Samsung LE-46C750 - проблем с настройката на часовата зона!
Здравейте!
Преди около месец се възползвах от промоцията на модела и закупих една бройка! :)
Като цяло съм доволен от покупката, но има един малък проблем, който бих искал да коригирам!
Става дума за настройката на часовника и по-специално на часовата зона.
Ако го настроя ръчно на българско време разписанието на цифровите програми в EPG/Guide излиза разместено във времето.
Ако е на автоматично програмите си идват по местата обаче пък времето излиза по GMT (т.е. -2 часа спрямо нашето) и не е вярно.
Подозирам, че проблема се дължи на факта, че за държава мога да задам само Англия или Ирландия.
Проверих и в системното меню обаче там настройките за региона са фиксирани и не могат да се променят.
Не ми е много ясно защо ТВ, което се продава в Техномаркет няма настройка за България, но това предполагам е отделна тема! ;)
Ще бъда благодарен ако някой, който се е сблъскал с проблема и знае решение го сподели!
Поздрави,
Борис.
Re:Samsung LE-46C750 - проблем с настройката на часовата зона!
Цитат:
Първоначално публикувано от bdachev
Здравейте!
Преди около месец се възползвах от промоцията на модела и закупих една бройка! :)
Като цяло съм доволен от покупката, но има един малък проблем, който бих искал да коригирам!
Става дума за настройката на часовника и по-специално на часовата зона.
Ако го настроя ръчно на българско време разписанието на цифровите програми в EPG/Guide излиза разместено във времето.
Ако е на автоматично програмите си идват по местата обаче пък времето излиза по GMT (т.е. -2 часа спрямо нашето) и не е вярно.
Подозирам, че проблема се дължи на факта, че за държава мога да задам само Англия или Ирландия.
Проверих и в системното меню обаче там настройките за региона са фиксирани и не могат да се променят.
Не ми е много ясно защо ТВ, което се продава в Техномаркет няма настройка за България, но това предполагам е отделна тема! ;)
Ще бъда благодарен ако някой, който се е сблъскал с проблема и знае решение го сподели!
Поздрави,
Борис.
Проблема е че тв предназначен само за Англия ,ТМ пак са внесли бр. незнайно от къде.Пробвай дали тв ще разреши да го префлашнеш с фирм които не е за Англия.
Цитат:
Първоначално публикувано от bdachev
Борис
Обади се на Семсун България ,обясни им проблема и вдигни скандал. Искай да ти го сменят с бройка предназначена за источна Европа!!
Гледай последните букви от моделният код!
XH - Източна Европа /LE46C750R2WXXH/
XU - Англия
Проблема е техен ,защото от миналата година само те ги внасят .
1784 София България
бул. “Цариградско шосе”115K,
Европейски Търговски Център, сграда Б, етаж 7.
Телефон/Факс+3592 971 3796
В случай че се направят на ударени - пусни една молба в комисията за защита на потребителя.
Безплатен телефон на Комисията за Защита на Потребителите - 0700 111 22
Жалба към комисията онлайн можете да подадете на тази страница
http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...document_id=19
Закон за защита на потребителите
http://law.dir.bg/reference.php?f=zzpot-05
Комисия за защита на потребителите
http://www.kzp.bg/
Европейски потребителски център
http://ecc.kzp.bg/
Активни потребители
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/
Федерация на потребителите
http://pavelkarlev.com/00.html
Българска Национална Асоциация на Потребителите
http://www.bnap.org/
Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
Проблема е че тв предназначен само за Англия ,ТМ пак са внесли бр. незнайно от къде.Пробвай дали тв ще разреши да го префлашнеш с фирм които не е за Англия.
Това няма да помогне !
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Проблема е техен ,защото от миналата година само те ги внасят .
Не е много сигурно че точно тази партида на ТМ е минала през официалният вносител на Самсунг.
Цитат:
Моя е точно такъв и проблема е същия. Дайте по-добра идея :jamaika
Цитат:
Първоначално публикувано от johnyboy
Моя е точно такъв и проблема е същия. Дайте по-добра идея :jamaika
Модел за източна Европа с настройки само за Англия и Ирландия ?? Направо ме хвърлихте в тъча....
Я върнете фабричните настройки и започнете отначало.
Цитат:
Модел за източна Европа с настройки само за Англия и Ирландия ?? Направо ме хвърлихте в тъча....
Я върнете фабричните настройки и започнете отначало.
Mодела не е само за източна Европа , всички бр. внесени от ТМ накрая на март които са с матрица 01 са за Англия.
http://www.samsung.com/uk/consumer/t...il&tab=feature
ste1
Бройките ,които са им продали не са предназначени за нас. Работният софтуер е различен.
Погледни линка от англииският официален сайт ,който си дал - там модела завършва на XU - LE46C750R2KXXU
Според мен трябва да ги върнат в Техномаркет ,за да им ги подменят с други бройки предназначени за източна Европа.
В противен случай няма да могат да си настроят часовника. Вероятно ще има разлика и в работата на EPG-то и nternet@TV .
Цитат:
ste1
Бройките ,които са им продали не са предназначени за нас. Работният софтуер е различен.
Погледни линка от англииският официален сайт ,който си дал - там модела завършва на XU - LE46C750R2KXXU
Според мен трябва да ги върнат в Техномаркет ,за да им ги подменят с други бройки предназначени за източна Европа.
В противен случай няма да могат да си настроят часовника. Вероятно ще има разлика и в работата на EPG-то и nternet@TV .
Да така е , проблема е че ТМ няма с какво да ги сменят имат останали само мостри от бр. за източна Европа.
Здравейте,
Извинявам се за закъснелия отговор, но чак сега седнах пред ПЦто.
Цитат:
ТВто дойде с 3007.1. Гледах в сайта на Самсунг за Ирландия (или Германия примерно) е излезнала версия 3008.3, но да си призная все още не смея да го флашвам!
Цитат:
Борис
Обади се на Семсун България ,обясни им проблема и вдигни скандал. Искай да ти го сменят с бройка предназначена за источна Европа!!
Гледай последните букви от моделният код!
XU - Англия
...
Мога да потвърдя, че модела завършва на XU, така че явно е за Англия и Ирландия.
Цитат:
Mодела не е само за източна Европа , всички бр. внесени от ТМ накрая на март които са с матрица 01 са за Англия.
...
Версията за матрицата действително е 01, което ме затрудни да определя параметрите и. Ако някой има информация, какво се крие зад това 01 ще се радвам да сподели.
Цитат:
Да така е , проблема е че ТМ няма с какво да ги сменят имат останали само мостри от бр. за източна Европа.
За съжаление и това е така. Когато купувах телевизора бяха останали само 2 бройки в магазина на Цариградско Шосе - тази, която купих и мострата. Служителя беше услужлив да провери бройките останали по другите им магазини и навсякъде бяха само мостри. Да си призная не съм сигурен дали бих искал да сменя моята бройка за мостра, която е стояла кой знае колко в магазина.
Все се надявах проблема да може да се реши без да се налага замяна и съответно разправии с Техномаркет или Самунг, но ако няма друго решение май ще трябва да се обърна към тях.
Благодаря ви за коментарите до тук.
Ако има развитие ще пиша!
Поздрави,
Борис.
Попитах ТМ за тази партида XU отговориха ми : да не се връзва тв към интернет и без това нямало какво да се гледа в интернет :095: .
Борисе
Обади се на Самсун България и пиши какво са ти отговорили.
Цитат:
Попитах ТМ за тази партида XU отговориха ми : да не се връзва тв към интернет и без това нямало какво да се гледа в интернет :095: .
Какво се занимаваш с тези бушмени от администрацията.... :god те скоро ще те посъветват и към контакта да не го свързваш..Зер може да се повреди и да се наложи да ти го подменят :)
Мога да помогна с най-нофия firmware T-VALDEUC_3008.3 за LE46C750R2WXXH.Нека потърпевшите пишат на лични-има известни правила с които трябва да се съобразяваме като официален сервиз.
а аз бях с мерак да го взема този тв сега се замислям жалко :sad:
кажете дали си заслужава да взема такъв модел LE46C750R2WXXU кажете колеги що то сам го порачил вече но мога и да го откажа :sad: