Това значи ли 3,5 HDD ако го вкл в USB2 няма да работи,при положение,че с2,5 HDD работи и на USB1 (HDD) и USB2?
Преглед за печат
Това значи ли 3,5 HDD ако го вкл в USB2 няма да работи,при положение,че с2,5 HDD работи и на USB1 (HDD) и USB2?
Става въпрос за SAMSUNG 40LE630 с фърмуер T-MSX6DEUC-1002.1. Въпрос към знаещите - ако му кача LE40C630 T-MSX6 DEUC-2000.4 от дата 15.12.2010г. какво ще се промени в телевизора?
Айде бе хора -ПОМОГНЕТЕ -нищо не става и трите части на темата изчетох и нищо не намерих по моя проблем (по -долу описания).Един филм не мога да изгледам.
Може ли да се е нещо прецакал фърмуера -вече мисля да го ъпдеитна .
Дайте какво то и да е предложение.
Моля за ПОМОЩ Help
Защо телевизора като открие PC Share Manager-а с картинката на ALL-SHARE (а това е 80% от пътите в които пускам Media P.на телевизора)не намира шернатите файлове ,дори тогава и Уина на компютъра го открива с картинката на ALL-SHARE. А в останалите 20% като си го открие с правилната картинка всичко си е ОК.И въобще ЗАЩО телевизара ги показва с грешната картинка .
Телевизара е Samsung UE32C5000. Уина е 7 64bit , махнах ESET-a и сложих само NOD32 заради фаерлола на ESET-a , а и изключих и уиндоуския фаерлол .Така че сега съм без никакъв фаерлол.
В началото връзката минаваше през рутера ми(TV-Рутер-PC) ,после си купих и външна (втора) ланкарта за компа за да избегна интернета винаващ през рутера и стана (TV-PC) -и с двата варианта на връзката положението е същото cry.
Помогнете моля -вече мисля да носа телевизора в сервиз .
Даже ако някои е навит на домашно посещение (естествено срещу заплащане )ще е супер , от София съм.Ходих в два сервиза не искат да пратат човек в къщи .
За "gabimarto" - пробвай проблемните файлове през USB флашка или хард. Иначе пробвай руския DNLA сървър. Пиши какъв е резултата, за да можем да ти помогнем.
ЕДИТ: Пробвай само с един DNLA.
gabimarto
Някой скоро беше споменал че проблема е с Уиндоус 7.
Пробвай с руският DLNA сървър http://www.homemediaserver.ru/
Доколкото съм разбрал PC Share manager има някои ограничения и някои потребители не са много доволни отнего..
Какъв може да е проблема при бързо движение на надписи по хоризонтала се назъбват много самите надписи , това се вижда на всички канали .Има ли някаква настроика която трябва да се изключи ?
Може би ти казвам очевидното, но ако те дразни пробвай с MotionPlus на макс. Това би трябвало да е проблем с деинтерлейсъра, но може би Motion Plus-а ще го реши.
Наскоро изчетох няколко ревюта, в които казват, че Самсунг D високите серии имат страхотна обработка на сигнала, и това което казваш ме изненада. Ако си с някакъв външен приемник и подаваш през СКАРТ, пробвай с превключване от композитен сигнал на RGB.
Здравейте,
Благодаря за линка към http://www.homemediaserver.ru/, сървърчето работи перфектно.
Поздрави,
Ако имаш предвид български канали ,не им обръщай много внимание ,защото при повечето това накъсване се забелязва и на CRT ТВ, просто така си идва от операторите. А иначе може да пробваш да изкл. "Режим филм" опцията -на моя 40В750 съм забелязал ,че прави мизерии . :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
Здравейте, днес реших да се мятам на 40C550, но попаднах на мнения, че понеже не е 100Hz, спорта (а аз гледам доста спорт) нямало да вади добро качество..Това ми поохлади ентусиазма и искам да ви питам, дали да потърпя още 2-3 седмици, да събера пари, и да взема 40C650 или да взимам C550 и да не се притеснявам излишно ? :)
От хората, които са убедени, че ако няма 100Хц няма да вади добро качество, повече мнения не взимай :)
C550 е много свестен телевизор. C650 също.
