40H6400 изключване на цялостното затъмнение на екрана при по-тъмни сцени.
Здравейте!
От няколко часа съм собственик на този модел.
Имам няколко различни телевизори. При всички останали в менюто тази опция е дадена като EKO или нещо от този сорт и когато е включена, ако е по-тъмна сцената, се затъмнява целият екран - очевидно, за да се пести енергия. При Самсунга обаче не мога да намеря откъде да го изключа. В меню>настройки има едно "ECO решение", ама очевидно е за друго, пък е и изключено. Някой може ли да помогне?
Отговор: 40H6400 изключване на цялостното затъмнение на екрана при по-тъмни сцени.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rusnaka
Здравейте!
От няколко часа съм собственик на този модел.
Имам няколко различни телевизори. При всички останали в менюто тази опция е дадена като EKO или нещо от този сорт и когато е включена, ако е по-тъмна сцената, се затъмнява целият екран - очевидно, за да се пести енергия. При Самсунга обаче не мога да намеря откъде да го изключа. В меню>настройки има едно "ECO решение", ама очевидно е за друго, пък е и изключено. Някой може ли да помогне?
Колега оттам е! ЕСО решение --> ЕСО сензор "Изкл"
Отговор: 40H6400 изключване на цялостното затъмнение на екрана при по-тъмни сцени.
Ама при мен е изключено и при по-тъмни сцени ми затъмнява целия екран, заедно с логото на програмата. Включих го и пак го изключих и отново е така....
На режим "СТАНДАРТ" ли гледаш?
Ако, да така са го направили жълтурковците да е активен този контрол с подсветката - защо, питай ги.
Избери режим "КИНО" и всичко ще си дойде на мястото. Край на тука има, тука нема!
Успех!!!
Настройки -> картина ->разширени настройки - > динамична светлина -> Изкл.
И аз гледам на "Стандарт" но няма такъв ефект при мен.
При режим "Стандарт" е така, въпреки всичко изключено жълтите са направили така, че по тяхното им разбиране контрола на подсветката продължава да се корегира към загасване при тъмните сцени. Тъпо, по-тъпо. най-тъпо! Няма като тях!!!
за 6400 не споря..... но аз гледам на Н7000 и такова нещо няма. В началото наистина беше така - но като разбазиках настройките сега си стои без да мърда. Пробвайте и да го изключите от контакта за малко ако не приема настройките... Имах проблем с инсталирането на смарт приложения, който се оправи след като му дръпнах кабела от контакта.
То това да му беше проблема! При 40H6400 са сложили някакъв смотан панел и като го тествах на 1000% спрямо професионалното ми око, контраста му е около 1000:1, а черното някъде към 0.20. Най-тъпия модел Philips с IPS панел видимо е с супер висок контраст и катранено дълбоко черно. За абсолютната картина да не говорим. По-добре се отърви от тоя боклук.
Успех!!!
Аз пък с моето непрофесионално око, по-висок контраст от около 800:1 не съм виждал от IPS матрица поставяна в телевизор, като изключим подобрителите. Пък за по-тъпите модели към 600:1:)
rusnaka, ако го гледаш на режим "Стандарт", съответно с фабрични му настройки, сложи фоновото осветление от 14 на 15