-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Някой знае ли дали има възможност за подаване на +5В към активна антена и ако да , къде в менюто е тази настройка?
(става въпрос за всички модели от 5та серия нагоре)
-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Христославе,препоръчай ми някой модел тв.37или 32 инча за 700-800лв.Вуйчото иска да си купи нещо ама е бос в техниката та иска помощ.
-
-
Мерси, отдавна не съм влизал и затова пиша тук.Утре отиваме да купуваме.Трябваше ми мнение на специалист.Самсунга който ми препоръча и взех работи перфектно за което съм ти много благодарен.
-
-
Здравейте!
Взех си самсунг F7000 обаче мисля, че имам някакъв проблем с HDMI входовете. Не мога да си пусна никакъв компютър и лаптоп на нито един от 4-те входа. Също така двд рекордера ми не тръгва с звук, само картина и също така телефона ми през HDMI кабел също не тръгва. А всичките тези неща ги прави на стария ми телевизор Филипс. Някой да има идеи защо е така? Не е ли малко странно изобщо да не разпознава компютър и да не тръгва картина?
-
При изключени устройства (комп. ,тв) ли прави "пробите" с HDMI входовете ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
При изключени устройства (комп. ,тв) ли прави "пробите" с HDMI входовете ?
Не разбира се. Какъв е смисъла да ги правя така, като няма да видя картината? Просто компютъра не го разпознава изобщо ТВ-то като устройство в дисплей мениджъра на видеокартата, а на ТВто дава, че входа е активен, но не излиза картина и изписва съобщение, че не е свързан кабел.
-
Внимание!!
Преди да включите или изключите HDMI кабела задължително трябва да извадите кабела на външната антена /ефирна или сателитна/, който се явява източник на статично електричество и често е причина за изгаряне на HDMI порта при изключване на HDMI кабела. Желателно е телевизора да се изключва преди това.
Ако HDMI входа е гръмнат и това не си личи по платката като опушване няма проблеми, но има ли гръмнала букса или платка и това да е видно, ще получите отказ от гаранцията. Няма как да го оправят безплатно, защото тези платки ги искат при отчетите и ако сервиза я прати с такова опушване, трябва те да я платят. Така че внимавайте, когато включвате всякакви външни устройства към телевизорите. Контактите задължително трябва да са занулени, особенно за компютрите и кабелната през разделителен филтър. Нека включването на външни устройства да става при изключен от мрежата телевизор и устройство.
-
Аз да добавя и едно макар и непрофесионално правило: Включвайте тв-то и мултимедийното устройство в един и същ контакт (разклонител)...
-
Цитат:
ivodivo
Аз да добавя и едно макар и непрофесионално правило: Включвайте тв-то и мултимедийното устройство в един и същ контакт (разклонител)...
Тоест да НЕ се прави?
-
Цитат:
Dominator
Тоест да НЕ се прави?
Ако не си ел.специалист и не знаеш как да си провериш ел.инсталацията - няма как да си сигурен дали два различни контакта са занулени или евентуално единия ако е офазен а другия занулен (най-лошия вариант) и включиш в единия тв-то а в другия мултимедийното устройство и се свържат чрез HDMI - познай какво ще се случи! Отговора е КЪСО съединение между двете устройства - обикновени изгарят дъното, процесора (на двете устройства) и HDD дори и т.н. Та за да се избегне такава потенциална разлика между устройствата и за да се предпазиш без да се налага да мериш контактите как са - просто включваш устройствата в един контакт (разклонител) по този начин имаш еднакви потенциали на двете устройства на корпуса им и няма да се случи най-лошото...
-
-
Момчета, входовета си работят с други устройства! Само компютър не иска да разпознава, както и телефона ми. Освен това има и други бъгове които открих последствие, софтуерни. Днес го занесох в сервиза и и казаха, че ще го пипнат софтуерно каквото може и ако не се оправи ще поръчват нова платка.
-
Някой да е ъпдейтнал до последна версия F6400/F6500?
Дали има проблеми, че вече се опарих с LM серията на LG и се "наплаших" от ъпдейтите...
Благодаря!