А сериозно, за 100-те херца най-доброто, което можеш да направиш, е сам да отидеш да се убедиш това харесва ли ти на теб лично или не. Взимаш една флашка и записваш спорта, който гледаш и така. C650 има 100 Хц, пробвай с него. Впрочем "100-те херца" се наричат "Motion Plus" за Самсунг, казвам го да можеш да се ориентираш откъде се сменя. Пробвай с настройки Smooth и Clear. Smooth аз бих го нарекъл пресилено, но пък на теб може да ти хареса. Clear е общо взето най-смислената настройка от фабричните.
По-скоро аз бих казал да обърнеш внимание на C650 не заради 100-те херца, а заради полугланцовия екран. Прави картината да изглежда "по-дълбока" и "по-черна". Недостатък обаче е по-голямата "огледалност".
Разумно предложение, така и ще направя, мерси много за съветите :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308125913[/time]_________________________________________________
Вчера взех 40C550 и съм доста доволен, всичко работи добре, за съжаление нямаше SQ матрица и трябваше да се задоволя с AA :). Благодаря за съветите на Lance и искам да попитам, дали някой може да ми даде добри настройки на картината, защото нещо не се справих сам много добре :) Мерси предварително
Ах, тези настройки... ами аз всеки път като отида на гости там където им препоръчах 40C650 и все още продължавам да ги бърникам настройките :)
Мога да ти дам някои базови насоки от личен опит. На мен най ми допада Warm1 въпреки че всички казват Warm2, обаче се погрижи да поразровиш и настройките за RGB Gain и да понамалиш гейна на синьото. Другото, което се сещам, е че имаше нещо като BlackTone мисля, на най-ниското ниво прави черното много "мазно" и приятно, макар и да не е най-вярното изображение :) Останалите "екстри" като цяло развалят картината според мен. Dynamic Contrast беше едното, нещо не мога да се сетя имаше и други простотии.
Като цяло :
гледай да си на OFF на почти всичко :)
Избери си Warm1 или Warm2
Намалявай Blue gain.
Премести леко TINT, в посоката в която цветовете ти изглеждат по естествени. На мен добра работа ми свърши един HD рип нa Formula 1 и там по цветовете на рекламите по трасето добре го натамъних.
А да, щях да забравя, Color не може да остане на 50 - престарали са се :) 38-44 при горепосочения.
А, и най-важното - последния режим на картината - Movie май беше. Останалите са бруталки :)
Backlight, около 10 му е предостатъчно.
И не забравяй, аз се "боря" с C650 и Самсунг панел, напълно вероятно при теб да е различно, но съм сигурен че базовите ми съвети са приложими.
:Drinks: :Drinks:Здравей колега, първо да ти е честит новия "придобитък"!!!Да си го ползваш дълго и безпроблемно!!!Аз също съм със Самсунг панел, но ако искаш опитай с тези:
Режим:филм
фоново осветление:5
контраст:93
яркост:45
острота:30
цвят:45
РАЗШИТЕНИ НАСТРОЙКИ:
черен тон:изключен
динам. контр. :изкл.
гама:+2
БАЛАНС БЯЛО:
ч-изм.26
3-изм.24
с-изм.25
ч-усилване 15
3-усилв. 28
с-усилв. 17
телесен тон-0
подобряване на краищата:изкл.
ОПЦИИ КАРТИНА:
цветови тон:топла1
размер:широк зум
филтър за цифр. шум:изкл.
филт.MPEG:авто
режим филм :изкл
Може на първо четене картината с тези настройки да ти се стори леко убита, но се свиква. Лично на мен ми трябваше известно време докато отвикна от "препържващата " подсветка 13-14, на която първоначално гледах до сегашната 5, но като свикнеш е ОК. Тези настройки не са нито задължителни , нито дори крайно препоръчителни, в няк'ъв сайт ги гледах и за сега ми допадат.В крайна сметка си гледай ТВ-то както ти е кеф.
Да подкрепя колегата от горния пост - обикновено свестните настройки на телевизорите първоначално изглеждат много убиташки, но като ги погледаш и после се върнеш на "стандартни" или "динамични" и разбираш колко са зле всъщност фабричните :) Фабричните обикновено са брутално сини, брутално бяло, брутално черно, няма и помен от сиво и градации и подсветката е все едно ще сигнализираш към границата :)