Отговор: DivX на нов Самсунг
LG и SONY поддържат DTS и DivX.
Няма начин на Самсунг да ги инсталираш. По- добре смени марката ако държиш на тези кодеци. Иначе има програми за преконвертиране на DTS.
Благодаря.
А мултимедиен плеър дали ще реши проблема - досега не съм имал, предполагам че свързвам външния хард диск с мултимедийния плеър през USB, а той пък се свързва с телевизора през HDMI и би трябвало да може да плейва всякакви формати и кодеци? И за 4К телевизор трябва 4К плеър за да поддържа висока резолюция? Някои от тези модели ще свърши ли работа:
https://www.technopolis.bg/bg/Multim...PLAYER/p/64507
https://www.technopolis.bg/bg/Multim...-BOX-S/p/60501
Всъщност каква е разликата между Tv Box и мултимедиен плеър?
Xiaomi си е пълноценен бокс и е за предпочитане.
На мен реално ми трябва просто да съм сигурен че няма да имам никакви проблеми с видео и аудио формати и кодеци включително и със стари филми, както и със субтитрите. С този SAMSUNG UE-55RU7102 даже не мога да се оправя със субтитрите на кирилица, излизат маймунки и няма опция за encoding, както има на стария.
Така е Самсунг много си орязаха телевизорите и си е цяло приключение да гледаш филми.
С андроид боксовете няма да имаш проблеми за форматите.
99% от филмите са DivX?? Да не сме 2006 година... Да си купиш такъв телевизор и да гледаш XviD/DivX е странно за мен. При положение, че поддържа всичко актуално в момента по торентите до 4K, не знам за какво ви е xvid. Моите Самсунг телевизори поддържат въпросния формат, но толкова отдавна не е пускан, че нищо чудно вече да са го забравили и да не го поддържат вече. :)
И при мен беше недоглеждане за DivX. Не всичко го има в ХД. Дори и да го има, не ми се занимава да свалям цялата колекция филми на Делон, Белмондо,Фюнес и тн. Иначе е торентите са заляти с роботи в 4к. :D Гледам през лаптоп старите филми. Добре че има ХДМИ на тв-то.
Бърза справка в замунда показва 15к торента с HD и 58к с SD. Има и много стари стари филми с ХД, но проблема е че повечето от ХД филмите са с DTS аудио кодек така че там не тръгва звука. А в замунда и по другите тракери няма опция да търсиш по кодеци, трябва да го оглеждаш един по един.
Освен това на този нов самсунг UE-55RU7102 като пусна директно филмм не мога да оправя кирилицата на субтитрите да не излиза на маймунки. На стария ми самсунг имаше опция в настройките за encoding, а тук няма. Някой да се е преборил със субтитре на кирилица в нов самсунг? Менюто ми е на български.
Има си всякакви настройки - като пуснеш филма тогава ги избираш от настройките на самият плеър - зъбчатото колело долу вдясно.
Не е сериозно заради стари формати да сменяш тв ако все пак си доволен от картината и останалите функции - има си външни плеъри, а и вариант да се сменя/кондвертира ДТС в ДД
Цитат:
Първоначално публикувано от
knorkator
Освен това на този нов самсунг UE-55RU7102 като пусна директно филмм не мога да оправя кирилицата на субтитрите да не излиза на маймунки. На стария ми самсунг имаше опция в настройките за encoding, а тук няма. Някой да се е преборил със субтитре на кирилица в нов самсунг? Менюто ми е на български.
Само това е начина като в точка 2
Субтитрите не тръгват на новия ви телевизор? Това може да помогне... | PCStore.bg Блог
На твое място или сменям марката или си взимам андроид бокс. Другото е разправии.
Да ви попитам, мога ли да свържа хард диск oт лаптоп с usb на този телевизор? Ще може ли да чете?
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Има си всякакви настройки - като пуснеш филма тогава ги избираш от настройките на самият плеър - зъбчатото колело долу вдясно.
Не е сериозно заради стари формати да сменяш тв ако все пак си доволен от картината и останалите функции - има си външни плеъри, а и вариант да се сменя/кондвертира ДТС в ДД
Може ли да се смени от ДТС като го пусна на самия телевизор? A с коя програма най-добре да се конвертират много файлове наведнъж от ДТС? Може би може едновременно да се конвертират от ДТС но и от DivX/XVid на някакъв друг поддържан кодек?