За смяна номера на каналите : Channel list - Tools - Edit channel number
Преглед за печат
За смяна номера на каналите : Channel list - Tools - Edit channel number
Здравейте на всички!
Имам нужда от малко помощ, защото иначе ще се наложи да го давам на сервиз: имам LCD Samsung LE32B650 - принципно съм доволен, но от известно време имам следният проблем, а именно някои функции като Автоформат, както и др. са в сиво вместо в бяло и по този начин не мога да ги избера!
Не знам дали може да се оправи по някакъв начин това нещо, но ако някой има идея какво, що ще съм мн признателен.
Благодаря!
poliglota80,
Прочети отново упътването на телевизора внимателно.
Какво значи да го прочета внимателно??? Аз знам как се стига до тези функции, но просто нямам възможност да ги избера, защото са в СИВО, вместо в бяло!!! какво ще ми помогне упътването не мога да разбера...
Като се реши проблема напиши как се е решил. Предложих ти го, защото съм 90% убеден, че проблема ще се реши ако си прочетеш книжката, но от теб зависи дали предпочиташ да я прочетеш или да го носиш на сервиз.
Другият вариант е някой друг да я прочете и да ти го обясни... А защо?
А сигурен ли си, че са работили на СЪЩИЯ сигнал както сега се опитваш да ги пуснеш?
Добре, ще го прочета да видя какво може да пише. Иначе да, отначало си работеше, не знам какво имаш предвид под същия сигнал??? какво значение тр да има сигнал: пускаш си ТВ просто без да е вкл към нищо друго и тези функции са си в ТВ, които може да сменяш както си искаш принципно...
Не е точно така ! Някой функции са активни , други не - зависи от подавания сигнал на съответния вход !
Още по-просто казано -"авто формат" имаш на картина от тунерите на ТВ и нормалните АВ входове ,но не е на HDMI. :Drinks:
е ясно: става дума за автоформат, както и цял сектор с функции за Държава и т.н. Всичкото стои в сиво, не знам защо и не мога нищо да избера от тях...
HDMI не ползвам, така че.
Превключи на някоя програма от тунера на ТВ /нали имаш някакви запаметени?/ и тогава кажи какво е активно.
Да не си преминал в режим Магазин примерно?
Значи по едно време бях вкл това досадно нещо магазин и едвам се оправих от него, може и оттогава да е станало това нещо. Но вече си е наред, не съм на Магазин, обаче тези функции си останаха недосъпни. Иначе съм на цифрова ТВ, но дори като я изключа няма разлика...
Пробвай с ресетване на настройките.Цитат:
Първоначално публикувано от poliglota80
Натисни Exit на дистанционното (около 10 секунди) докато ти се появи съобщение "resets all settings to default values" след това натисни OK за да ресетнеш TV.
Ресетнах настройките, но после е абсолютно същото: нищо не се промени дефакто...Не знам как може да се оправи това нещо!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1311352800[/time]_________________________________________________
сега се почовърках и в упътването пише за този проблем и е казано, че не са налични функциите, когато източникът на ТВ не бил избран. И понеже съм на компонент явно затова ги няма тези функции. Ако отида на ТВ или екст. 1 или 2 има автоформат. Мн странно честно казано, но явно всичко си е наред, просто това, че съм на компонент е проблема в случая!
Благодаря все пак на всички за идеите:)