе човек!!!
В момента пробвам:
- ог едната страна - YouTube страница, през Chrome, ОС - Лубунту 20.04.1;
- от другата - YouTube приложение (телевизор).
Стартирам клип на браузъра, cast икона си я има и ... прехвърлям към телевизора. Даже, когато затворя раздела на браузъра - клипа продължава на телевизора.
Тоест - връзката е индиректна! Не - „Chrome -> телевизор“, а „Chrome -> YouTube -> телевизор“. От браузъра (телефона, PlayStation) „казваш“ на YouTube, че изхода ще е на телевизора. През приложението, в който си логнат!
Защото източника е онлайн!
Съвсем друго ще е, ако източника на клипа е физическа машина. И когато източника стане недостъпен - възпроизвеждането ще спре!
Отговор: 43PUS6554/12 Не мога да каствам клипове от комп към YouTube приложението..
Цитат:
jhoro
Оффф, бе човек!!!
В момента пробвам:
- ог едната страна - YouTube страница, през Chrome, ОС - Лубунту 20.04.1;
- от другата - YouTube приложение (телевизор).
Стартирам клип на браузъра,
cast икона си я има и ... прехвърлям към телевизора. Даже, когато затворя раздела на браузъра - клипа продължава на телевизора.
Тоест - връзката е индиректна! Не - „
Chrome -> телевизор“, а „Chrome -> YouTube ->
телевизор“. От браузъра (телефона, PlayStation) „казваш“ на YouTube, че изхода ще е на телевизора. През приложението, в който си логнат!
Защото източника е онлайн!
Съвсем друго ще е, ако източника на клипа е физическа машина. И когато източника стане недостъпен - възпроизвеждането ще спре!
Колега, не знам какво и защо се опитваш да кажеш, но ще се опитам да ти отговоря.
В коментари номер 10 и 13 написах, че дори и да изключа интернета на компютъра (или както си пробвал с раздела на брауръра), това което съм кастнал ще продължи да се излъчва на телевизора. Това много добре го знам. Не ми казваш нищо ново.
Казваш, че връзката не е Chrome -> телевизор, a Chrome -> YouTube -> телевизор. Аз казах, че връзката е Chrome - YouTube приложение (телевизор). Не знам защо телевизора го слагаш отделно. Ако телевизора няма YouTube приложение, cast-ването няма как да работи. Изискването е Smart телевизора да поддържа YouTube приложение и да е в една и съща мрежа с останалите устройства (лаптоп,таблет,телефон)
А за Плейстейшъна май не си разбрал - Плейстейшъна има YouTube приложение (същата версия като това на телевизора). Пускам го това приложение, отварям си Chrome на лаптопа, пускам някой клип в тубата и веднага се появява Cast иконката. Тоест връзката е Chrome -> YouTube приложение Плейстейшън. Плейстешъна е вързан към телевизора с HDMI кабел. В случая телевизора играе роля само на монитор. Докато в другия случай играе приемник+монитор защото самият телевизор поддържа YouTube приложението.
И не е нужно да съм логнат никъде, за да работи cast функцията - на първата страница съм го показал.
Имам потвърждение от друг притежател на 50PUS6554(като моя, но по-голям), че при него иконката се вижда и работи.
Също така имам потвърждение от притежали на телевизори Филипс с операционна система SAPHI(43PUS7805, 50PUS6703) - при тях иконата се вижда и работи.
Кажи според теб къде е проблема след всичко написано.
Здравей!
Вече и аз не помня - какво съм мислил, пък ... какво съм написал, пък ти - какво си разбрал.
Съгласен съм с това, което казваш. Има два варианта:
Плейстейшъна приема видеото от YouTube и го възпроизвежда на ТВ. Все едно - съм сложил външен монитор на лаптопа;
ТВ си приема видеото от YouTube през приложението и си го възпроизвежда сам.
Но и в двата случая - за да кастваш (управляваш какво ще гледаш) - YouTube приложението но ТВ или Плейстейшъна трябва да е сдвоено с твоя лаптоп или телефон.
В момента пробвах нещо друго. Отворих YouTube приложение на ТВ и „влязох“ като „Гост“! След това отворих YouTube приложение на лаптопа. Пуснах видео и „иконката“ си я има. Когато кастнах към телевизора - показва, че „Аз“ предавам видео.
Цитат:
jhoro
Съгласен съм с това, което казваш. Има два варианта:
Плейстейшъна приема видеото от YouTube и го възпроизвежда на ТВ. Все едно - съм сложил външен монитор на лаптопа;
ТВ си приема видеото от YouTube през приложението и си го възпроизвежда сам.
Точно това са двата варианта, които пробвах, но при включено YouTube приложение на ТВ - иконка няма.
Цитат:
jhoro
Но и в двата случая - за да кастваш (управляваш какво ще гледаш) - YouTube приложението но ТВ или Плейстейшъна трябва да е сдвоено с твоя лаптоп или телефон.
Точно така. Иначе няма как на това приложение да му хрумне, че аз искам да гледам нещо
Цитат:
jhoro
В момента пробвах нещо друго. Отворих YouTube приложение на ТВ и „влязох“ като „Гост“! След това отворих YouTube приложение на лаптопа. Пуснах видео и „иконката“ си я има. Когато кастнах към телевизора - показва, че „Аз“ предавам видео.
Кое е това YouTube приложение на лаптопа? YouTube.com през браузър ли имаш предвид?
Винаги показва кой се е закачил към телевизора.
Пробвай през инкогнито браузър и пак ще стане.
Цитат:
prsnr
Кое е това YouTube приложение на лаптопа? YouTube.com през браузър ли имаш предвид?
Винаги показва кой се е закачил към телевизора.
Пробвай през инкогнито браузър и пак ще стане.
Да - говорех за „YouTube.com през браузър“.
На самия телевизор, в настройките на „YouTube приложението“, в раздела „Свързване на телевизор и телефон“ - показва с кои устройства е свързан. При мен има - „Десктоп „име“, Десктоп „име“, Десктоп „име“, телефон - марка и модел - име“
Даже от „инкогнито раздел“ - при кастване, разпознава „кой изпраща съдържанието“!
Цитат:
jhoro
Да - говорех за „YouTube.com през браузър“.
На самия телевизор, в настройките на „YouTube приложението“, в раздела „Свързване на телевизор и телефон“ - показва с кои устройства е свързан. При мен има - „Десктоп „име“, Десктоп „име“, Десктоп „име“, телефон - марка и модел - име“
Даже от „инкогнито раздел“ - при кастване, разпознава „кой изпраща съдържанието“!
Точно това имах предвид.
Пратено е запитване до поддръжката на Филипс.
Писах и имейл до Сръчко. От там ми казаха да го пращам в сервиз където щели да му направят ъпдейт на фирмения софтуер. Аз им отговорих, че вече съм я правил тая операция. От Сръчко ми дадоха най-новия ъпгрейд файл, направих го и него и пак няма иконка. След като им казах резултата ги питах дали да пращам ТВ в сервиз и ми отговориха: не, тъй като в сервиза ще направят същото. Още казаха, че ще се допитат до техници на Филипс. А дано по-скоро да се разреши този проблем, че ми писна.. Честно...
Цитат:
prsnr
Пратено е запитване до поддръжката на Филипс.
Писах и имейл до Сръчко. От там ми казаха да го пращам в сервиз където щели да му направят ъпдейт на фирмения софтуер. Аз им отговорих, че вече съм я правил тая операция. От Сръчко ми дадоха най-новия ъпгрейд файл, направих го и него и пак няма иконка. След като им казах резултата ги питах дали да пращам ТВ в сервиз и ми отговориха: не, тъй като в сервиза ще направят същото. Още казаха, че ще се допитат до техници на Филипс. А дано по-скоро да се разреши този проблем, че ми писна.. Честно...
Не казваш - лаптопа има ли го като „Свързано устройство“?
Пп. В момента гледам филм и не ми се рови в телевизора.
