Отговор: DivX на нов Самсунг
Сменя се на компютър - последно ползвах mkvmerge GUI за 4К ХДР "Планета земя" да си го гледам на Панасоник-а - допълнителна занимавка е , но става за минути .
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
brotzki
Да ви попитам, мога ли да свържа хард диск oт лаптоп с usb на този телевизор? Ще може ли да чете?
Да, разбира се - ползвам външни 2.5 ХДД от години за тая цел.
Цитат:
svetlio1
Сменя се на компютър - последно ползвах mkvmerge GUI за 4К ХДР "Планета земя" да си го гледам на Панасоник-а - допълнителна занимавка е , но става за минути .
- - - - - - - - - -
Да, разбира се - ползвам външни 2.5 ХДД от години за тая цел.
Какъв кабел да му взема? Има ли смисъл USB 3, ако въобще Q6FN го поддържа.
Аз съм ползвал външни кутийки на ORICO за по няколко $ от Китай (гледам, че и по нашите магазини вече ги има с не толкова голяма разлика в цената) - сегашните всички са с поне 3.0 ама не см имал проблеми и с 2.0 - те и на Самсунг входовете мисля бяха 2.0, което си е напълно достатъчно за всичко възпроизвеждано от плеъра на тв.
https://ardes.bg/product/orico-2588u...-bk-pro-128953
Само, ако телевизора го поддържа по спецификации. Обикновено USB 3.0 е със син цвят и пише SS - Super Speed.
Аз преди доста време купих USB3.0 кабел, включих флашка чрез него също 3 към USB2 порта на телевизора и той просто не я видя.
Пиновете на кабела за стандарта USB3 не съвпадат с тези за 2.0. Пиша за кабела - самите устройства са обратно съвместими.
Цитат:
svetlio1
Това част от MKVToolNix 39.0.0 ли е
https://www.videohelp.com/software/MKVToolNix
А знаете ли как да се търсят филми в замундата и по другите тракери така че да не са с DTS - май тия дето пише x256 тръгват?
Ako в новите ТВ Самсунг няма декодер за ДТС, то не може ли ДТС да се изкарва през цифровите изходи към външен усилвател/декодер с ДТС?
Цитат:
knorkator
Да, само дето моя седи от доста време на компютъра и е някаква по-стара версия ;)
За търсенето не знам, но то почти на всеки си пише още в заглавието с какъв звук е ... поне на тия дето аз ги свалям.
Цитат:
morandis
Ako в новите ТВ Самсунг няма декодер за ДТС, то не може ли ДТС да се изкарва през цифровите изходи към външен усилвател/декодер с ДТС?
Като няма декодер кой ще разчете звука, че да го пусне към изхода :)
Цитат:
svetlio1
Като няма декодер кой ще разчете звука, че да го пусне към изхода :)
Ще го декодира декодерът на външното устройство усилвател/ресивър, естествено:p
Цитат:
svetlio1
Да, само дето моя седи от доста време на компютъра и е някаква по-стара версия ;)
За търсенето не знам, но то почти на всеки си пише още в заглавието с какъв звук е ... поне на тия дето аз ги свалям.
Но това MKVToolNix e само за MKV файлове, а за AVI файлове с DTS?
Цитат:
svetlio1
.
А с това mkvmerge GUI къде избираш да смениш аудио кодека от DTS на друг. Зареждам MKV файл но не виждам опция къде да избера кодека.
Или някаква друга програмка за конвертиране на аудио от DTS да ми препоръчате?
Хм, сега и аз погледнах и нещо не мога да чатна какво съм правил ;) , а съм сигурен, че нея ползвах (то аз и друго нямам инсталирано на компютъра) - имаше и една друга "попкорн аудио конвертор" или нещо такова - виж с нея.
Ще я дръпна и аз да пробвам.
https://www.videohelp.com/software/P...AudioConverter