http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1178897
http://www.digitalversus.com/samsung...ews-15423.html
Преглед за печат
Здрасти,Цитат:
Първоначално публикувано от lio76
сетих се, че torrent client-a Vuze има вграден DLNA сървър, тествай с него ако желаеш, като по спомен имам за добавяне на URL и после само Drag-and-drop в сървъра.
Успех!
Моля,за мнение за самсунг ue 40 c 6510.
Да - добър модел е. В действителност С6510 е същият като С6500 ,но с бял корпус. Има същите възможности като С650 но е с Led подсветка.
Тук може да прочетеш потребителски ревюта за модела.
http://www.amazon.co.uk/product-revi...1&tag=tesuk-21
http://www.dooyoo.co.uk/television/s...c6510/1484934/
Много благодаря за бързия отговор.Надявам се тези дни да се сдобия с този красавец,въпреки малко високата цена.
Цената на повечето модели ще падне след Нова година. Ако ти се чака до края на Януари-началото на Февруари....
Цитат:
Първоначално публикувано от I.V.G.
Общо взето същата история. Със Samsung 40C650 съм, купих CAM модул на Cabletel и цял ден си късам нервите. Какво ли не опитвах, включвах, изключвах, вадих, слагах модула, сканирах, сменях държави, гледах в слота - всичко изглежда нормално. Но все едно и също - засича всички аналогови и цифрови канали, но цифровите са винаги кодирани. Като че ли няма CAM модул изобщо. В менюто има Common Interface, но е постоянно недостъпно, предполагам това трябва да стане активно ако се засече картата с модула? Картата също би трябвало да е наред, днес по-рано си работи с външния тунер на Cabletel. Някакви идеи?
Този проблем го имаха и други, ето вероятните причини:
1.Неправилно сложен САМ и карта- модулът трябва да се постави с логото Conax обърнат към задния панел/гърба на ТВ/,на картата в него страната с чипа трябва да сочи логото, модула се вкарва внимателно като към края се преодолява леко съпротивление и си притиска до отказ.Първо се слага картата в модула и после заедно в CI слота.
2.Попаднал предмет в CI слота ,имаше вече два такива случая , примерно парче от плат , хартия и др. Трябва добре да се огледа вътре и за изкривени ламели на контактите вътре в дъното на слота и такъв случай имаше.
3.Дефектен САМ, пробвай с друг ако имаш възможност.
Мда, в крайна сметка се оказа изкривен ламел или там както се казва, както и обратно поставен модул.Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
"Ако порта за модула е от дясната страна на телевизора/при поглед отпред/ то СА модула се поставя с логото към вас и бар кода към стената." - това ме обърка от темата за кабелните оператори, а в моя случай е точно обратното, както всъщност ти казваш.
Благодаря за бързия и точен отговор. :Drinks:
П.П. Малко инфо, която може да се окаже полезна на някой вбъдеще, когато модула си пасна, тв-то си го засече веднага при пускане, а не няколко минути по-късно, както съм чел на доста места и менюто Common Interface (Общ интерфейс) е вече активно и може да се избира. Т.е. по него може да се определи дали модула с картата е засечен.
Вече съм решил да го купя,но единствено се чудя за тези пари(2200лв.),да ли има нещто по добро на нашия пазар.Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Здравейте, искам да си взема C650, но не мога да го намеря със SQ матрица (говоря за Испания). Искам да питам как е по- добре да взема С630 със SQ матрица или 650 с AA02? Иначе на модела пише, че епроизведен в Унгария. Другото нещо което ме учуди докато обикалях магазините казаха ми, че в Испания не се произвеждали Самсунг със SQ матрици :О
Здравейте !
Преди 3 дни закупих от технополис Samsung LE46C653. За съжаление още на втория ден открих изгорял пиксел. Не знам как не бях го видял в магазина (може би защото е в ъгъла на екрана или защото не ми пуснаха някакъв тест в магазина !?!). Както и да е. След като се обадих в магазина, от там реагираха веднага и още вчера вечерта ми се обадиха, че са доставили нова бройка и днес ще ходя да го заменя.
Какво да гледам и как да ги убедя да пуснат някакъв тест с който да огледам добре екрана.
Иначе телевизора ми харесва. Аз съм на кабелна Центрумгруп и въпреки, че не плащам за цифрова, хванах около 140 цифрови канала, 80 радио и около 80 аналогови. Има няколко HD канала но Discovery HD направо спира дъха с картината, както и Евроспорт HD.
Купих си и Самсунг Донгъл но като го включа в USB, картината на екрана започва да накъсва. Нещо грешно ли правя. Днес ще пробвам с новия да го вържа към рутера си и да настроя интернет ТВ.
Още нещо. Не можах да го сдвоя с телефона си (Самсунг също). Търси устройство но не намира. Къде греша ?
Нещо друго интересно за този модел ?!? Какви настройки да направя. Коя държава да избера ? Иначе го гледам от около 3 м. Оназви вечер гледах Междузвездни войни и разликата между цифровия и аналоговия сигнал е смайваща.
Това засега. Стискайте палци довечера в магазина всичко да е ОК. .... заради една малка черна точица ... късмет както се казва.
Поздрави.
Би трябвало да има с SS или SQ-обиколи повече магазини. За последното-в Испания не се произвеждат телевизори Samsung. Така че са ти отговорили правилно. :) Внасят ги от Унгария и Словакия. Разликата между моделите С630 и С650 е във екстрите. Ако не са ти толкова наложителни -спокойно може да си вземеш С630.Цитат:
Първоначално публикувано от h4rd2kill
Код:модел подсветка дин.контраст процесор Motion Plus DLNA/Wi-Fi 3D Skype PVR Ready DVB dts2.0 USB2.0 color
C650 CCFL 120,000:1 HyperReal Engine 100 Hz да/ready не не не DVB-T/C да Movie Rose Black
C630 CCFL 120,000:1 HyperReal Engine 100 Hz не не не DVB-T/C да Movie Charcoal grey
За да го тестваш -направи си на компа и си качи на една USB флашка -цветни заливки. Като отидеш в магазина вкарай флашката и от менюто на телевизора ги пусни-една по една -като при всяка заливка гледаш за пиксели, които са с различен цвят от пуснатият на екрана.Цитат:
Първоначално публикувано от scorp
Благодаря за отговора. Ще направя както ме посъветвахте !Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Няма да ми откажат, надявам се.
Апропо преди време като си купувах за ПЦ-то ЛСД монитор, консултантката направи точно такъв тест (беше преди около 3 г.)
Надявам се всичко да е ОК !
Поздрави !
Здравейте,
на телевизор Samsung LE40C650 след избиране на български субтитри, при режим TV, след смяна на канала не помни българските субтитри. Има по подразбиране на някакъв друг език. Има ли лек за това, че е изключително досадно след всяка смяна на канала да ровя в менюто за да избера българските субтитри.
Благодаря!
п.п. Това се отнася за цифровите канали.