Телевизора е свързан с рутера интернет няма.
Здравейте имам следния проблем . Телевизора намира моята мрежа чрез wifi и когато се опитам да се свържа с нея ми казва че няма връзка , в същото време в рутера виждам че е свързан. Моля за помощ и предварително благодаря на всички които се опитат да ми помогнат.
Отговор: Телевизора е свързан с рутера интернет няма.
Смени канала на wifi от рутера, рестартирай го и пробвай пак.
Не става , проблема според мен е в телевизора ,има още две отключени мрежи с които не може да се свърже .Всички останали устройства които имам се свързват без проблем.
В доста подобни случаи, след смяна на рутера с друг проблема изчезва....:)
Телевизора не се свързва и с други две отворени мрежи
Не видях модела и марката-ако е Филипс........:mad:
a с кабел като го вържеш има ли нет?
Да, с кабел има интернет.
Изключва ли го от контакта?Ресетни го,върни му фабричните.......
Направи и твоята мрежа отворена (без парола - за опита само) и пак пробвай. Ако няма - последен опит - така както е отворена мрежата (и си пробвал че други устройства се вързват към нея) върни фабричните настройки на телевизора. Ако и след това пак няма нет значи безжичната карта на телевизора е дефектирала.
Предполагам, че рутера е настроен на такъв стандарт който се поддържа от телевизора (b,g,n...).
Изключвах го няколко пъти от контакта връщах му фабричните настройки отварях си мрежата интернет няма и няма.Стандарта на рутера е 11 bgn mixed.Аз мисля че са настройки на телевизора защото wifi намира 10 мрежи ,намира и данните на рутера ,аз виждам мас адреса на телевизора в рутера ,интернет няма.
Телевизора няма такива настройки. Така както избираш връзка по кабел и нета тръгва , така се избира и безжична връзка и нета пак трябва да тръгне. След като няма и в комбинация от всичко което казваш че си направил, според мен проблема е безжичната карта.
Как се сменя безжичната карта.wifi direct работи
Да не би да имаш някаква блокировка по МАС в рутера. Какво значи wifi direct работи?