Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26
Like Tree6Одобрявам

Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #16

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Аз не разбирам как може липсата на TrueHD (предполагам говориш за новия Атмос формат) единствено и като главен фактор може да те разколебае да го купиш. Трябвало е да му направите теста на 4К картината. На телевизора се гледа картина, вграден плеър, субтитри, функции - работят ли добре, не работят ли. За какви TrueHD и DTS-и говорим за един телевизор? Камо ли за Атмос? Дори през телевизора посмъртно не могат да минат тия формати. Там си трябват сериозни хоум-синема уредби и медийни плеъри или компютър, директно свързани с нея. Като си само с телевизор, си смъкваш друг релийз или избираш друг аудипоток от релийза, примерно AC3. Иначе като гледах онзи ден в Метрото тая палетизация на килограм, направо да ти се отще. А и като чета, че явно е малко тромава работа с менютата. Преди време прибързано взех един евтин Самсунг на промоция с по-малък екран на възрастните си родители и се оказа впоследствие, че субтитрите му в плеъра не могат да се увеличават като размер, едни дребни дребни. Сега си вадят очите. Ей такива неща трябва да му се гледат.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #17

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Ами ето как, надявам се да може да разбереш - човекът си сваля филм на флашка и пуска тази флашка на телевизор, понеже компютърът му е стар и няма ХДМИ. Пуска филма на новия телевизор и оп - няма звук. Човекът изобщо не го интересува звукът дали е TruHD, Atmos, или всякакви подобни съкращения. Интересува го има ли, няма ли. В случая - няма и съответно казва - "Бати тъпия телевизор!". Както сам казваш - гледа се картина, вграден плеър, функции - работят ли добре, не работят ли. Е, картина има, вграден плеър има, звук - няма. Не работи добре, това е. Така го вижда обикновен човек, който иска да си купи нещо и то да работи, а не обратното.

    Напълно е възможно аз да бъркам за звука и да е бил друг формат, затова - моля да ме извиниш, ако аз съм подвел. Ще проверя точно релийза и ще пиша. Съгласен съм, че подобен звук иска хубава система за домашно кино, но и други видове многоканален звук вървят по-добре на домашно кино, но все пак - телевизорът си ги декодира. Обясних му, че по принцип тези декодери струват пари, така че не е учудващо, че не познава звука, но човекът не го интересуват такива подробности. Интересува го като пише, че поддържа MKV файлове, то всеки такъв файл да върви.

    Ето това е релийзът: The.Mist.2007.Bluray.1080p.x264.TrueHD.5.1-SET - не знам колко потока има за звук. Според описанието е един.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #18

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Значи стигаме пак до момента с проблема в "задклавиатурното устройство", който започва още в непознаването на нещата и от момента на свалянето на даден релийз, без да се провери какво и как има. Ти хубаво си му обяснил, но с коментари на такива незапознати хора е пълно из тракерите. Върви обясни на един куп такива хора що е то звукови и видео формати, него го интересува "mkv-то му да върви". Ами като го интересува да му върви всичко на mkv-то, няма да му струва 800 лв. Не може за тези пари цялото щастие на света. За да не става офтопик, няма да поствам nfo-то на торента, но има и DTS core примерно на английски, има и един куп на руски. И въобще, дори тези декодери да ги има в телевизора, какво ще слуша той? На много DD 2.0, някое преобразувано стерео, и то ако го има в друг поток. Затова се продават отделно саундбари, ресивъри, колони. Само инвестицията там на нов читав базов уред е поне 1000 лв. Компютърът му ако има поне оптичен изход, и това става до ДД/ДТС 5.1, но пак файда няма само с телевизора. Друг е въпросът, ако вече менютата и картината на телевизора са скапани. Затова щеше да е интересно да тествате тези неща.

    ПП
    Извинявам се, гледал съм другия релийз по погрешка, в този наистина е само един, но това няма значение и горното си важи с пълна сила.

