conax cam proffesion модул към samsung
имам проблеми с conax cam proffesion 2 servise модул за кодиране на 2 програми едновременно.Кабела е на А1.Телевизора е samsung UE40F8000 с 2 цифрови тунера.Тунерите си работят и PIP работи но cam не може да кодира 2 та кодирани сигнала едновременно.
В началото когато поставих модула тръгна кодировка на 2та канала но работи 1 час и заби.В момента се кодира пак само един канал а другия трябва да е свободен за да ползва PIP .
Отговор: conax cam proffesion модул към samsung
Както писахме и в другият форум - за да гледаш два кодирани канала те трябва да са на един транспондер. Другият вариант е двоен адаптор за два СА модула .
благодаря svetlio1.Не съм много наясно..нали програмите по кабела на А1 е на един транспордер..?
освен това модула кодира 2 програми в продължение на около час...какво се е случило или променило за да забие.
Не е едни транспондер - може да си уцелил канали на един транспондер.
Виж инфото за даден канал на кои честоти е (транспондер) - при по-старите тв Самсунг излизаше в списъка с канали и задържане на инфо бутона . други си имат съответната секция в менюто.
ok разбрах какво е станало и защо тогава се е получило....значи така няма да стане.Ще ми трябва двоен адаптор за cam за 2 модула, ама не знам дали от А1 ще ми дадат 2
карти.Благодаря за поясненията и отговорите.Просто исках докато гледам даден кодиран канал да записвам друг кодиран канал.
Те едва ли ще ти откажат да вземат парите за още една карта/модул ама леко се губи смисъла само заради едното записване от време на време . Ако предлагат IPTV на адреса по-добре да преминеш направо на такъв абонамент - там си имаш и връщане назад и запис ...
да така е...не предлагат IPTV...карай беше ми интересно да пробвам с такъв CA modul за 2 програми