-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Здравейте имам телевизор самсунг LE37B650.
И съм много щастлив.
До момента всичко работеше перфектно.
Направих си DLNA мрежа с лаптопа.
Вързах го и към интернет (youtube...)
Но в един момента започна да не може да се свързва с интернета.
DLNA мрежата работи затова предполагам че проблема не е хардуерен.
При тест на мрежата ми дава скорост до 3 mbps.
Но не успява да зареди приложенията и ми изписва(връзката е неуспешна смущения в мрежата)
Дайте моля предложения къде да търся проблема.
В доставчика на интернет, рутера, кабели или в телевизора.
-
@ redsxz
Проблема е в бавният ти интернет. Когато телевизора не може да отвори зададено приложение за определено време-показва - (връзката е неуспешна смущения в мрежата).Трябват му поне 10Mbt/s.
Samsung’s 2010 EU line-up will be unveiled on Monday
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1266598032
-
Цитат:
Първоначално публикувано от peter_nn
Няма голяма фирма която да ти отговори на конкретни технически въпроси. Поне аз не знам. Инфо може да получиш само от форуми и knowledge base, ако поддържат такава.
В CNET форума на Самсунг има пичове от Самсунг които отговарят на някои неща. Но се съмнявам, че на въпроси за фърмуера ще кажат нещо - никъде из мрежата не намерих инфо каква точно да го е@# е разликата между един и друг фърмуер - явно е голяма тайна :)
Аз съм с В750 - 2005.0 и всичко ми работи нормално, вкл. СамиГо екстеншънс. Едва ли ще загубиш нещо ако се ъпгрейднеш - но аз не съм се ъпгрейдвал, ТВ-то си беше с 2005.0 фабрично.
И аз съм фърмуер 2005.0 на 37В650, но много от опциите не са ми активни ,дори подсветката под логото не мога да активирам.Фърмуера е фабрично инсталиран.Каква е твоята матрица.
-
Здравейте. След като на автоматично пълно търсене и при настройки "други държави" телевизора успя да запамети 68 цифрови програми, а те са 145 опитах с ръчно търсене. Всичките 145 програми са на 16 честоти. Влизам в ръчно търсене на цифрови програми, задавам честота в KHz, също съответните модулация и скорост на символите, които извадих от цифровия приемник на другия телевизор. Телевизора открива и запаметява всички програми независимо дали са кодирани или не, но стигна до 101 запаметени цифрови програми и не иска повече. Проверявам по списъка канали от кои честоти липсват, давам да търси за съответната честота обаче той изтрива някои вече запаметени програми и те отново остават 101. Някой знае ли на какво може да се дължи това. Модела е LE19B541.
-
Здравей Snake_Eater ,леко ми избяга идеята ти ,но ще опитам да ти помогна.Като за начало може да изключиш ТВ от контакта за няколко минути.След това го свържи с ПС3 /надявам се ,че всеки път го правиш при изключено положение!/ и задръж бутона за вкл. на ПС3 докато не чуеш второ изпиукване /около 5-10 сек./.Сега ПС3 е на стандартна резолюция и е засякло че връзката е през HDMI и ще те пита дали да настрои резолюцията според ТВ. Може преди това да зададеш на HDMI входа ,който използваш ,да е на "точен екран" /или както се казва в твоя ТВ/. Ако нещо не се получи , пробвай на друг HDMI вход. Надявам се ,че помогнах -ако има нещо друго -питай . :Drinks:
-
-
Здравейте, телевизора ми е Samsung LE52M86BD. Като го включа мига червената лампа, цъка и не светва. Някаква идея откъде може да е проблема? Мерси
-
Цитат:
Първоначално публикувано от baaaaa
Здравейте, телевизора ми е Samsung LE52M86BD. Като го включа мига червената лампа, цъка и не светва. Някаква идея откъде може да е проблема? Мерси
Това могат да ти кажат само в сервиза. Със всяко включване на телевизора той си прави самодиагностика и ако нещо не е наред се включва защитно реле и червеният светодиод -мига. Броя мигания и паузата между тях показва каква е повредата.
-
Мерси hristoslav2 :) транспорта малко сложен
-
Цитат:
Първоначално публикувано от baaaaa
Аз имах такъв проблем още на 2-я ден като го купих моя. Мисля че е от многото включвания и изключвания (влизане в сервизното меню) и се задейства някаква защита предполагам. На другия ден пак не искаше да изгрее, но по едно време жената какво барна и трагна. Нямам представа от какво е било но от тогава внимавам повече... :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
Аз имах такъв проблем още на 2-я ден като го купих моя. Мисля че е от многото включвания и изключвания (влизане в сервизното меню) и се задейства някаква защита предполагам. На другия ден пак не искаше да изгрее, но по едно време жената какво барна и трагна. Нямам представа от какво е било но от тогава внимавам повече... :)
Прати му жената :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
@ redsxz
Проблема е в бавният ти интернет. Когато телевизора не може да отвори зададено приложение за определено време-показва - (връзката е неуспешна смущения в мрежата).Трябват му поне 10Mbt/s.
Samsung’s 2010 EU line-up will be unveiled on Monday
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1266598032
Благодаря за отговора.
Проблема наистина бе там след телефонен разговор с доставчика вече всичко е наред.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Честито за придобивката :Drinks:
Пиши как е с отпечатването на логото на програмите след продължително гледане на една програма.
засега не наблюдавам такова нещо, а гледам само НОВА или БТВ :)
явно може да е свързяна и с настройки когато се вдигне контраст и яркост, при мен са на 50 засега
-
40B750 - много бавно ми превключва цифровите канали.
Екрана седи напълно черен 3 секунди, и чак след това се появява новия канал. При аналоговите е нормално, под секунда.
Има ли начин да се ускори?
В сервизното меню намалих съответната опция, май беше RF Mute Time, от 600 на 300 - никакъв видим ефект.
Прави ми впечатление, че като че ли го бави разпознаването на типа звук - моно / стерео. Това отнема около 3 секунди, и веднага след като на екрана се изпише Моно или Стерео, се появява картина.
Ако причината е това, може ли да се сменят звуковите настройки, някакси да му се каже че всичко е стерео и да не се мъчи да разпознава?
10х
-
Загледал съм се в 40B620 ,
какво ще кажете относно промоцията в ТМ за 1600 лв. заедно със система за дом. кино ?
И още нещо, ако софтуерно се направи 40B620 на 40B650 какви остават разликите в двата модела ?
Мерси предварително !