Ако пробваш - да „забрави“ всички свързани устройства, и после - пак да ги свържеш?
Цитат:
jhoro
Не казваш - лаптопа има ли го като „Свързано устройство“?
Пп. В момента гледам филм и не ми се рови в телевизора.
Ако пробваш - да „забрави“ всички свързани устройства, и после - пак да ги свържеш?
Имаше го.. след това unlink-нах всички устройства.. reset-нах app-a и няма и няма иконка
Цитат:
prsnr
Имаше го.. след това unlink-нах всички устройства.. reset-нах app-a и няма и няма иконка
А после - успя ли да ги свържеш - тези устройства?
Цитат:
jhoro
А после - успя ли да ги свържеш - тези устройства?
Телефона се свързва без проблем. На лаптопа иконката не се появява
Ъпдейт по темата:
Разговарях с притежател на 50PUS7805 от Португалия, който има същия проблем като мен и е разговарял с португалския съпорт на Филипс.
Отговорили са му, че знаят за проблема, работят по отстраняването му и се надяват да го оправят със следващия софтуерен ъпдейт.
Тоест проблемът е от софтуера на Филипс и по-специално версиите след TPM196E_091.003.166.001.
Според Вас мога ли да искам някаква компенсация от Филипс заради това?
Доста главоболия ми създадоха. Скъсах сумати нерви и изгубих доста време да пиша по форуми, за да открия източника на проблема, а БГ съпорта ни лук яли, ни лук мирисали.
Супер непрофесионално отношение от тяхна страна.
И 2та проблема, които съм имал с телевизора, съм оправял сам въпреки десетките обаждания и разменени имейли.
Цитат:
prsnr
Според Вас мога ли да искам някаква компенсация от Филипс заради това?
Според мен (не ангажирам никого) - едно е да си признаеш, че нещо се е объркало.
А съвсем друго - да се дадат компенсации!
Най-вероятно - ще кажат само https://forum.setcombg.com/image/jpe...Dbe5nWTB//2Q==https://forum.setcombg.com/image/jpe...Dbe5nWTB//2Q==„Sorry“!
Колеги,
Вие не разбрахте ли, че клиентът е винаги прав, докато не заплати цялата сума. После - кучета го яли.
Няма значение дали е шоколад за 1лв. или яхта за 10 и повече милиона.
Поне от 10 години нито на търговците, а още по-малко на фирмите-производители не им пука за купувачите.
Беше то едно време, когато реагираха на всяко оплакване и се опитваха да отстраняват проблемите.
Сега гледат само как да те отсвирят по законен начин и толкоз. Въобще не ги интересува дали ще си купиш вече нещо от тях или не.
Шараните са много повече от преди, защото всички гледат наготово клипове, тестове и т.н. платени реклами.
Вместо да мислят, преди да си дават парите
Цитат:
jhoro
Най-вероятно да, но няма да оставя нещата така.
Имам номера на търговския представител на Филипс. Ще го спукам от звънене. Ще звъня също и на централата.
4 месеца ще ги побъркам.
Цитат:
Gena_bs
Колеги,
Вие не разбрахте ли, че клиентът е винаги прав, докато не заплати цялата сума. После - кучета го яли.
Няма значение дали е шоколад за 1лв. или яхта за 10 и повече милиона.
Поне от 10 години нито на търговците, а още по-малко на фирмите-производители не им пука за купувачите.
Беше то едно време, когато реагираха на всяко оплакване и се опитваха да отстраняват проблемите.
Сега гледат само как да те отсвирят по законен начин и толкоз. Въобще не ги интересува дали ще си купиш вече нещо от тях или не.
Шараните са много повече от преди, защото всички гледат наготово клипове, тестове и т.н. платени реклами.
Вместо да мислят, преди да си дават парите
Тоест нищо не мога да направя според теб?
Комисията за защита на потребителите дали няма да ми помогне?
Можеш да пробваш, но ще е много трудно, ако не и невъзможно да докажеш по какъвто и да е начин, че това е "съществен дефект" на стоката.
Успех!