65PUS8818 Филм със субтитри през домашната мрежа
Как да възпроизведа филм със субтитри през домашната мрежа. Намирам папката с филми и успявам да стартирам видео без субтитри с вградения плеър на телевизора. Субтитрите се намират в същата папка и са със същото име като филма. Формата е UTF-8 .srt (пробвах различни варианти включително и .sub). След това пробвах и чрез VLC но и тук ударих на греда.
На лаптопа отворих филма с VLC и се опитах да го възпроизведа на тв чрез chromecast но само звук и черен екран.
Отговор: 65PUS8818 Филм със субтитри през домашната мрежа
Сложи Plex на компа и Plex на телевизора.
субтитрите трябва да са сейвнати в ANSI и файла да е същото име - тоест F2 на името на филма , копираш и пействаш в името на субтитрите - автоматично би трябвало да ги дръпне
Стоковия плеър не го бива. Инсталирай си Nplayer на тв-то и си готов. Може и Коди ;)
Сподели си папката от windows и ВЛЦ ще я види в мрежата, тогава и субтитри ще зареди.
Ето как (не съм го разглеждал обстойно линка, първото на което попаднах) https://pureinfotech.com/setup-netwo...ng-windows-10/
По този начин ги чете без проблем от външен диск и флашка. Но през мрежата не се получава.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
tolostoi
Пробвах не се получи. Върви само видео без субтитри.
Инсталирай си NOVA Video Player и ще забравиш за мъките. Коди е добър, но изисква настройване и знания, а тук явно ги няма.
Nikolov 1989 доволен ли си от телевизора ,как се справя с картината при SD сигнал,би ли казал от какво не си доволен.Благодаря
Aз,имам същите проблеми,с philips 55oled818.Субтитрите не излизат по никакъв начин.Прочетох ръководството на philips ,там пише,телевизорът не поддържа субтитри на видео потоци от компютър или мрежов твърд диск,това се отнася май за всичките модели на марката.За сега гледам филми през флашка, може и през външен хард диск.Малко се издразних на тая простотия,но се премирих,Иначе телевизорът е чудесен.Някой колега с philips,ако е намерил някакъв начин,моля да сподели.Поздрави.
Какво ви пречи да си инсталирате Stremio и да си гледате Филма с Български субтитри и ще ви отпадне тегленето на файлове и този проблем?:eek:
Цитат:
skarabei
За сега гледам филми през флашка, може и през външен хард диск.Малко се издразних на тая простотия,но се премирих,Иначе телевизорът е чудесен.Някой колега с philips,ако е намерил някакъв начин,моля да сподели.
Пробвай да инсталираш на компа Universal Media Server, а на телевизора VLC Player, Nova Player или Pie Player. Би трябвало без проблем да прочете и субтитрите, ако в папката на компа са със същото име като филма.
Не е нужно да се инсталира никакъв сървър. Аз съм с 5-6 годишен ТВ и с MixPlorer (от xda-developers) съм си добавил шернатата папка от компа. Nova Player май директно намираше папки по мрежата, но при мен влачи на 4К филми по 60-80GB
слагаш за 100лв кутийка с AMLogic S905x4 процесор и с 64Гб. sd card за 14лв с CoreElec и инсталирано Коди с елементум добавка и и субтитри и гледаш всичко, предимно най-новите торенти онлайн - аз съм забравил отдавна да тегля филми :)
този процесор поддържа и новата кодировка AV1 (май така се водеше )
ако ти се струва сложно мога да ти направя такава кутийка, макар че с една седмица четене в нета и пробване може да се справи всеки
и което е най-важното - управлява се всичко с дистанционното на телевизора, все едно че ползваш вграден плеар
и също може да си го носиш с теб навсякъде дето има интернет и къв да е телевизор с HDMI
махаш sd картата - имаш Андроид 11:punk:
Цитат:
apmil4ev
слагаш за 100лв кутийка с AMLogic S905x4 процесор и с 64Гб. sd card за 14лв с CoreElec и инсталирано Коди с елементум добавка и и субтитри и гледаш всичко, предимно най-новите торенти онлайн - аз съм забравил отдавна да тегля филми :)
този процесор поддържа и новата кодировка AV1 (май така се водеше )
ако ти се струва сложно мога да ти направя такава кутийка, макар че с една седмица четене в нета и пробване може да се справи всеки
и което е най-важното - управлява се всичко с дистанционното на телевизора, все едно че ползваш вграден плеар
и също може да си го носиш с теб навсякъде дето има интернет и къв да е телевизор с HDMI
махаш sd картата - имаш Андроид 11:punk:
Имам подходящ бокс и карта. Моля да опишете стъпка по стъпка как да го настроя да работи по начина по който сте описали. Може и на съобщение, както предпочитате. Предварително благодаря.