Samsung DVI -> HDMI Проблем със свързването.
Здравейте от няколко дни имам главоблъсканици с ТВ-то и това пусто свързване , което по начало си е нещо елементарно .
И така ТВ-то е Samsung Plasma PS-42C7HX с целия набор от входове и 1 вход за HDMI. Едната му особенност която няма никакво значение е , че той е 42" но главната му платка е заменена със сходна но за 50" модел от това нямам никакъв проблем освен оразмеряването но това не ми е проблема .
При нормално AV връзка с DVD , при AVG-AVG с PC и HDMI- с булсатком приемник (HDMI) работи перфектно но при опит да го свържа с PC ( DVI-HDMI или HDMI-HDMI ) връзка единственото което получвам е NO SIGNAL .
Десктоп-PC то ми е с v9600GT Връзката до ТВ то е с преходник DVI-HDMI и от там с кабел HDMI-HDMI (Всеки един от компонентите работи , тествал съм ги на други системи или съм ги заменял с други също така съм ги използвал до преди 5 дена на друг ТВ.)
За по сигорно пробвах и с други 2 лаптопа с ATI и NVIDIA видео карти с връзка HDMI-HDMI но и те както десктопа не го намират като устройсто при нормален режим и при force режим също няма сигнал но при VGA работят перфектно . ( Неща като смени си драйверите с по нови / Изключи - рестартирай ТВ-то и PC / кабела ти е прецакан / входа ти е прецакан / Няма смисъл да ми ги пишете .) ако съм пропуснал някаква информация ще я допълня моля за някакъв разумен съвет :081:
Re:Samsung DVI -> HDMI Проблем със свързването.
Не се ли получи с рестарта? Притеснява ме тая подмяна на платката ,опита ли да променяш резолюцията -може да "изгрее" на нещо различно от нативната му /например 1080i 50 ,каквато ти подава ZHD100/?
П.П. И не си мисли ,че рестарта при съвременните тв не помага ,за да ти го предложа ,значи съм го пробвал и е имало ефект при подобни ситуации. :) :Drinks:
Не съм казал ,че всички идеи са глупави от по горе изброените просто това са неща които не сами проблем да се сетя и вече или съм ги пробвал или знам , че са упсурдни . Относно резолюциите да пробвах да ги въртя ( смяна на рез. + рестарт и replug не съм ) но немисля че би имало разлика , като сложа тъпия приемник на булсат захапва веднага цифровия сигнал и излиза картина. И се питам каква е толкова разликата с пращания сигнал от PC след като дори и на Force няма никаква разлика .
Ами точно -най-вероятно подава някаква "нестандартна" за тв резолюция -СТБ на Була си подава стандартна 1920х1080 i 50hz ,колко е в действителност е друг въпрос :)) ,но маркера е 1080i-50 хц.
... Повечето резолюции съм ги въртял разлика никаква ;'/
Пробва ли с 1024х768, и с промяна на честотата на 60 Hz
да
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331239109[/time]_________________________________________________
Има ли някой с свежи идеи понеже съм забил вече пробвах какво ли не ;/
Прочети си книжката с инструкциите на тв-то дали може РС- то да се свързва през HDMI .При мен на единия ТВ хем е и монитор, не поддържа връзка през HDMI с РС.
Всъщност излиза има картина ,но с резолюция която е невъзможно да се гледа.и сета ползвам РС-то с аналоговия вход а сеттопбокс-а с HDMI.
Примирих се.