Samsung's simpler, smarter Tizen a no-show for older TVs - CNET
Самсунг пак иска да ни прекара , вероятно няма да обновят до TIZEN старите модели даже и да смениш One connect. :mad:
Преглед за печат
Samsung's simpler, smarter Tizen a no-show for older TVs - CNET
Самсунг пак иска да ни прекара , вероятно няма да обновят до TIZEN старите модели даже и да смениш One connect. :mad:
Samsung’s 2015 Flagship LED TV is JS9500: 4K UHD Curved + HDR [hdtvtest.co.uk]
Интересното е, че тук споменават full-array local-dimming. Това в комбинация с техните обичайни S-PVA + PSA панели (ако решат и тази година да карат с тях), ще е наистина интересно да се види в затъмнени условия, и ако пуснат 1080p модели (46-55") с такава подсветка (и то с QD покритие на LED-четата ;)), ще е хубав вариант докато чакаме UHD OLED-ите да поевтинеят (и да им се решат повечето проблеми - да видим какви OLED-и ще пуснат от Samsung през 2016, дано им се получат нещата с inkjet "принтирането" на паленли ;)) - дано скоро има по-пълна информация за цялата J серия за 2015-та.
Малко вероятно , даже новото смарт дистанционно е крачка на зад . Всяка година ни представят някакви минимални подобрения , които на практика са много спорни . Между мойте два модела който са през три години разлика може да се спори кой е с по добра картина , и функциите не са се променили на практика много.
http://allaboutsamsung.de/2015/01/ey...-33886:BigGrin
Здравейте! Купихме си телевизор Самсунг 48H6400 и още го разучаваме. Направи ми впечатление, че на Smart hub менюто не съдържа всички елементи, които са показани на картинката. Всъщност са само втория и петия символ, гледани отляво надясно.
Прикачен файл 15614
Телевизора е с фирмуер 2130, ще го ъпдейтнем, но това ли е проблема, не би ли следвало да ги има тези елементи фабрично? :(
Гледаме на кабел засега, тепърва ще вкарваме цифрова, ако има значение.
Другите услуги не се поддържат в България и за това не се виждат.
Благодаря!
Подведох се по това, че снимката, която постнах, беше от български сайт за продажба, но явно пък те са я копнали от чужд.
За да имаш достъп до останалите приложения трябва да смениш региона.
Как да сменим региона в Смарт ТВ ?
Важно: Промяната в настройката ще върне телевизора обратно към заводските настройки.
• Инсталирането на избраният от вас регион ще ви позволи да зареждате приложения за тази страна.
• Вашият телевизор трябва да бъде свързан към Интернет, за да смените региона.
Ако сте решили да промените региона изпълнете следните действия:
1. На дистанционното на телевизора натиснете бутона "Source" и изберете пункт "TV"
2. Бутона "MENU" отваряме главното меню
3. Използвайки бутоните на пулта избираме пункт «System» в основното меню, а после в подменю "Setup" и запускаем установку.
Забележка: Ако редът "Setup" е неактивен - върнете се към т.1
4. После следва процес на връщане SMART HUB ВАШИЯТ ТЕЛЕВИЗОР на заводски настройки, но по ранно въведената информация ще бъде съхранена
5. После което ще се появят: Условия & Условия, Политика на конфиденциалност с която е нужно да се съгласите и приемете
6. После което натискаме на пулта следните бутони в последователен порядък:
MUTE_RETURN_VOL+_CH^_MUTE
7. После ще се появи списък на страните. Избираме нужната ви страна от списъка и натискаме бутона за продължение
8. След смяната на региона, предишните приложенвия ще се премахнат - инсталирайте приложения от страната която сте избрали.
.....
Вариант2
Натиснете превъртане >>, 2-8-9,<<превъртане, изкача списък на страните - изберете желаната.
XXH - Източна Европа
XRU - *****
Погледнете първи пост на темата.
Благодаря, тъкмо търсех къде в настройките да сменя региона, за да пробвам дали ще тръгне.
Играй си с настройките, виж 100-те херца, другите "подобрители" noise,judder,mpeg, поиграй си с sharpness - остротата, така наизсут някой не може да ти отговори. Това при всички канали ли е или само при тези, които не са HD. И зависи от диагонала, който си взел, ако е 55" и гледаш от 2метра SD ще да е неприятно.
Продължавам с моята сага с гледането на филми на ТВ-то от компа. Излиза ми коментар да проверя интернет връзката. Много странно при условие че съм с интернет 50 Mbps. Двете устройства се виждат. Нито снимки се отварят нито филма тръгва. Можеби пропуснах да напиша че това с гледането на филми искам да се случи през Wi Fi а не по кабел.
- - - - - - - - - -
Тези 100-те херца ги търсих в менюто но никъде не ги намерих.
100 херца са ти Motion Plus
Имаш ли медиасървър?
С какво осигуряваш Wi Fi-то?
Здравейте, имам следното питане - онзи ден оператора ми е добавил 4 нови канала към излъчваните до момента. Имам 55H8000, който обаче не ги добави автоматично, както направи Филипса в другата стая. При него като го пусна и ми излиза надпис "Списъка с канали е актуализиран" и новите 4 канала се нареждат най-отзад на списъка с каналите. Това при Самсунга не се случи и не мога да открия как да го активирам, за да си актуализира и той автоматично списъка с канали. Моля ако някой знае как става това да подскаже. Намирам като вариант Излъчване-Настройка на канали-Ръчна настройка честота-Цифрова настройка на канал, но там ми излизат едни честоти, модулации и символни скорости, въобще сложна работа за нещо иначе съвсем просто. Очаквам идеи и предложения, тъй като имам телевизора от едва десетина дни и не съм имал Самсунг преди това.