ue50mu6172 няколко въпроса
Здравейте,
отскоро имам Samsung UE50MU6172 и вече ме дразни.
Няма VGA вход за PC, само HDMI, но това не е болка за умиране.
Не мога да намеря къде да включа CI+ module, гледах там където са USB и HDMI, няма нищо. Възможно ли е изобщо да няма Common Interface?
Другото което ме дразни е че не мога да намеря как да си export-на каналите и после да ги редактирам на комп, че ако трябва ръчно да ги местя ще полудея....
Отговор: ue50mu6172 няколко въпроса
Прочитането на упътването е добра идея като за начало .
На гърба на тв има лепенка показваща, че зад нея се намира слота , в който се включва СА адаптера от комплекта на тв.
Излъчване-експертни настройки-прехвърляне списък с канали.
Благодаря, намерих го за каналите. Гърбът имаш предвид наистина гърба, а не отстрани, където са ми буксите?
1 Прикачен файл(ове)
Отново благодаря. В упътването нищо не пишеше, никога нямаше да се сетя къде е, а уж гледах. Сложих го и заспа :)
Субтитрите на HBO намерих, hdmi cec работи на струна с китайчето ми (beeling gt-1), вече не ме дразни телевизора :)
1 Прикачен файл(ове)
Колега, от къде купи телевизора?
Можеш ли да пуснеш бяла картина и да видиш лявата и дясната страна на панела дали не са, като в сянка.Като това на снимката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
raptor1987
Колега, от къде купи телевизора?
Можеш ли да пуснеш бяла картина и да видиш лявата и дясната страна на панела дали не са, като в сянка.Като това на снимката.
Това е съвсем нормално за LED-телевизор.
Ако искаш почти 100% равномерност - решението е OLED.
Има, ама е забутан из менютата и не го помня къде е.
Аз ползвам гласова команда - "Sleep Timer X" (X = forty, fifty-three, sixty-six... абе схващаш идеята, не знам дали има ограничение над 99). Кусура му е, че не работи в Нетфликс апп-а и трябва да превключва на нещо друго да му го издиктувам, а аз гледам само Нетфликс. [emoji14]
Edit: Значи гласовата команда е до 99 минути. От менюто има и опции 120/180 - Settings/General/System Manager/Time/Sleep Timer.
Верно са го забутали.... аз съм още old school и всичко си тегля, особено детски филми с бг аудио ги имам всичките. За сега китайското тв бокс се представя най-добре, пробвах и dlna, нещо не шерва постерите и се разпада връзката докато браузвам директориите, ама съм пробвал само на коди сервиза за dlna. 4k си върви през мрежата на кабел, въпреки че компа ми е стара бангия и няма usb 3, където съм вързал големия диск
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, аз също имам въпрос относно подсветката..Горе и долу положението е много зле.Постоянно го виждам и адски ме дразни.Особено горе постоянно се забелязва на по светъл фон.Това нормално ли е и гаранцията покрива ли го?Купуван е от Технополис преди около месец.Виждам, че го има и при колегата @raptor1987
Прикачен файл 27679
Моя също беше купен от технополис.
Това за мен не е нормално.
Знам, че няма как да е нпълно равномерна подсвткта, ама това е дефект!!!
Още повече, че като отидох да го върна дори не си и помислиха да ме баламосват.Момчетата много добре знаеха за какво става съпрос.Като им казах, че искам да се смени и те казаха, че този модел всички били така.Дори те се съгласиха, че не е нормално.Другите модели(не олед)си бяха със съвсем нормална подсветка.
@Probaproba123 Аз моя го върнах, и не е имало никкви разправии, всичко мина както е писано в ЗЗП.Предявих си рекламация, тъй като е дефект, който не подлежи на ремонт ми направиха отстъпка за друг модел тв.За съжаление не бях готов да се разделя с още х пари, че бая се охарчих последните месеци, и ми въстановиха сумата.
Иначе има супер картина, 4к-то е трепач.30 минути гледах няккво произволно безмислено кипче от тубата.
Другия месец ще се оглеждам за някакъв тв, че стойка на стената има, а тв няма.:BigGrin
Цитат:
raptor1987
Моя също беше купен от технополис.
Това за мен не е нормално.
Знам, че няма как да е нпълно равномерна подсвткта, ама това е дефект!!!
Още повече, че като отидох да го върна дори не си и помислиха да ме баламосват.Момчетата много добре знаеха за какво става съпрос.Като им казах, че искам да се смени и те казаха, че този модел всички били така.Дори те се съгласиха, че не е нормално.Другите модели(не олед)си бяха със съвсем нормална подсветка.
@Probaproba123 Аз моя го върнах, и не е имало никкви разправии, всичко мина както е писано в ЗЗП.Предявих си рекламация, тъй като е дефект, който не подлежи на ремонт ми направиха отстъпка за друг модел тв.За съжаление не бях готов да се разделя с още х пари, че бая се охарчих последните месеци, и ми въстановиха сумата.
Иначе има супер картина, 4к-то е трепач.30 минути гледах няккво произволно безмислено кипче от тубата.
Другия месец ще се оглеждам за някакъв тв, че стойка на стената има, а тв няма.:BigGrin
Колега, а след колко време го върна? Мен ме притеснява, че няма да мога да го върна и ще ме баламосват 1 месец по сервизи за нищо..Иначе като цяло доста съм разочарован от телевизора.Мръдна ли се с 10 сантиметра и цветовете се променят, трябва задължително да се гледа фронтално.Като загася лампите черното става тъмно синьо.Разбира се, че не очаквам черно като OLED, но все пак..Следващият телевизор май ще е с IPS панел.
Цитат:
probaproba123
Като загася лампите черното става тъмно синьо. Следващият телевизор май ще е с IPS панел.
Черно и IPS (еле пък на тъмно) са несъвместими понятия ... По-скоро търси нещо от същия вид ама с локално ... или ОЛЕД :Drinks:
Цитат:
svetlio1
Черно и IPS (еле пък на тъмно) са несъвместими понятия ... По-скоро търси нещо от същия вид ама с локално ... или ОЛЕД :Drinks:
Не виждам голяма разлика от 4+ годишното ми LG при черното..Ама при него поне не ми се променят цветовете при всеки сантиметър и нямам проблеми с подсветката.