Съвет за избор на 43- 49'
Здравейте,
След 15г. работа кинескопният ми 29' Самсунг с 100 HZ, закупен в полувремето на мача Гърция - Испания от Европейското 2004 даде фира.
Него пък купих, след като безсмъртният немски Grundig Super Color от 1979-та издъхна ненадейно след 25 години работа ;)
Та ще се купува нов телевизор. Имам предпочитания към Samsung. (Мислимо е LG и друга марка)
Имам мегдан за 43 или 49 инча.
Моля за съвет за избор на добър модел. Имам педвид тънките параметри - по-добра матрица, реално опресняване, резолюция, контраст, които не ги пише разбираемо в рекламите, или често са подвеждащи. Търся нещо, което няма да ми махне главата (QLED - OLED), но ще остарее морално по-късно (видно от цитираната миТВ история). Смарт и WiFi заради дечурлигата.
Ще бъда благодарен за мнения и препоръки по актуалните модели в големите (двата) магазини.
Отговор: Съвет за избор на 43- 49'
Цитат:
Първоначално публикувано от
sony 1
100Hz телевизор с тези размери само LG и Сони имат.
Нямам конкретно изискване да е 100 Хц. Такъв беше кинескопа. Сега просто търся съвет за по-добър модел, защото всичките ми изглеждат еднакви
Определено има разлика м/у 50 и 100Hz тв.
Погледни горните два в предишния ми пост.
Супер са, но са над бюджета. Търся нещо в диапазона 600 - 900. Разумен компромис цена - качество. Не гледам много, не играя, филми пускам рядко. Харесвам хубавото, но не съм манияк. Чета във форума за различни модели, че са с такава или онакава матрица, HDR и не знам още какво и искам да не сбъркам между еднакво изглеждащите модели
Означава модел 2019
Изпратено от моят MIX 2 с помощта на Tapatalk
Забрави нещо да изкара повече от 5 години!
Поне не и у нас.
Ето два 50" на LG от мен:
https://www.technopolis.bg/bg//TV%2C-Video-i-Gaming/Televizori/c/P11090104?text=&pageselect=30&pricerange=&attr-3-3=50.0+"&layout=Grid&q=%3Aprice-asc%3Abrand%3ALG%3ARESOLUTION%3A4K+ULTRA+HD+3840+x+2160%3ADISPLAYSIZEINCH%3A50.0+"
UK е модел 2018, UM - 2019.
Бюджетен нов модел 49" Toshiba:
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/18327
Благодаря! Гледахме с госпожата на живо и изненадващо LG определено повече ни харесаха. Решихме и размера - 49-50 ще е.
Колебанието е между моделите:
50UM7450 PLA
49UM7100 PLB
49UM7390 PLC
и Samsung 50RU7172
Моля за съвет!
Бих се насочил към 50UM7450 PLA - VA матрица с Direct LED - по-добър контраст и равномерност на изображението сравнено с IPS матриците. Чете безпроблемно повечето файлове и има DTS поддръжка на аудио потока.
Или директният Led е решаващ? Притеснява ме малко VAзащото ще е в голям хол и невинаги се гледа фронтално?
Къде пише каква лед технология и каква матрица им модела?
Цитат:
bisval
Бих се насочил към 50UM7450 PLA - VA матрица с Direct LED - по-добър контраст и равномерност на изображението сравнено с IPS матриците. Чете безпроблемно повечето файлове и има DTS поддръжка на аудио потока.
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16454
Тук го дават IPS ?
Но пък в данните от таблицата в линка на Христослав пище "Wide Viewing Angle exept 70'' 50''
А сега де?
Цитат:
airborne
Тук го дават IPS ?
Вероятно го дават IPS понеже тия спецификации и рекламни материали са писани общо за модела без оглед на размера, а LG генерално произвеждат основно IPS.
Изключения са вариантите с 50" и 70" (май имаше и още един от големите), където се влагат VA матрици от други производители.