Едно рамо - SAMSUNG UE-40F6400 vs.PANASONIC TX-L42ET60E
Привет колеги,
Дойде и моето време за закупуване на ТВ за домашно ползване.
Поразгледах сайтовете на по-големите фирми за продажба на домакински електроуреди и се спрях на тези два модела:
SAMSUNG UE-40F6400 и PANASONIC TX-L42ET60E.И двата са модели 2013 и са на еднаква цена.Според описанието на конкретните марки в началните теми (за което съм благодарен на хората които са се потрудили да структурират информацията) забелязах,че Samsung e на 100Hz(реални),докато Panasonik - 50Hz(реални).Според вас кое е за предпочитане - 40" на 100Hz или 42" на 50Hz(цената за крайният продукт може да се завиши с около 100-200лв за нещо по-примамливо).Като цяло съм кино-манияк,почти никакъв геймър.Интерестно ще ми е да разбера кой е с по-подробно меню с повечко опций.
Благодаря предварително.
Отговор: Едно рамо - SAMSUNG UE-40F6400 vs.PANASONIC TX-L42ET60E
Аз бих предпочел Самсунга заради активното 3Д и PVR-а.
SAMSUNG 40f6400 разбира се. Много по-добра матрица и от там качеството в картината. Размера разбира се е от значение, но винаги е след качеството! Ако избереш Panasonic Viera TX-L42E6B: Full Review тогава печелиш по-добра матрица и по-ниска цена.
Успех!!!
А и 42" не са предимство пред 40" - поради простата причина , че 40" е с по-голяма рязкост от 42" - по-малка големина на пикселите.
32" е с още по-голямо "предимство":rolleyes:
В случая и аз съм за Самсунга, заради по-добрия панел.
Пък с най-голямо предимство, особено ако си кино маниак е Панасоник плазма ..ST60.
Samsung\TX-L42E6E могат ли да възпроизвеждат 3D\Bly-ray(субтитри,звук..) от външен хард диск,понеже компютъра ми е доста зле от към параметри?
Цитат:
Първоначално публикувано от
johny3
Samsung\TX-L42E6E могат ли да възпроизвеждат 3D\Bly-ray(субтитри,звук..) от външен хард диск,понеже компютъра ми е доста зле от към параметри?
Досега няма телевизор с вграден плеър да поддържа BluRay ISO... Ще се ограничиш до SBS,Top/Bottom, както и до mkv рипове.
Благодаря на всички за инфото което споделихa.Вече съм собственик на UE-40F6470 :)
Впечатления? И каква е разликата между 6470 и 6400?
Цитат:
Pavian
Впечатления? И каква е разликата между 6470 и 6400?
DVB-S Tuner.
Вече се сдобих с F6400 и като цяло всичко е доволно с изключение на ужасната телевизия. Пускам си Ал Джазира и ми се отщява да гледам, ще видя дали кабеларката предлага Hd приемник или направо карта, че така е ужас.
Забрави тези приемници - най-добре CI Module, отделно барни настройките - изключи всякакви подобрители на картината и остави остротата на 15. Това драстично оправя картината.
Цитат:
Dominator
Забрави тези приемници - най-добре CI Module, отделно барни настройките - изключи всякакви подобрители на картината и остави остротата на 15. Това драстично оправя картината.
Това за модула е вариант, не го написах, че не знаех как се казва. Някъде бях мярнал, че търсиш настройки, намери ли? Това за остротата помогна, благодаря.
Тези F6400 вървят като топъл хляб :) :) Честито колега за новата придобивка.
За CI module на мен ми препоръчаха Vivacom,уж за сега те били силни.
Забелязах на екрана на тв-то,че при чисто черен екран(на тъмно) има като леки бели сенки/петна в лявата част(не съвсем по ръбовете) горе и долу, и към центъра,докато в дясно - нищо не се забелязва.Помислих си - да не би да е от последната картина която е изобразена,смених с друг канал,но сенките остаха по местата си.Може ли да ме ориентирате това нормално ли е.
Цитат:
Pavian
Това за модула е вариант, не го написах, че не знаех как се казва. Някъде бях мярнал, че търсиш настройки, намери ли? Това за остротата помогна, благодаря.
Намерих, но не ме устроиха и си нагласих спрямо стандартните, както на мен ми харесва и считам, че картината е много по-добре, отколкото бях с намерените настройки.
- - - - - - - - - -
Това се нарича Banding и е дефект в матрицията, който присъства във всички LCD телевизори, някои с не толкова изразен ефект. С две думи всичко е наред.
Ето един пример от нета https://www.google.bg/search?q=lcd+b...g%3B1024%3B768
Цитат:
johny3
Тези F6400 вървят като топъл хляб :) :) Честито колега за новата придобивка.
За CI module на мен ми препоръчаха Vivacom,уж за сега те били силни.
Забелязах на екрана на тв-то,че при чисто черен екран(на тъмно) има като леки бели сенки/петна в лявата част(не съвсем по ръбовете) горе и долу, и към центъра,докато в дясно - нищо не се забелязва.Помислих си - да не би да е от последната картина която е изобразена,смених с друг канал,но сенките остаха по местата си.Може ли да ме ориентирате това нормално ли е.