Страница 11 от 98 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1459
Like Tree1Одобрявам

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2011

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

40C650.Не мога да пробвам дали работи защото нямам цифрови канали,но иконата в менюто медия плеър си я има пак.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2011

Вчера след много чудене се сдобих с UE-40D6530 и като за начало да кажа, че си хвана безжичната мрежа безпроблемно (рутера е tp-link -TL-WR841N). Пробвах да пусна laptop WI FI - рутер - WI-FI TV с Домашний медиа-сервер (UPnP) .... и никакъв проблем с пускането на филми. Единствено малко зор беше като пуснах Аватар - 20 GB, но след това се усетих че и на двата компа уторентите теглеха жестоко, но вече бях качил филма на външен 2,5' хард и го бях пуснал да се плейва (без проблем)
    С другия комп (настолния) пробвах PC Lan - рутер - WI-Fi Tv с AllShare_2.0.0.11054_1 (от сайта на самсунг) и никакви проблеми с плейването. Субтитрите ги чете без проблем. За големината на суб съм настроил да е на най-големите букви, които са може би минималното за гледане на разстояние 2,5 м., но не съм ги правил All CAPS ...
    Днес си тегля малко по-големи mkv-та и ще пробвам как ще чете от външния харда и по Wi-Fi нещо по голямо от 20 ГБ (а за безжичната и 20ГБ че нали ми насичаше и да видя дали е от това, че уторентите яко дърпаха).
    Иначе 2D-3D е доста доволна функция .... честно казано не очаквах толкова много от тази трансформация, но останах доста доволен (Формула 1 2D-3D).
    За телевизия - ми хвана 8 канала (в Пловдив) цифрова - 4TV7, 3 BTV и един заключен - с много добро качество и с обикновена стайна антена. Освен това ми хвана и 8 ефирни аналогови ... K1, BTV, NOVA, TV7, пловдивската с очилцата, BBT, MSat ... и някоя от всички се повтаряше). Качеството на BTV, NOVA, TV7, "очилцата", е гледаемо и даже за 40" много добро (със стайна антена).
    Иначе фърмуера ми се обнови моментално ... както и ми се инсталираха редица глупави приложения (туитъри, фейсбуци,игри) и там подобни, които дори не съм и видял как изглеждат ... но както и да е. Ще хвърля по късно днес един поглед на ютубето и на браузъра ... да видя какво могат.
    Като цяло ми допада визията и фунционалноста ... но все още не съм го разцъкал като хората.
    Иска ми се да видя и сателита как ще се върже ... но има време да си поиграя и с това.
    Тези дни ще видя да пусна един HDMI кабел (ако не се справя с по-големи филмчета вграденият плеър да пускам на компа). Но преди това ще пусна един Lan кабел.
    Един въпрос имам само - дали да оставя да се обновява фърмуера на TV-то или да го забраня?
    И само едно затруднение да си кажа ... много настройки за тази картина ... много нещо ... пък и за всеки вход поотделно (което си е хубаво де) ... ама много работа :D
    Сега търся малко тракери за 3д ... и като направя един списък с хубави ще го постна (малко благинка и от мен)

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Чесито! И догодина по-голям! Пиши като вържеш сателитния тунер ,да видим какво може ,че и мен ме интересува.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Преди близо месец се чудех /по версията на фърмуера/ какъв е този нов видеопроцесор в новите модели...и се оказа тяхна разработка/не знам на какъв процесор е базиран/.
    (T-GAS6DEUC_****.*.exe) за процесор Genоa шаси Saturn 6

9-ти ред
    http://www.avforums.com/forums/attac...100_s_info.jpg
    http://www.avforums.com/forums/14922171-post554.html

Допреди две години наричаха шаситата си на английски футболни отбори, миналата година наричаха процесорите на испански градове а тази година на италиански..та в тази насока /ако следват географска посока изток/ следва другата година ,процесорите да бъдат кръстени на гръцки градове...

6. Тук е от
    Dec 2010

Колеги, моля за съдействие.
    Телевизорът ме насили да му сменя фърмуера. Сега не си помни настройките с новия. Имаше едно ръководство за доста прилична калибрация в домашни условия на 40LE650C. В някакъв английски форум беше, засичал съм я и тук. Къде е? Ще оценя съдействието ви...

7. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от smarkoff
    Колеги, моля за съдействие.
    Телевизорът ме насили да му сменя фърмуера. Сега не си помни настройките с новия. Имаше едно ръководство за доста прилична калибрация в домашни условия на 40LE650C. В някакъв английски форум беше, засичал съм я и тук. Къде е? Ще оценя съдействието ви...
    Кои настройки не си помни? А PVR-a остана ли ти или изчезна.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

smarkoff

these settings will not give you a calibrated TV (since a calibration is specific to each AV system), and are not necessarily the best settings for your own individual unit.

Picture Mode: MOVIE
    Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
    Contrast: 94
    Brightness: 44
    Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
    Colour: 48
    Tint: Neutral (50/50)

Advanced:
    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast: Off
    Shadow Detail: 0
    Gamma: +1
    Colour Space: Custom (see settings below)
    Flesh Tone: 0
    Edge Enhancer: Off

CMS Settings (R / G / B):
    Red: 50 0 0
    Green: 25 55 0
    Blue: 0 14 71
    Yellow: 52 52 0
    Cyan: 24 52 54
    Magenta: 43 9 55

White Balance:
    Offset (R,G,B): 28, 25, 24
    Gain (R,G,B): 19, 26, 24

10p White Balance: ON
    Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
    2: 0 0 -1
    3: 0 0 -1
    4: -1 0 -1
    5: 0 0 0
    6: 1 0 0
    7: 0 0 -1
    8: 0 1 -2
    9: 0 2 -2
    10: 0 2 -3

Picture Options screen:
    Colour Tone: Warm2
    Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
    Digital Noise Filter: Off
    MPEG Noise Filter: Off
    HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
    Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
    Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0

10. Тук е от
    Dec 2010

Да, точно и аз сега ги открих. Свикнал съм с тази картина и ми е изключително приятна. Вече ще си пазя тези настройки...
    Благодаря!

11. Member Аватара на Daxy
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна - Траката

Ще вземам утре Samsung 40' инча D550 - 999 лв.
    Препоръчаха ми в петък в Техномаркет този от брошурата на ТиБиАй Кредит за безлихвен лизинг. Първоначално исках Тошиба СЛ 42 738 също за 999 лв..но го нямаше в брошурата им за безлихвен лизинг и отделно беше останала само мострена бройка.

Надъхах се много първоначално като видях че е нов модел с тънък корпус и от Унгария..но май Самсунг ЛСД не издържат повече от 2 г. и половина и почват скъпоплатените магарии???

Телевизора - Самсунг 40 Д 550 ще се ползва единствено за гледане на Булсатком с техния хд приемник зхд 100 за хд и сд телевизия.
    Дали ще съм доволен от картината и ще издържи ли поне 4 години без проблеми при работа по 6-7 часа на ден на булсатком?

12. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Дали ще съм доволен от картината и ще издържи ли поне 4 години без проблеми при работа по 6-7 часа на ден на булсатком?
    Колега, извинявай, не искам да те обидя, но това е най-странния въпрос, който съм виждал на форума, честно Прочети го пак няколко пъти и помисли кой би могъл да ти отговори. Отговорът е "никой"

Относно кредитните фирми - всичко дават на кредит (и безлихвен), стига да смятат, че могат да ти вземат паричките, това че в брошурата го няма да не те притеснява - направо си ги питаш директно на място.

А личното ми мнение е че C550 и D550 са един и същи телевизор, само че единия с 100-200 лв. по-скъп в зависимост от магазина. Дизайна на корпуса за мен не струва 100-200 лв. но за всеки влак си има пътници както се казва.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Daxy
    Всички стоки произведени последните 20 години са с умишлено ограничен работен ресурс. По признания на мениджъри от компаниите производителки - при телевизорите през 2004-2007 този ресурс беше 2 години. От 2009 година насам ресурзът е увеличен на 3 години, като целта е да стане 5 години....и след това да се развали и да си купите нов. Тоест продуктът е проектиран и планиран така ,че използваните материали и детайли да дадат дефект до 5-тата година. Изобщо цялата система е направена така ,че потребителите да си купуват нови стоки на всеки 5-6 години.....за да може производителите да си продават "стоките" и да отчитат увеличение на продажбите и печалбите.

Картелите си гарантират ,че хората ще си запазят работните места и ще продължат да пазаруват ,а те ще продължат да си получават печалбите. Така се получава консуматорско общество....

Стоките които не се чупят са трагедия за търговията.

https://www.youtube.com/watch?v=TTKd_gHwAIc#

https://www.youtube.com/watch?v=1KkQ3AzQKZs#

https://www.youtube.com/watch?v=CYdpRRyVvqM#

https://www.youtube.com/watch?v=eS3Zl55BZSU#

https://www.youtube.com/watch?v=vs2BpkDntZo#

14.  

15. Тук е от
    Jun 2011

Колеги, моля за малко помощ. Скоро си взех Самсунг 40с550 и искам да изкарам 5.1 или какъвто и да е звук от цифровия изход на ТВто. Ресивъра ми има цифров вход и всичко е свързано както трябва. От телевизята не излиза звук, от файл МКВ с ДТС звук пак нищо не излиза. Като е включен кабела в ТВто се чува мноооого лек фонов шум на колоните и като извадя оптичния кабел от ТВто шума намаля. Къде може да е проблема? Благодаря много.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Кабела в ред ли е ? Ресивъра настроен ли е правилно ? Звука на ТВ-то да не е намален много ? Имаш ли кабелна - пробвай да извадиш звук от стб на оператора ??

17. Member Аватара на Daxy
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна - Траката

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Относно кредитните фирми - всичко дават на кредит (и безлихвен), стига да смятат, че могат да ти вземат паричките, това че в брошурата го няма да не те притеснява - направо си ги питаш директно на място.
    Първото нещо, което направих е на живо, след разговор с кредитния агент да се усведомя, че не повече от три модела с 40 и 42 инчов размер фулл хд с 4 хдми изхода - за 1000 лева с ддс САМО ОТ БРОШУРАТА ИМ! се предлагат на безлихвен лизинг! Фирмата за безлихвен лизинг е само една!

Та така. Търся мнение от човек с въпросния тв, а не някой си чул нещо от някъде си - общи приказки!!!

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това -колко ще ти изкара ТВ- зависи от много фактори ,като особено при нас в България , основното е в енергото какво са намислили .Старият ми Самсунг си работи без проблеми вече 5 година /да чукна на дърво / ,ако толкова много се притесняваш си правиш 5 год. гаранция/застраховка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 98 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе