Съвет Най-Добрите настройки за Philips 65PUS8818/12
Молба за помощ за настройките на картината и звука за този модел, защото вчера го купих ,но е адски тъпо да настройваш картината и да виждаш само менюто за настройки, а не влиянието на промените върху картината в реално време гледаш и променяш както е в Sony. Изгледат имного орязани настройките пак в сравнение със Sony-то което имах и сега се нуждае от ремонт изчезна му картината и за по-бързо взех този Philips който ме изнервя много :mad: Calman калибриране мога ли сам да си направя и какво нещо да инсталирам на PC и да ги свържа ли?Нямах време да четаимаше тема във форума тук.
Идея това сиво да стане черно?:)
Отговор: Съвет Най-Добрите настройки за Philips 65PUS8818/12
Погледни:
Philips The One PUS8818(8808) legjobb képbeállítás
Най вероятно няма как да превърнеш картината, като на KD-55XE9005.
Просто са различни класове. (макар и различни поколения). 65PUS8818/12 е среден клас ТВ.
Да, не говорим че процесора за обработката на картината на при Sony са били винаги на най-високото ниво.
Тези унгарските не ги знам какви са. Особено без калибрация, за която искат да си платиш.
Аз вярвам повече на Darko.
Нищо не ти пречи да пробваш и двата вида. Ама тествай поне 2-3 дни на различни източници, за да им свикнеш.
Иначе няма да разбереш нищо!
Няма други видеа за калибрация на посочения модел.
П.П.На Darko канала е номер 1, за ТВ калибрация.
Явно тук няма собственици на този модел които могат да споделят качествени настройки :
Стил картина?
Контраст?
Цвят?
Острота?
Изчистване на картината?
Движение?
+ HDR и Dolby Vision настройки също
Качествени спрямо твоите или техните критерии?
Дадох ти линк на Darko. Човека с калибровка си вади хляба, има достатъчно познания, както и необходимата качествена апаратура.
Ако той не знае какви са реално правилни настройки, кой?
Слагаш ги, гледаш 2-3 дни да свикнеш и после ги променяш по твоите "стандарти".
От какъв зор се прави подобна гимнастика? Какво им има на фабрично предлаганите?
Ами защото не са хубави за това. Цветноста е 50, Движението е прекалено Плавно и т.н.
пускаш си БТВ новините в 19ч. и настройваш по лицата на хората
това обаче важи (изпробвано лично) само за потребителите на А1 по кабел - примерно на булсатком картината е много зле на този канал
важно е предаването да е от студио - на бтв и нова са с хубава техника оборудвани студията им и картината е най-доброто което може да получиш без допълнителна специализирана техника
Колега , разгледай и тези теми ... има прилични настройки :
https://forum.setcombg.com/philips-%...%D0%B0-32.html
https://forum.setcombg.com/philips-%...%82%D0%B0.html
Въпреки,че при всеки модел нещата са различни...но поне имаш някакъв ориентир... и тестваш докато ти допадне на теб лично :)
Аз съм с 43PUS8505 и горе долу се търпи картината ... но както и да го настроиш , на различните тв канали все ще ти се струва,че не си го нагласил както трябва :)