Поставихме галваничен разделител точно преди телевизора но проблема все още е налице.
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
Преглед за печат
Поставихме галваничен разделител точно преди телевизора но проблема все още е налице.
На галваничният разделител има отпечатана стрелка с посоката на сигнала. Спази ли я при монтажа?
Ако въпреки това, не приема сигнал от кабелната, извикай техниците да замерят силата на сигнала. Не трябва да е под 60dB. Ако трябва да усилят сигнала.
В случай че и след това не приема сигнал - носи го в сервиза.
П.С.
Чудя се, дали правилно си го настроил в менюто, да сканира за канали от кабелната телевизия....
Здравей,
Галваничния разделител е монтиран от техник на кабелната. Тъста ми каза че техника е правил замерване на сигнала и му е казал че е 100% (по неговия уред).https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8e68fdc8dd.jpg
Остават две възможности:
- не правиш нещо както трябва при избора на тунер и сканирането за програми
- дефект в телевизора
Избран е кабелен източник на сигнал. Какво може да съм сбъркал?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...99a778a6fd.jpg
Тогава остава - някакъв софтуерен проблем. Занеси го в сервиз.
С коя версия на фирмуера е?
2017.10.11
Version 1011.0,
Download
Как искаш да ти сканира ефирни програми , като си го настроил на кабел ?!
Не мога да проверя вече каква е софтуерната версия тъй като телевизора е на тъста а аз се прибрах в София. При следващо ми прибиране ще го занеса на гаранционен сервиз. Благодаря на всички за съветите. Ще пиша за причината, след като има развитие по проблема.
По-лесно щеше да ти бъде да занесеш телевизора при комшиите и да пробваш там.
Стига да е удобно, разбира се.
Кабелната аналогова ли е, че не виждам в слота на телевизора да има CA modul с карта?
Нещо друго има ли включено към телевизора? Има ли wi-fi router близо до него или някакво друго безжично устройство - телефон, радиостанция?