Отговор: 55PUS7409 / 55PUS8319
Ако нямаш бюджет за 8818, в краен случай 8518, по-добре се насочи към друга марка!
Чак пък да се доближават с цена до OLED...
За какъв диагонал и бюджет става въпрос?
С IPS е 55PUS8818.
Което дава по лошо черно, но добри ъгли на видимост.Какво от това,че е 120Hz.
https://www.avforums.com/threads/wha...or-va.2461867/
1 Прикачен файл(ове)
За 55-ци става дума. По същото време гледахме оферти за LG B4 за 1550лв. PUS8818 e 1380лв най-ниско от приличен търговец. Това ако не е доближаване.
Бюджета е предимно пожелателен, ще се прави подарък, просто ако ще изсипвам толкова пари и на 200лв има олед ми се струва неоправдано.
Да кажем, че 1000лв ми е вече абсолютната психологическа граница за 55 не-олед, дори бих предпочел да е по-близо до 1/2 от цената на oled. За това и загледах 8319 и 7409 на 800 и 700лв.
Аз лично съм фен на VA и при предишния ъпгрей цикъл все съм избирал VA панасоници за роднини.120hz със сигурност не им трябват. Както и HDR високи яркости. За това се прехвърлих от TCL, за които останах с впечатление, че са офертата ако държиш на тези неща но не гледаш обикновена телевизия. Нашия случай е обратния.
Кои панели са предпочитаните при Philips, IPS или VA.
Ясно ли е какво точно отличава 74 модела от 88? За момент си помислих, че съм напипал скрит бисер, тъй като за разлика от 83 и всичко друго надолу, 74 е с GoogleTV и SOC-a от скъпите модели. Панелите така или иначе се различват при различните размери в един и същи модел, така че с висок модел не мога да си гарантирам определен панел.
Това, че SOC-a е добър не означава ли, че ще има също толкова добър процесинг.
Ако просто му липсват miniLED подсветки и високи херци, но картината е същата, това би бил перфектния телевизор за нашите цели. Или има нещо друго което радикално отличава 7 от 8 серията.
Прилагам един скрийншот от главната тема, да онагледя как стърчи отличително между останалите модели, дори с повече ядра, рам и сторидж.
Отиди и ги виж на живо. И аз бях фен на Филипс, защото имах много приличен Филипс от 2011г, но когато отидох да видя прехваленият 8818 и съпоставих картината му до съседни марки и модели изобщо не ми хареса. Google TV, процесор - всичко е ОК, но картината изобщо не ми допадна. Иначе преди няколко години взех за баща ми някаква 32" Филипс 6ххх и чрез ап на булсат дава много добра картина като за такъв телевизор
За ТВ, VA, e ,за предпочитане пред IPS.
PUS8818, 8518 идват със флагманския процесор от MediaTek, който се поставя и в Oled моделите им.
Тази година модели на Philips ,са със затворената Titan OS и а по скромен хардуер.
Но, пък моделите са вече QLED (провери все пак)
За читав OLED, със Google TV,
тряба да развържеш кисията до 2K+
Ако, държиш да е Google TV, погледни и TCL.Но, там обработката на картината е на по ниско ниво при сигнал с ниска резолюция. Предимство е по-високата яркост и по добрия панел QLED/Mini LED.
Тук може да сравняваш модели ТВ-ри:
https://displayspecifications.com/
Цитат:
Първоначално публикувано от
solo5
Отиди и ги виж на живо. И аз бях фен на Филипс, защото имах много приличен Филипс от 2011г, но когато отидох да видя прехваленият 8818 и съпоставих картината му до съседни марки и модели изобщо не ми хареса. Google TV, процесор - всичко е ОК, но картината изобщо не ми допадна. Иначе преди няколко години взех за баща ми някаква 32" Филипс 6ххх и чрез ап на булсат дава много добра картина като за такъв телевизор
Фабричните настройки на Филипс са много зле. Трябва си настройка. Затова най-вероятно не ти е харесала картината
Цитат:
Първоначално публикувано от
positive
За 55-ци става дума. По същото време гледахме оферти за LG B4 за 1550лв. PUS8818 e 1380лв най-ниско от приличен търговец. Това ако не е доближаване.
Бюджета е предимно пожелателен, ще се прави подарък, просто ако ще изсипвам толкова пари и на 200лв има олед ми се струва неоправдано.
Да кажем, че 1000лв ми е вече абсолютната психологическа граница за 55 не-олед, дори бих предпочел да е по-близо до 1/2 от цената на oled. За това и загледах 8319 и 7409 на 800 и 700лв.
Аз лично съм фен на VA и при предишния ъпгрей цикъл все съм избирал VA панасоници за роднини.120hz със сигурност не им трябват. Както и HDR високи яркости. За това се прехвърлих от TCL, за които останах с впечатление, че са офертата ако държиш на тези неща но не гледаш обикновена телевизия. Нашия случай е обратния.
Кои панели са предпочитаните при Philips, IPS или VA.
Ясно ли е какво точно отличава 74 модела от 88? За момент си помислих, че съм напипал скрит бисер, тъй като за разлика от 83 и всичко друго надолу, 74 е с GoogleTV и SOC-a от скъпите модели. Панелите така или иначе се различват при различните размери в един и същи модел, така че с висок модел не мога да си гарантирам определен панел.
Това, че SOC-a е добър не означава ли, че ще има също толкова добър процесинг.
Ако просто му липсват miniLED подсветки и високи херци, но картината е същата, това би бил перфектния телевизор за нашите цели. Или има нещо друго което радикално отличава 7 от 8 серията.
Прилагам един скрийншот от главната тема, да онагледя как стърчи отличително между останалите модели, дори с повече ядра, рам и сторидж.
Естествено че B4, дори не знам защо се вкарваш в толкова размисли и страсти :D
AKO толкова държиш на Андроида, слагаш един бокс и си до там, но webOS е едина от най добрите и узрели операционни системи, има и достатъчен брой приложения.
Дори и да изключим че B4-та е OLED, и от там само ще има значително по добро качество на картината, той е и по ярък, имаш 4 HDMI 2.1 порта, по добра обработка на изображенията и движенията и т.н. Разликата между 74 и 88 най вероятно ще е в яркостта и процесора, 88ХХ ползва пентоник 1000 който е един от най добрите чипсетове на пазара, но пак, може ли да намериш Б4 за 1500 лв, взимай него, само им казвам на 2 часа поне да сменят канала че да няма много статични изображения, просто ей така профилактично, макар че съвременните OLED-и имат достатъчно защити.