Чисто нов Самсунг 32M5502
Телевизора не реагира на промяна на яркостта. Стойностите са от -5 до +5.
Няма никаква промяна. Изключвах от контакт, правих ресет, нищо.
Да го връщам ли?
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Чисто нов Самсунг 32M5502
Телевизора не реагира на промяна на яркостта. Стойностите са от -5 до +5.
Няма никаква промяна. Изключвах от контакт, правих ресет, нищо.
Да го връщам ли?
Изключи сензора за светлина:
(Настройки -Общи -ECO решение-Откриване на околното осветление)
и пробвай пак.
Направих го това с еко сензора, нищо не става. Пробвах да ъпдейтна фърмуера, на последна версия е.
Утре имам записан час за дистанционна диагностика от Самсунг България. През Интернет специалист ще диагностцира хардуерен ли е проблема.
Иначе този модел като за 520 лв добър избор ли е? Ако го върна се чудя същия такъв или LG 32LK6100PLB да взема?
Това нов начин на обслужване ли е вече? Няма сервиз на място, няма нищо.
А ако ТВ-то е на място, където няма Internet?
То бива икономии, ама тяхното вече минава всякакви граници!
Gena_bs
Много си изостанал - това обслужване съществува от 3 години.
Някъде сигурно и от повече време.
Въпросът е дали реално се отстраняват проблемите? И после как се отразяват такива "remote diagnostics" в гаранционната карта на клиента?
Последното по едно време беше, а мисля, че и сега е задължително. И после как клиента ще докаже при нужда, че е е имал проблем n пъти, за да върне уреда?
До колегата с проблема, без да се приема като реклама - сравни за всеки случай в магазина твоя Samsung и посоченото LG.
Може пък да вземе да ти хареса като картина, възможности и всеядност на плеера. Обърни внимание, че LG-то има някаква симулация на HDR, каквато SAMSUNG със сигурност няма. Освен това е и модел 2017, което ако не за друго има значение за поддържаните AV формати.
Диагностиката нищо нередно не показа. Според техника при този модел регулирането е в минимални граници, чак незабележимо.
Днес ходих в една от техно веригите и си поиграх с 5502 и 5602 моделите, разликата е в цвета на корпуса.
Същата работа като моятя бройка, явно са така тези модели.
Остава да разбера защо са го направили така Самсунг, от какво са икономисали и каква идея са имали?!
Samsung яко са икономисали от управлението на подсветката....Сега ще го връщаш ли?
Не знам. Затова и пиша тук. Вие какво ще ме посъветвате? И да го върна какво да взема 32 инча, не по голям, смарт функции и full HD.
Аз те посъветвах да погледнеш LG-то, но явно не ти харесва марката.
В този ценови клас следват марките на Vestel - Toshiba, Hitachi, JVC и на Beko - telefunken, Grundig. Оттам-нататък са чистоккръвни жълтурковци
Лично аз бих върнал телевизора, защото просто няма да ми е приятно да го гледам. Щом знам, че нещо не му е наред.
Успех!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 27-10-18 в 22:27.