PANASONIC TX-55AS640E vs. SAMSUNG UE-55H6400
Здравейте, предстои ми покупка на телевизор и от прочетеното във форума се спрях на тези два ТВ: PANASONIC TX-55AS640E или SAMSUNG UE-55H6400. Ще се радвам, ако дадете мнения и кажете впечатленията си за тях и кой е за предпочитане.
Благодаря ви предварително и Ви желая хубав ден и лека седмица!
Отговор: PANASONIC TX-55AS640E vs. SAMSUNG UE-55H6400
Разликата в цената е 600лв.
Ако се насочиш към самсунг аз бих погледнал и sony w8.
Вчера ходих да ги видя в Технополис и ми излезе нов въпрос дали няма да е много голям, тъй като ще се гледа от около 3 метра и дали да не мина на вариант 48 инча, а така ме посъветва и консултанта в магазина.
Хубаво е преди да се казва "малее ми" да тестваш нещо и тогава да правиш генерални изводи.
Аз първиначално закупих 55"- овия от подписа ми. Аз също гледам от 3 м разстояние, но впоследствие минах на 48, защото не ми допадна да гледам пиксели на 90% от каналите.
Е аз нямам достатъчно средства да си купя 55 да видя как стои и после още един 48. За това казах че имам 47 и от 3м ми малее затова мисля да мина на по голям. Мисля че има логика? донт ю тинк?
Не ме разбирай погрешно. Аз също харесвам големи телевизори, но имах неприятна изненада, когато сложих 55". Естествено, че е до вкус, но според мен качеството на каналите, излъчвани от операторите ( все още ) е доста зле. Та, имай едно на ум, когато сменяш тв-ра. :)
Да за качеството на каналите аз и сега на 47 като пусна кабеларката дето е на ка модул освен HD-тата всичко друго е леш. Но най ме дразни че като пусна фифата на Пс4 от 3м не мога да видя топката, а като седна 1м по близо всичко е ток. :)
Инвестирай в хубаво кресло,а със спестените пари си направи екскурзия. ;)
:offtopic:Ще се опитам до го илюстрирам така: Все едно да шофираш кошница/ голям автомобил/ в центъра на голям град и малките улички...не че не можеш, ама колко е приятно и удобно е друг въпрос:)
Аз също съм на мнение, че не трябва да се прекалява с диагонала...
Зависи за какво предимно се ползва. Ако е за телевизия, не трябва да се прекалява, ако е главно за гледане на HD филми (както е при мен) може да се прекалява... На мен сега и 50" са ми малко, нищо че гледам от ~2.5 метра.
Автора, последно на какво се спря? Сподели впечатленията си.
Купих SAMSUNG UE-55H6410 когато имаше "Треска за техника" в Техномаркет и за малкото време което имах да го тествам останах изключително доволен. Даже и жена ми която беше много против 55 инча след няколко дни гледане вече е на мнение, че не е голям. Иначе съм доволен, че има връзка с компютъра и като сваля филм на компа директно си го пускам на ТВ без да го прехвърлям на разни носители.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
:offtopic:Ще се опитам до го илюстрирам така: Все едно да шофираш кошница/ голям автомобил/ в центъра на голям град и малките улички...не че не можеш, ама колко е приятно и удобно е друг въпрос:)
Аз също съм на мнение, че не трябва да се прекалява с диагонала...
Проблема е дистанцията от която се гледа, а при европейските домове тя е между 2,80 и 4,20. Именно поради тази причина, и с цел да се задоволи потребителя с картина, чиято резолюция да отговаря на растящият размер на екраните..се премина на UltraHD.
Проблема е в телевизиите и кино провайдърите - изостават. Вместо да подмени техниката.....мениджмънтът им меко казано спи. Чакат нещо.....