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #19

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Еми ето, на! Човекът не се е отказал заради липсата на Тру-ХД, а защото филмът му не тръгва, така вижда той нещата. Изобщо не го вълнува защо. От негова гледна точка това е причината - не му тръгват всички филми -> бати тъпия телевизор. И като пусне 4К филм пак с подобен проблем - ще обяви "бати тъпия телевизор" и ще каже в допълнение - "Уж четри-ка, метри-ка, пуснах един филм, той не тръгна. А ако не е 4К, всичко си ми тръгваше на стария! Само дет се набих с толко пари за тоя боклук." - и почвам да бегам, бате.

    Ще го видя тоя филм после на Сонито, ама май на него си вървеше.

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #20

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Точно затова са направени форуми като този - за да вземеш информиран избор. Като го мързи да чете и да се интересува, ще си плати повече. Обикновено така става. Понякога правиш един компромис заради друго, понякога наистина намираш нещо добро като съотношение цена-качество, но да получиш всичко за 400 евро в 55 инча, няма как да стане. Както е в случая точно с този модел на Samsung. Samsung имат и много хубави телевизори, но там цената е друга или Вашето Sony, където по принцип нещата с декодерите са на ниво. Аз мисля, че ще има много по-добър ефект, ако накратко и просто му обясните тези неща какви видео и аудио формати има и какво да гледа той, като купува, вместо да стига до генерално обобщение за тези пари. Защото ако картината на този ТВ си струваше, аз щях да направя компромис за 400 евро. Но съм информиран и знам какви други варианти имам, за да си изведа и да слушам истинското TrueHD или DTS-HD. Иначе подобни генерални обобщения на хора, дето хабер си нямат, винаги са ми звучали забавно. Обяснявате, че като иска всичко да му върви, вдига бюджета и готово - всичко ще му върви.

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #21

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Значи бързам да се извиня и се надявам да не съм подвел някого! Изглежда има някакъв проблем със звука в тоя файл, защото и Сонито ми не се справя с него. За сметка това TrueHD на Avengers върви съвсем нормално и гладко. А тоя - Мъглата - даже и на компютъра си спомням, че нещо не беше наред и променях някакви настройки в декодера, за да го гледам безпроблемно. Та по-скоро телевизорът да е можел да си го възпроизведе, ако самият файл е наред. Писах и на човека, че грешката е била при мен, а не в ТВ.

    На Сонито през КОДИ върви добре, няма проблеми.

    Ще сваля още 2-3 филма, кодирани с различни видове звук и ще пробвам как е, и ще пиша.

    Пак моля читателите да ме извинят, че съм пуснал подвеждаща информация за модела, защото пробвам с повреден релийз.

    Иначе мен лично изобщо не ме вълнува принципно какви формати може да чете телевизорът, защото всичко гледам през компютър. Много съм близо до награбването на един такъв от Текмарт, стига да са останали, че в Метро ме изненадаха :D

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #22

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Съмнявам се пак да подкара TrueHD Atmos, който днес е масов. Поначало това си е доста тежък формат, предназначен за домашни кина и е осем-канален (5.1.2). Освен ако не са го направили така телевизора, че да чете ядрото му, но само можем да гадаем. Виждам, че някои хора го имат, могат да пробват. Погледнах му спецификациите тук и тук и пише, че поддържа DD+ 5.1 (EAC3), но нищо друго не е изрично написано. Филмът, който сте му сложили на тест, е твърде стар със стария формат на TrueHD, който вече не се използва от Dolby и вероятно е и неправилно кодиран, ако има проблем с него. Трябвало е някой по-нов филм да пробвате все пак. Примерно Overlord.2018.1080p.BluRay.REMUX.AVC.Atmos.7.1-BluHD щеше да е добър вариант за тест за телевизора, особено в началните сцени.

  10. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    998
    #23

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    ... не тръгва единия филм с Долби Тру-ХД звук - се отказа.
    Няма как да тръгне, защото няма основното Dolby Digital ядро, на повечето телевизори им трябва тази информация, за да подкарат звука... При MKV контейнера ядрото и TrueHD са на отделни потоци, в случая при теб най-вероятно е бил само TrueHD потокът. Така че ако избираш телевизор по този фактор, няма да намериш такъв...

    Намерих въпросния релийз, и да... при него е само TrueHD информацията. Явно този релийз е кофти, защото почти всички си имат и Dolby Digital информацията. Този филм и на моите телевизори да го пусна, няма да изкарат звук.

    Цитат Първоначално публикувано от Phoenix_1 Виж публикацията
    Филмът, който сте му сложили на тест, е твърде стар със стария формат на TrueHD, който вече не се използва от Dolby и вероятно е и неправилно кодиран, ако има проблем с него.
    Dolby TrueHD е формат на повече от 12-13 години, от зората на Blu-Ray формата. Просто Atmos допълнението е "по-младо". Dolby TrueHD си се ползва и до днес, Dolby Atmos е допълнителна информация (metadata), "прикрепена отгоре" на вече "твърде стария" формат Dolby TrueHD. Dolby Digital Plus също е формат от зората на Blu-Ray и HD DVD, като се ползваше масово в последния, защото заема по-малко място. Но същият се ползва отново за Atmos при Netflix. В момента тепърва групите издаващи филмите започват да кодират звука от Dolby TrueHD в Dolby Digital Plus 5.1/7.1 формат, като скоро може и Dolby Digital Plus 7.1 Atmos, но засега още няма начин.

    Rust Creek 2018 1080p BluRay DD+5.1 x264-DON
    Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 2018 Extended Cut 1080p BluRay DD+7.1 x264-HDVN
    Bumblebee 2018 1080p BluRay DD+7.1 x264-HDVN
    Mary Poppins Returns 2018 1080p BluRay DD+7.1 x264-DON
    The Age of Adaline 2015 1080p BluRay DD+7.1 x264-LoRD
    Aquaman 2018 IMAX Edition 1080p BluRay DD+7.1 x264-HDVN
    Този пост е редактиран от Frost; 06-04-19 в 12:03.
    kaloman, svetlio1 и Phoenix_1 харесват това.

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #24

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Съгласен съм, TrueHD Atmos и уж DTS-X са обектно ориентирани тип аудио от ново поколение с въпросните насложени два канала отгоре като метадейта, за които си трябва специални колони и ресивър с декодери. Единствено аз лично не знам със сигурност и не бих твърдял дали е механично наслагване върху стария формат или по друг начин се кодира, това си е тайна на лабораториите на Долби. При всички положения обаче не виждам как и защо един телевизор трябва да декодира задължително такава звукова пътека, а и ми звучи абсурдно. Като искаш всичко да ти върви, слагаш компютри, плеъри с hdmi и съответните ресивъри и колони или готови конфигурации. Инвестираш някой лев, така да се каже. Удоволствието струва пари. Всичко друго е да си чешем езиците как телевизорът бил "тъп", когато това не му е работата. В крайна сметка да се върнем на темата, аз така и не разбрах става ли телевизорчето, не става ли...

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    500
    #25

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    За тези пари става.Пробвах с настройки от нета но не ми харесаха беше доста бледо всичко.Нагласих го както на мен ми харесва и бива.Ако си свикнал на по висок клас тв може да те дразни в началото.Най добре отиди и го погледни на място.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 08-04-19 в 12:43.
    Phoenix_1 одобрява това.

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #26

    Отговор: Мнения за Samsung UE55NU7093UXXH

    Следващите, които го предлагат за 800 лв са техномаркет, от днес до неделя.

    - 55" = 799 (NU7093)
    - 50" = 699 (NU7092)

    - - - - - - - - - -

    Колегите, които вече го имат, моля да споделят - интерфейсът лесен и удобен ли е за работа, различните надписи в менюто лесно ли се четат и разбират? Добре ли е организиран справочника за програмите? Запис по зададен час и моментален, и TIme-shift има ли ги или са объркали в описанието?

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. SAMSUNG UE-32ES5500 мнения
    От mjj във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 04-02-13, 22:07
  2. Samsung UE-32C4000 LED TV мнения
    От rosito във форум Samsung телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 11-08-10, 18:56
  3. Samsung LCD-PDP / Faq , обсъждане , мнения
    От Ivan444o във форум Samsung телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 17-04-09, 19:33
  4. SAMSUNG HT-TX500 мнения
    От uktccc във форум Samsung телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 12-07-08, 07:50
  5. SAMSUNG PS-50C62HX мнения ?
    От RICARIA във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 13-02-08, 12:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе