-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
@ cristo
мой приятел има 40C530 и има уникално добра картина на SD и то с една от стандартните фабрични настройки. Той също е на Булсат (само с тяхна карта и собствен приемник) и гледа чрез скарта защото сателитния приемник има само това. Ходих и му го нагласих на MOVIE с няколко пипания и резултата се подобри още. Справянето с SD ъпскела е направо страхотно, чак да не повярваш за LCD от този ранг. Мисля, че C550 едва ли се различава по нещо от C530 и грешката не е в твоя модел и Булсат. Аз също гледам от тях и качеството на поне 50% от програмите си е бетон и на 40' и 46'-те ми телевизори.
-
При него го има и шока на преминаване от 21" кинескоп на 40 инча LCD.
По-голямото /почти двойно/ разпъване на картината и по-замазания образ от LCD винаги стряскат в началото.
За съжаление се свиква и човек прави някакъв компромис за да гледа на по-голям екран и от време на време HD.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
При него го има и шока на преминаване от 21" кинескоп на 40 инча LCD.
По-голямото /почти двойно/ разпъване на картината и по-замазания образ от LCD винаги стряскат в началото.
За съжаление се свиква и човек прави някакъв компромис за да гледа на по-голям екран и от време на време HD.
странно ми е...
помня времето на CRT телевизорите, помня истинските Сонита - Black Trinitron и т.н. - тогава се правеха тестове за цветопредаване, за геоматрия и т.н. А тук образа ми е ту разпънат, ту сплескан, но във всички случаи размазан от ъпскалинга.
Да, шок ми е! Телевизора опитва да разчита и почти нокога не успява да разчете формата на програмите. Пускам БНТ да го гледам нормално 4:3, след малко пускат предаване в 16:9 и освен черните линни отстрани ми излизат и отгоре и отдолу - никакъв опит да разпъне образа за да скрие линиите отгоре и отдолу. Ако го пусна на Авто тогава пък 4:3 става разпънато на цял екран и образите се разтягат. А най-тъжното е, че масово гледам точно такива картини като ходя на гости на приятели или по дисплеите по заведенията. Едно време се преследваше точна геолетрия, а сега всички гледат разплескани образи. И после защо нацията става все по-дебела и по-дебела - ами то телевизията създава ебати образа за човешки пророции! :)) Усещам как бутона Picture Size ще ми се изхаби за няколко месеца.
Да шок ми е ;)
Явно ще трябва да се примиря и аз. Сега, така и така имам голям екран, ще ви подосаждам малко да видя как да склобя домашото кино, че явно този телевизор за това ще се използва - новините ще си се гледат в кухнята на стария 21" CRT.
-
"Ти пробвал ли си с тези настройки:
Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)
Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: Off
CMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55
White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 24
10p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3
Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0"
Пробвах тези настройки на LE37B651.
Леко замазва картината и затова вдигнах "Sharpness - на 50"
и картината се подобри.
Доставчик Близуу с Cam модул.
-
Най-накрая SAMSUNG (на официалния си сайт) започнаха да дават информация за проблемите които се решават с новите ъпдейти на TV-тата си ! :ole
Като чета, дребни нещица са ... май няма нужда от ъпдейт ... за сега! :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от S. Stoyanov
Най-накрая SAMSUNG (на официалния си сайт) започнаха да дават информация за проблемите които се решават с новите ъпдейти на TV-тата си ! :ole
Като чета, дребни нещица са ... май няма нужда от ъпдейт ... за сега! :)
Ами единственото, което видях, че са сложили нов фърмуер - 2003.0 (LE 40C650). Къде точно я видя тази информация, т.е. на българския няма нищо. Предполагам заради регионалните настройки все samsung.bg ме прехвърля.
-
И аз не откривам къде е инфото какво подобрява новия фърм за 37B650.
-
някой има ли представа колко е консумацията на Samsung LE-40C650 че явно е тайна щом дори на сайта им не го пише.Знам че сигурно е малка щом имат лого на енержи стар но все пак ме интересува колко харчи по време на работа
-
Power Consumption
Default [Standard] mode 139 watts
Calibrated [Movie] mode 79 watts
Standby 1 watt
Това са реално измерени стойности.
-
Благодаря за бързия отговор.Питах защото се колебая за това LCD на самсунг и една плазма на панасоник.Излиза че един от недостатъците на плазмите вече почти е решен.Плазмата на PANASONIC TX-P42G15E харчи 200w което не е много повече от тези 139w на Samsung LE-40C650
-
Опитах да си кача на ТВ LE40C650 NetSurf браузъра и SamyGo Mouse and Kayboard Modules , като за целта ги свалих от сайта както е указано и ги разархивирах на флашката,но след като я сложих в USB- то не ми излиза на екрана опцията Contet Library за да мога да ги кача...Какъв може да е проблема и има ли начина да си кача този браузър за да си ползвам и интернета?
За всички които не могат да копират от флашката в телевизора.Влизате в сервизното меню, от там-control - sub options - и на wiselink write и high devi ги вклювате на ON и проблема е решен.
Това прочетох на 1 стр. на този форум, и т. к. съм притежател на LE40C650, реших да активирам функцията Content Library, при поставяне на флашка в USB- то, както е обяснено по-горе. Но каква ми беше изненадата, кагато влязох в сервизното меню от там-control - sub options -и никакви появявания на wiselink write и high devi, за да ги включа в р-м ON.
Затова, ако, някой знае, как се активира появяването на Content Library, при поставяне на флашка в USB- то, за LE40C650, нека сподели.
-
Това май беше за миналогодишната серия В /2009г/, за С /2010/мисля ,че все още не може да се качва неофициален софт.
-
В серията С е премахнат - Content Library. Това е направено нарочно от Samsung ,за да не може да се качват приложения от рода на NetSurf.
До 2-3 години повечето модели от високият и средният клас ще имат пълноценен интернет браузър. Засега водещи в това направление са Philips /Net TV/ и Toshiba /Opera/.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Бих искал да попитам, някой изпробвал ли е гореспоменатите донгъли / бих включил и Edimax EW-7717UN, които също е базиран на rt2870/ и дали има съвместимост/чете ли ги/ LE40C650.
Признателен съм на hristoslav2, за компетентния отговор относно, показването на Content Library при поставянето на флашка в USB-то. Изглежда, ще тр. да се въоръжим с търпение докато от Samsung, решат, че тази функция е много необходима, дори и за таз годишните им модели. Много полезен форум. :bravo
-
Винаги може да се пробвате за http://www.samsungsmarttvchallenge.eu/ и да се напише един пълноценен браузър :) Тъкмо почна състезнието.