Резултати от 1 до 8 от общо 8

55PUS7409 / 55PUS8319

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002

55PUS7409 / 55PUS8319

Здравейте, спрях се на Philips като марка за роднини които гледат само кабеларско съдържание. Доколкото разбирам процесинга им трябва да отстъпва само на Сони.
    Видях, че често се препоръчват PUS88 и PUS85 моделите. Цените им обаче ми се струват прекалено близо до оледите.
    От моделите които са в добри промоции се прицелих в PUS83 и PUS74.
    От табличките разбрах че всички 8 серия би трябвало да са сходно ниво с малки разлики. Ако може потврждение за това?. За съжаление обаче 83 модела се оказа с TITANos и предпочитам да го заобиколя.
    Разгледах пак табличките и ми се наби на очи моделът PUS74 който единствен преди PUS85 е с Google TV и SOC като в по-скъпите 8-ма серия телевизори.
    Някой има ли каквато и да е информация за този модел, как се позиционира спрямо препоръчваните 85 и 88. Има ли причина да избера 83 пред него или би трябвало да са със сходни матрици?
    Благодаря!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: 55PUS7409 / 55PUS8319

Ако нямаш бюджет за 8818, в краен случай 8518, по-добре се насочи към друга марка!
    Чак пък да се доближават с цена до OLED...
    За какъв диагонал и бюджет става въпрос?

4. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

С IPS е 55PUS8818.
    Което дава по лошо черно, но добри ъгли на видимост.Какво от това,че е 120Hz.
    https://www.avforums.com/threads/wha...or-va.2461867/

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002

За 55-ци става дума. По същото време гледахме оферти за LG B4 за 1550лв. PUS8818 e 1380лв най-ниско от приличен търговец. Това ако не е доближаване.
    Бюджета е предимно пожелателен, ще се прави подарък, просто ако ще изсипвам толкова пари и на 200лв има олед ми се струва неоправдано.
    Да кажем, че 1000лв ми е вече абсолютната психологическа граница за 55 не-олед, дори бих предпочел да е по-близо до 1/2 от цената на oled. За това и загледах 8319 и 7409 на 800 и 700лв.

Аз лично съм фен на VA и при предишния ъпгрей цикъл все съм избирал VA панасоници за роднини.120hz със сигурност не им трябват. Както и HDR високи яркости. За това се прехвърлих от TCL, за които останах с впечатление, че са офертата ако държиш на тези неща но не гледаш обикновена телевизия. Нашия случай е обратния.
    Кои панели са предпочитаните при Philips, IPS или VA.
    Ясно ли е какво точно отличава 74 модела от 88? За момент си помислих, че съм напипал скрит бисер, тъй като за разлика от 83 и всичко друго надолу, 74 е с GoogleTV и SOC-a от скъпите модели. Панелите така или иначе се различват при различните размери в един и същи модел, така че с висок модел не мога да си гарантирам определен панел.

Това, че SOC-a е добър не означава ли, че ще има също толкова добър процесинг.
    Ако просто му липсват miniLED подсветки и високи херци, но картината е същата, това би бил перфектния телевизор за нашите цели. Или има нещо друго което радикално отличава 7 от 8 серията.
    Прилагам един скрийншот от главната тема, да онагледя как стърчи отличително между останалите модели, дори с повече ядра, рам и сторидж.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от positive; 19-11-24 в 14:09.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Отиди и ги виж на живо. И аз бях фен на Филипс, защото имах много приличен Филипс от 2011г, но когато отидох да видя прехваленият 8818 и съпоставих картината му до съседни марки и модели изобщо не ми хареса. Google TV, процесор - всичко е ОК, но картината изобщо не ми допадна. Иначе преди няколко години взех за баща ми някаква 32" Филипс 6ххх и чрез ап на булсат дава много добра картина като за такъв телевизор
    Този пост е редактиран от solo5; 19-11-24 в 14:34.

7. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

За ТВ, VA, e ,за предпочитане пред IPS.
    PUS8818, 8518 идват със флагманския процесор от MediaTek, който се поставя и в Oled моделите им.
    Тази година модели на Philips ,са със затворената Titan OS и а по скромен хардуер.
    Но, пък моделите са вече QLED (провери все пак)
    За читав OLED, със Google TV,
    тряба да развържеш кисията до 2K+
    Ако, държиш да е Google TV, погледни и TCL.Но, там обработката на картината е на по ниско ниво при сигнал с ниска резолюция. Предимство е по-високата яркост и по добрия панел QLED/Mini LED.
    Тук може да сравняваш модели ТВ-ри:
    https://displayspecifications.com/

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2022

Цитат Първоначално публикувано от solo5 Виж публикацията
    Отиди и ги виж на живо. И аз бях фен на Филипс, защото имах много приличен Филипс от 2011г, но когато отидох да видя прехваленият 8818 и съпоставих картината му до съседни марки и модели изобщо не ми хареса. Google TV, процесор - всичко е ОК, но картината изобщо не ми допадна. Иначе преди няколко години взех за баща ми някаква 32" Филипс 6ххх и чрез ап на булсат дава много добра картина като за такъв телевизор
    Фабричните настройки на Филипс са много зле. Трябва си настройка. Затова най-вероятно не ти е харесала картината

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от positive Виж публикацията
    За 55-ци става дума. По същото време гледахме оферти за LG B4 за 1550лв. PUS8818 e 1380лв най-ниско от приличен търговец. Това ако не е доближаване.
    Бюджета е предимно пожелателен, ще се прави подарък, просто ако ще изсипвам толкова пари и на 200лв има олед ми се струва неоправдано.
    Да кажем, че 1000лв ми е вече абсолютната психологическа граница за 55 не-олед, дори бих предпочел да е по-близо до 1/2 от цената на oled. За това и загледах 8319 и 7409 на 800 и 700лв.

Аз лично съм фен на VA и при предишния ъпгрей цикъл все съм избирал VA панасоници за роднини.120hz със сигурност не им трябват. Както и HDR високи яркости. За това се прехвърлих от TCL, за които останах с впечатление, че са офертата ако държиш на тези неща но не гледаш обикновена телевизия. Нашия случай е обратния.
    Кои панели са предпочитаните при Philips, IPS или VA.
    Ясно ли е какво точно отличава 74 модела от 88? За момент си помислих, че съм напипал скрит бисер, тъй като за разлика от 83 и всичко друго надолу, 74 е с GoogleTV и SOC-a от скъпите модели. Панелите така или иначе се различват при различните размери в един и същи модел, така че с висок модел не мога да си гарантирам определен панел.

Това, че SOC-a е добър не означава ли, че ще има също толкова добър процесинг.
    Ако просто му липсват miniLED подсветки и високи херци, но картината е същата, това би бил перфектния телевизор за нашите цели. Или има нещо друго което радикално отличава 7 от 8 серията.
    Прилагам един скрийншот от главната тема, да онагледя как стърчи отличително между останалите модели, дори с повече ядра, рам и сторидж.

Естествено че B4, дори не знам защо се вкарваш в толкова размисли и страсти :D

AKO толкова държиш на Андроида, слагаш един бокс и си до там, но webOS е едина от най добрите и узрели операционни системи, има и достатъчен брой приложения.

Дори и да изключим че B4-та е OLED, и от там само ще има значително по добро качество на картината, той е и по ярък, имаш 4 HDMI 2.1 порта, по добра обработка на изображенията и движенията и т.н. Разликата между 74 и 88 най вероятно ще е в яркостта и процесора, 88ХХ ползва пентоник 1000 който е един от най добрите чипсетове на пазара, но пак, може ли да намериш Б4 за 1500 лв, взимай него, само им казвам на 2 часа поне да сменят канала че да няма много статични изображения, просто ей така профилактично, макар че съвременните OLED-и имат достатъчно защити.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор Philips 55PUS7409 или TCL 55C61B?
    От kamikadzzze във форум TCL телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-24, 19:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе