Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/
Добро утро :smiley:
[QUOTE=hristoslav2;588985]
Ти сериозно ли го казваш, че ти е изгорил картата в кам модула....? На мен ми звучи абсурдно.
Пиши какво са ти казали техниците после.
В крайна сметка, след като и новата карта не проработи, се оказа, че СА-модула е развален/ това металното, в което се слага картата и след това се поставя в КАМ-модула на телевизора / и сега чакаме да ни донесат нов. Възможно ли е това да е било причината за проблема с включването и изключването ?
Сложихме и галваничен разделител и засега ТВ е в режим на включване, вече втори ден :rolleyes:
Хубав ден на всички !
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/
Да,във всички форуми за настройки на Самсунг 6 серия избират режим на картината Mode _movie,наистина е реална картината,но мисля че е до предпочитания,на мен лично не ми допада тази настройка и ползвам standart,какво ли не опитах с movie- не ми хареса,бледо е,няма контраст
Режима Movie се използва заради по-близките си до реалните /записани/ цветове на видеото. За това колко ще е висок контраста се настройва според условията на гледане, типа матрица и възможностите й и лични предпочитания.
Цитат:
Първоначално публикувано от
djud
Добро утро :smiley:
В крайна сметка, след като и новата карта не проработи, се оказа, че СА-модула е развален/ това металното, в което се слага картата и след това се поставя в КАМ-модула на телевизора / и сега чакаме да ни донесат нов. Възможно ли е това да е било причината за проблема с включването и изключването ?
Сложихме и галваничен разделител и засега ТВ е в режим на включване, вече втори ден :rolleyes:
Хубав ден на всички !
Възможно е, проблема да е причинен от Кам модула. В случай, че е изгорял и окъсява по накои от пиновете - от там обърква контролерите...Телевизора има вградена защита, която се задейства и го изключва.
Здравейте !
Първо поздравления за форума , форумците и темите - много полезни , жалко , че не го погледнах преди четири дни :).
Малко предистория .Ползвах LCD SONY и реших да го заменя с 3d led tv , но таз годишните модели на фирмата като дизайн -много зле (поне на мен не ми харесват) . И така след два дни мислене си взех - es6710(заспа в стаята , все едно си е от там -белия цвят) . От стари наблюдения на Samsung не бях доволен от картината, която предлагат техните модели - на преден план на телевизора е много добре , но задния фон е пълна скръб , все едно си сложил някакъв фототапет и действието се развива пред него или като , че ли гледаш през камера - не знам не мога да го опиша точно , но нещо такова се получава . Мислех си , че на новите модели са го поизчистили това , но уви - вече два дни си играя с настройките и не става. Та въпросът ми е някой знае ли това дали може да се изчисти или да се примиря.
Поне на късмет съм уцелил равномерна подсветка.
radomark
Честито за придобивката :Drinks:
Не разбрах ясно от какво точно се оплакваш, но си мисля че е от видео ефекта на сапуненият сериал
Изключи си от менюто функцията AutoMotion Plus 100 Hz и виж как е.
UE46ES6710S - TECHNICKÉ ÚDAJE | SAMSUNG
Отговор: Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/
Здравейте, имам пролем с буксата за слушалки на Samsung C550. От там вадя звук към уредбата, но от скоро като изключа кабела за слушалките, звука на телевизора не тръгва. Показва че са включени слушалки, а те не са. Предполагам че нещо в буксата е блокирало. Имате ли идея как да отстраня този неприятен проблем?
Отговор: Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/
Здравейте, и аз искам да задам няколко въпроса на знаещите. От скоро съм притежател на 40es6530,та въпроса ми е следния вадя аудио от скарта звука е прекрасен,но като влезна в интернет приложения филми детските предавания, филм от флашка и така нататък звука изключва може ли по някакъв начин от сервизните настройки аудиото да е винаги включено,защото изхода от слушалки не ме устройва, или другия вариант преобразувател от оптичния изход в аналогов стерео сигнал за да си ползвам старото и верно HIFI, и някакви настройки на картина в режим стандарт. благодаря предварително.
Благодаря за бързият отговор. Всичко от менюто е изключено . И аз мислих , че от видеото , защото по HD каналите в предаванията го нямат толкова изразен този ефект . На филмите се усеща най-вече ( има едно такова не реално позициониране на хората и фона , все едно всичко е декор , и аз не мога да го обясна точно) , и ми направи впечатление ,че na hbo hd е най - забележимо.Може и да е от лошото качество на каналите , но бях забелязал на други телевизори samsung да предава по подобен начин .
Благодаря за вниманието .Няма да ви занимавам повече , явно е някъде в доизкусуряването на настройките.Лека вечер.
Цитат:
milen76
Здравейте, имам пролем с буксата за слушалки на Samsung C550. От там вадя звук към уредбата, но от скоро като изключа кабела за слушалките, звука на телевизора не тръгва. Показва че са включени слушалки, а те не са. Предполагам че нещо в буксата е блокирало. Имате ли идея как да отстраня този неприятен проблем?
Явно контактната пластина на буксата е блокирала във включено положение. Трудно е да се каже така, дали може да се оправи на място или ще се наложи да свалиш задният капак и да я подмениш.
Цитат:
tacho5
Здравейте, и аз искам да задам няколко въпроса на знаещите. От скоро съм притежател на 40es6530,та въпроса ми е следния вадя аудио от скарта звука е прекрасен,но като влезна в интернет приложения филми детските предавания, филм от флашка и така нататък звука изключва може ли по някакъв начин от сервизните настройки аудиото да е винаги включено,защото изхода от слушалки не ме устройва, или другия вариант преобразувател от оптичния изход в аналогов стерео сигнал за да си ползвам старото и верно HIFI, и някакви настройки на картина в режим стандарт. благодаря предварително.
tacho5 Провери тук
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12046
radomark
Пак ще го повторя - изключи си 100-те херца от менюто. :cool:
Експериментирай - виж как ще ти допадне повече, с включени или изключени.
Картината се оправи след като изключих филтрите (mpeg и цифров) и преди това бях изключил led движение + и motion plus , също като и пуснах есо сензора.Това за 100 -те херца не го виждам в менюто.
Сега обаче забелязах , че при смяна на каналите по някой път се появява едно пукане , явно сега трябва да настроя и звуковият ефект. :).
Още един път благодаря за отделеното внимание
Цитат:
radomark
Картината се оправи след като изключих филтрите (mpeg и цифров) и преди това бях изключил led движение + и motion plus , също като и пуснах есо сензора.Това за 100 -те херца не го виждам в менюто.
100Hz в менюто се наричат - motion plus
Поради натрупване на над 100 страници отварям ново продължение на темата, в което ще продължим обсъжданията на тв Самсунг.
Тези от вас, които не са получили до момента отговори на въпросите си моля да ги зададат в продължението.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...D1%82-5-a.html