Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 32

SAMSUNG UE32D6510 или SHARP LC40LE820EV?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

SAMSUNG UE32D6510 или SHARP LC40LE820EV?

Здравейте!
    Знам, че темата е малко странна предвид коренната разлика между телевизорите за които питам. Положението е следното - става въпрос за малка кухня, в която предстои да слагам ТВ. Разстоянието от което ще се гледа е максимум 3м. (в повечето случаи и от по-близко). Причината да се насоча към 40-ката на Sharp е Quattron-а (иначе знам че е доста голям предвид разстоянието от което ще се гледа). От своя страна дизайна на Самсунг-а е причината да загледам този модел. Иска ми се, ако някой има преки впечатления за тези два модела да сподели. Само да уточня, че приоритет са добрата картина и възпроизвеждането на филми с отделни субтитри (не с вградени във видео файла). В Шарп-а ме впечатли и допълнителния буфер от 15W, паметта и възможността за запис на текущо предаване.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: SAMSUNG UE32D6510 или SHARP LC40LE820EV?

Вземи SAMSUNG UE32D6510 заради плейъра. SHARP LC40LE820EV има леко изкривени цветове ,но на повечето зрители им харесват.
    Като зрителни ъгли двата модела са идентични.

4. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Вземи SAMSUNG UE32D6510 заради плейъра. SHARP LC40LE820EV има леко изкривени цветове ,но на повечето зрители им харесват.
    Като зрителни ъгли двата модела са идентични.
    Видно е, че цената на Самсунг-а е височка имайки предвид размера на диагонала му. Иначе има функции, които макар и рядко може да се наложи да използвам. 3Д функцията незнам до колко ще се ползва, заради малкия размер на телевизора. Друг въпрос който изниква сега е: може ли да се гледа телевизия през Булсатком без да се ползва техния декодер (директно поставена карта в предназначения слот)?! На Самсунг-а не виждам също и информация за това колко е паметта, за да може да се реализира "изместването във времето"

5. Тук е от
    Apr 2011

При положение , че цените са почти еднакви .. 40LE820 в магазина на Узнунови в София е около 1700 лева , бих взел Шарпа , но има проблем с медия плеяра , Ако искаш субтитри трябва да ги вградиш. А Самсунга е по-скъп и има повече повече мултимедиини решения , но пък е по-малък и с по-малко гаранция и кой знае къде е произведен. А и имам лоши отзиви за марката.
    Относно Булсатком трябва да си имаш приемник и при двата телевизора.

Според мен Шарп ; )

6. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от progresive
    При положение , че цените са почти еднакви .. 40LE820 в магазина на Узнунови в София е около 1700 лева , бих взел Шарпа , но има проблем с медия плеяра , Ако искаш субтитри трябва да ги вградиш. А Самсунга е по-скъп и има повече повече мултимедиини решения , но пък е по-малък и с по-малко гаранция и кой знае къде е произведен. А и имам лоши отзиви за марката.
    Относно Булсатком трябва да си имаш приемник и при двата телевизора.

Според мен Шарп ; )
    При Шарп-а ме притеснява единствено да не ми е много голям за това помещение (най-вече при четенето на субтитрите, дали ще успявам да обходя екрана докато чета), все пак 2,80-3,00 м. не са много. Макар че като го гледах в Интерсервиз-а не ми се стори толкова голям.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

40" за 3 м. даже клони към малък, ако ме питат мен. За "обхождането" на субтитрите - ами намаляваш им размера, макар че няма да е нужно от 3 метра.
    Причините да си избереш телевизор заради Quattron-a или дизайна на корпуса не ги разбирам аз лично. Все пак е телевизор, не говорим за мебел, но всеки си има критерии. 1700 лв. за 32-ка е безумие. Кафенце носи ли в леглото?
    Външните плейъри са по 150 лв. и превъзхождат всички вградени, не забравяй.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Щом ще го гледаш от 3 метра - няма проблем.
    За да ползваш вграденият сателитен тунер -трябва да станеш абонат на Сателайт БГ. От трите DTH оператора само те предлагат кам модул и карта

10. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    40" за 3 м. даже клони към малък, ако ме питат мен. За "обхождането" на субтитрите - ами намаляваш им размера, макар че няма да е нужно от 3 метра.
    Причините да си избереш телевизор заради Quattron-a или дизайна на корпуса не ги разбирам аз лично. Все пак е телевизор, не говорим за мебел, но всеки си има критерии. 1700 лв. за 32-ка е безумие. Кафенце носи ли в леглото?
    Външните плейъри са по 150 лв. и превъзхождат всички вградени, не забравяй.
    След като телевизорите са почти еднакви по функции, би следвало да се търси друг критерий по който да избереш. Единия е диагонала и другия (който според мен не е маловажен) е дизайна. Диагонала на ТВ е от значение, не искам като изгледам един футболен мач или двучасов филм и да трябва да ходя да си купувам капки за очи. А съм загледал Шарп-а, именно заради Quattron-а (искам картина, която няма да дразни окото, а ще ме радва). Нищо друго не ме дърпа към Шарп. Няма смисъл да ги сравнявам по цена спрямо размера - разликата е значителна. Това, че 32-ката на Самсунг е 3Д изобщо не ме блазни.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nunepa
    Това, че 32-ката на Самсунг е 3Д изобщо не ме блазни.
    Тогава защо налиташ на него ? Заради дизайна и белият цвят ли ?
    Погледни SAMSUNG UE32D6000 /черен корпус без 3D/

12. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Тогава защо налиташ на него ? Заради дизайна и белият цвят ли ?
    Погледни SAMSUNG UE32D6000 /черен корпус без 3D/
    Цвета не е единственото нещо, но е едно от нещата заради които съм го загледал този модел. Колкото и наивно да звучи.

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

И в такъв случай как да ти се помогне ? На теб , кой от двата телевизора ти харесва повече ! Аз лично не бих дал толкова пари за малък размер екран и ще си взема нещо по-евтино , пак Самсунг , ако искаш да има добър плеър !

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Пич,ако имаш място си вземи 40", например 40Ц750 или 40Ц7000 или Шарпа.Аз гледам в кухнята от 1.2 до 2 м. разстояние един 32Ц6000 и ми е малък,но не мога да побера 40".На качествен сигнал много бързо се свиква с размера и ти се ще по-голям.

16. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dudi4ek
    Пич,ако имаш място си вземи 40", например 40Ц750 или 40Ц7000 или Шарпа.Аз гледам в кухнята от 1.2 до 2 м. разстояние един 32Ц6000 и ми е малък,но не мога да побера 40".На качествен сигнал много бързо се свиква с размера и ти се ще по-голям.
    Място имам - цялата стена съм му отделил на него.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Може и да ти се стори прекалено,но аз ако имах свободно място като теб и около 2 бона ,щях да скоча на един 46Ц750,докато все още могат да се намерят.

18. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от civica
    И в такъв случай как да ти се помогне ? На теб , кой от двата телевизора ти харесва повече ! Аз лично не бих дал толкова пари за малък размер екран и ще си взема нещо по-евтино , пак Самсунг , ако искаш да има добър плеър !
    Ето такива мнения искам. Да ми кажеш направо какво мислиш.
    Заложил съм си1800лв. за ТВ. Тръгнах към Шарп първоначално, но след като "натъпкахме" кухнята взех да се чудя дали няма да е голям 40-ка. Да не вземе да дразни много очите. Минах през другите марки и ми направи впечатление Самсунг-чето. Да си призная хвана ме дизайна първо, но като се зачетох видях че не е толкова зле телевизора. Гледането на филми от флаш памет е само опция, която все пак е за предпочитане. Сигурно ще гледам малко филми, предвид времето което прекарвам вкъщи, но ако ми се отдаде възможност искам да гледам нещо с удоволствие (не да не ми тръгват субтитрите, да ми замазва, да ме дразни качеството на картината). От друга страна във всеки удобен момент гледам футбол и си мисля, че на 40-ката ще си е изживяване, стига това прехвалено ЖЪЛТО да не ме разочарова.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310479864[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от dudi4ek
    Може и да ти се стори прекалено,но аз ако имах свободно място като теб и около 2 бона ,щях да скоча на един 46Ц750,докато все още могат да се намерят.
    Много ми е! Ще ми падне стената Големичък е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Sharp RGBY или Samsung?
    От STX във форум Philips телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 28-11-11, 15:09
  2. Проблем с SHARP
    От Asklep във форум Sharp телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 27-08-10, 16:56
  3. SHARP CD-SW200
    От ALIEN във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 28-07-10, 19:42
  4. Samsung vs. Sharp
    От snake91 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 25
    Последно: 01-10-08, 17:45
  5. Мнение за SHARP 32"AD5E и SHARP 26"AD5E
    От dani35 във форум Sharp телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 20-12-07, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе