Болки в очите от телевизор.
Имам един Samsung LE 37A656 в спалнята и мислех да го сменя на Черния петък с нещо 32 инчово.
Спалнята ми е малка ,4/3 и 26 инча мисля че ще е най добре.
Навремето тоя Самсунг беше близо 1600 лева,но за да не ме болят очите трябва да му сложа подсветката на макс.Иначе от fliкering -a чак главата ме боли.В хола имам Шарп и от него ме болят очите и него съм дал на макс баклайта.
Работя иначе на монитор Dell с s-pva матрица ,който е flikerfree по целия диапазон на brithness-а,и е направо мехлем за очите и с него съм се родил,на 10 години е сигурно вече,но не съм видял до сега по истински цветове, по дълбоко черно и контраст.
Въпросът ми е - знаете ли някой модел ТВ ,който да е без гадното трептене по цялата скала ?
Имам още един въпрос към по компетентните :
В заводското меню има една нстройка:
Dimm Type - INT ....или ЕXT или INT_NEG (по тъмно ) и т.н..
Въпросът ми е , кое от всички да избера ? В смисъл за какво служат тия джаджи ?
Вие как се борите с болките в очите и какви настройки ползвате ?
Ето ги мойте ,при които положението е по търпимо :
Фон.осветление -10
Контраст-65
Яркост-40
Острота-10
Цвят-45
Нюанс-50/50
Телевизора ми е на 3200 часа ако това има някакво значение.
Отговор: Болки в очите от телевизор.
Мм, то на макс подсветка, още повече ще те болят очите и на тъмно...Без ШИМ са високите серии и диагонали на Сони, но трябва да ги тестваш на място. А и 27-29" си е монитор с тунер. Погледни и търси по магазините - този.
На макс подсветка поне не улавям фликеринга ,и да ти кажа,може и да го има,но с камерата го не виждам.А и ми олеква на очите,иначе когато сваля на 5 или 7 ,за да гледам някой Блу Рей и за два часа после са като понички.
Отдавна замислям ,и ще го направя ,да си купя хубав 27 инчов монитор без трептене и с тунера от кабеларката да го ползвам за телевизор.Имам си хуваба малка аудиосистема която ще му вържа.
За маломерните ни стаички от панелките,е супер решение.А и по ме кефи да обхващам с поглед целия екран.
На село имаме голямо Сони 42 инча и въпреки че хола ни е голям пак ме дразни,в смисъл не очите,щото го гледам от много далече,а просто имам чувството че ТВ то е в комшиите.
До мен съседа пък има 42 инчово LG в спалнята 3 на 3 което ползва като лампа,и се чудя как не е умрял още от лъчева болест.
Мисля че оптималния вариант за масовите жилища е 32-ката за хол и 27 за спалня.
Говорят много за синема ефекта,и кефа да гледаш голям телевизор,но за мен такова нещо не съществува при текущия сигнал който получаваме.
И от 4 хиляди да си купи човек телвизор като пусне Нова ще гледа парцали по екрана.
Аз ползвам лсд монитор Филипс-20 инча за компа вече 7-8г. и още на 2-та година съсипах очите и сложих очила с филтър, но явно вече съм за по-голям диоптър, защото пак ме болят.
Филипса от подписа гледам спокойно без цайси...дори и от метър не съм усетил напън в очите, но е на еко-режим/сензор уж/, заради по-доброто черно.
Вярно, че си има други кусури, но може би в това отношение Филипс е твоята марка!:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
ponyasd
До мен съседа пък има 42 инчово LG в спалнята 3 на 3 което ползва като лампа,и се чудя как не е умрял още от лъчева болест.
:))
Оптималният вариант се определя от дистанцията на гледане и резолюцията на дисплея.
ponyasd май повечето модели на Сони са без pwm. Вземай Сони 32w700C.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ponyasd
На макс подсветка поне не улавям фликеринга ,и да ти кажа,може и да го има,но с камерата го не виждам.А и ми олеква на очите,иначе когато сваля на 5 или 7 ,за да гледам някой Блу Рей и за два часа после са като понички.
Отдавна замислям ,и ще го направя ,да си купя хубав 27 инчов монитор без трептене и с тунера от кабеларката да го ползвам за телевизор.Имам си хуваба малка аудиосистема която ще му вържа.
За маломерните ни стаички от панелките,е супер решение.А и по ме кефи да обхващам с поглед целия екран.
На село имаме голямо Сони 42 инча и въпреки че хола ни е голям пак ме дразни,в смисъл не очите,щото го гледам от много далече,а просто имам чувството че ТВ то е в комшиите.
Говорят много за синема ефекта,и кефа да гледаш голям телевизор,но за мен такова нещо не съществува при текущия сигнал който получаваме.
И от 4 хиляди да си купи човек телвизор като пусне Нова ще гледа парцали по екрана.
Човече.....това.....звездите ли ти го говорят?.....:)
Е...всеки отговаря за себе си.Когато играя някоя игра на телевизора от конзолата,го включвам на game mode.Там опцията за подсветка е неактивна.След час време спирам играта и сядам на компа.Поне няколко минути са ми нужни за да мога да фокусирам буквите на монитора.Телевизорите ми не са лоши.Купувал съм винаги горната граница на средния клас.