Здравейте,свързвам въпросния телевизор с телефон чрез блутут...но като пусна клип ми излиза само аудиото.видео няма...аз ли бъркам нещо или телевизора не е в ред.
Благодаря предварително.
Здравейте,свързвам въпросния телевизор с телефон чрез блутут...но като пусна клип ми излиза само аудиото.видео няма...аз ли бъркам нещо или телевизора не е в ред.
Благодаря предварително.
Блутута е за свързване само на аудио стриймване, или данни (например прехвърляне/копиране на информация), свързване с устройства с цел тяхното контролиране, и не "пренася" видео.
Ти бъркаш - имаш очаквания, които са несъвместими с устройствата.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Bluetooth
Блутуут е все едно вид кабел, само че е безжично. Има различни кабели - за голям ток, за интернет - LAN кабел, телефонен кабел, кабел за принтер, кабел за тон-колони, оптичен кабел и др. Всичкото е "кабел", но не по всеки кабел можеш да правиш всичко. И блутуут е същото - това че има блутуут, не значи че можеш да правиш каквото ти хрумне, а само това, което поддържа самото устройство. В случая - двете устройства поддържат помежду си само пренос на аудио-данни (мултимедия) - профил "A2DP", затова чуваш само звук.
За да предадеш видеоклип от телефон към телевизор, трябва да имаш DLNA-сървър на телефона, а на телевизора - DLNA-клиент.
https://www.dlna.org/
Някои телефони имат вградени сървъри, с които още от стоковата "галерия" можеш директно да "изпратиш" клипа към телевизора, но ако телефонът няма - трябва да му инсталираш, например "Bubble UPnP". Има и маркови, на Сони, на Самсунг, на Ямаха... но всеки си има специфични особености. От страна на телевизора, трябва да имаш DLNA клиент, само че не съм се интересувал какви има, защото всичките ми телевизори си имат вградени.
-----
Ако погледнеш телевизорите в профила ми, единият е 3Д, другият има гласово дистанционно. И двата ТВ имат блутуут, но не мога да ползвам очилата от 3-Д Самсунга на Сонито, защото Сонито не е 3-Д и не поддържа профил за 3-Д синхронизация на очила. Също - не мога да свържа дистанционното от Сонито на Самсунга, защото Самсунга няма профил за гласово дистанционно.