Сравнение по спецификации на модели J4500, J5000, J5500 - разликите са оцветени в бежово
Comparaison des produits s
Сравнение по спецификации на модели J4500, J5000, J5500 - разликите са оцветени в бежово
Comparaison des produits s
Благодаря Ви, макар че някои от спецификациите не ми говорят нищо, но все пак получих информация. Имате ли препоръка за определен модел, който да отговаря на изискванията ни за интернет и директно гледане на филми от флашка. Може и да е друг модел на Самсунг, а не от посочените от мен. Например от серията Н и серията J. Интересувам се от вашето мнение, въз основа на отзиви на притежатели на такива модели.
Borisova
SAMSUNG UE32J5500
SAMSUNG UE32J5600
Двата са около 700 лева
Samsung UE32J5500 телевизори - Цени, мнения, Samsung тв магазини
Samsung UE32J5600 телевизори - Цени, мнения, Samsung тв магазини
Други варианти
LF650V - Full HD LED телевизор - LG телевизори, 3D Smart TV с размер на екрана 32" (81 cм) и webOS 2.0 операционна система
LG LF580V - Full HD LED телевизор - LG телевизори, Full HD Smart TV с размер на екрана 32" (81 cм), металик дизайн
Благодаря и още ,ако ми позволите, един въпрос: Каква е разликата между wi - fi ready и wi - fi built-in? Какво означава WI-FI integle?
wi - fi built-in идентично ли е с wi-fi direct ?
А вашето мнение за самсунг UE40H6410SSXXH, но не намирам 32", дали има такъв модел?
Този пост е редактиран от Borisova; 29-01-16 в 11:48.
wi - fi ready означава, че няма безжична връзка, но поддържа външен USB донгъл.
wi - fi built-in означава, че безжичния модеул е вграден в телевизора.
Wi-Fi ready - няма вграден приемник но може да му се постави външен такъв, под формата на USB донгъл
Wi-Fi integrated и Wi-Fi built in - са две различни названия на едно и също нещо - вграден в телевизора Wi-Fi
Wi-Fi built in и Wi-Fi direct - НЕ са идентични. Едното е екстра, а другото е функция на екстрата
Wi-Fi Direct: Всичко, което трябва да знаем за новата технология | Мобилни комуникации | PC World България
ето обяснение от инструкция на Sony
https://www.sony.bg/support/bg/conte...to-tv-via-wifi
Използване на Wi-Fi Direct режим
Wi-Fi Direct | Wi-Fi Alliance
Има 32" вариант...но май не се предлага в България
Потърси с браузъра - Samsung UE32H6410SU
Как може и от къде точно в меню при Samsung да се намали зеления цвят в картината? Какъв е начина?
Зависи от самсунга. В подменюто на картината, обикновено има експертно и от там се регулират отделните цветове. Има и таблица, където се вижда резултата от намесата.
Настройки -> Картина -> 1 вариант - Нюанс З/Ч, 2 вариант-> разширени настройки -> цветова област ->по избор -> и се активира менюто за трите цвята.
3 вариант -> пак разширени настройки -> Баланс на бялото -> избираш 2 или 10 точки (така е при мен на Н7000) -> и пак се активират менютата.
И защо точно зеленото? За кой режим на картината става въпрос?
Картината на всички телевизори с LED подсветка бие в синята област - причината е в синята светлина излъчвана от светодиодите и за да се компенсира се увеличава червеното.
Баланса на бялото е по добре да не си пипа, ако нямате колориметър и софтуер....
Че за какво са ми - аз си го нагласям както на мен ми допада, а не както някой друг смята.... отделно всяка една настройка може да се нулира по отделно , така че като не ти хареса .... пак от начало
Става дума за модел 48H6500. Като цяло картината бие на зелено/жълто изразително. Пробвах всички видове опции, но не се получава 100% подобрение. Относно биене в синьото при тази бройка няма такъв проблем изобщо. Някак общо картината е по-светла. Матрицата при черен цвят е доста светла и бие на нюансно лилаво (не говорим за GLOW ефекта на IPS). При никакви корекции не може да се получи поне да стане тъмно сиво без наличие на някакъв цветен оттенък. Всички опити за нагласа на правилен цвят е в режим: MOVIE, подсветка:12, контраст:92, яркост:45, избор на цвят: данните от HDtelevizija, температура: Warm 2 и т.н. Инфото за матрицата уж я дават, че е на Samsung, но при визуална проверка в магазина на няколко други модела при черен екран не биеха на нищо освен на тъмно сиво. Сигурно е с някакъв "фъш" панел от общия сбирнщайн склад?
P.S. @hristoslav2, в случая как и от къде да се увеличи червеното?
Този пост е редактиран от soon; 03-02-16 в 14:28.
Привет,
в спецификациите на модела 40JU7000 има TV to Mobile - Mirroring - Yes
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/televisions/uhd-tvs/UE40JU7000TXXU
дали е това което си мисля, а имено да се дублира това което се вижда на телевизора върху смар телефон. При панасоник го има.
ако е това, как се настройва, не мога да намеря информация по въпроса.