1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Samsung телевизори 2020 (инфо на първа страница)
Цитат:
Здравейте г-н Петър Пейков,
Благодаря за Вашето съобщение!
Анализирахме Вашата заявка и по-долу ще намерите нашия отговор.
Разбираме създалата се ситуация и Ви благодарим за търпението и времето, което сте отделили, за да ни изпратите съобщението и прикачените файлове.
Информацията предоставена от Вас е препратена към висшестоящ отдел, за да бъде проверен и обсъден случая, и да Ви съдействаме с решение.
Уверяваме Ви, че от споменатия отдел ще се свържат с Вас при наличие на официално становище.
Благодарим Ви за проявеното разбиране и търпение!
Приятен ден,
Женя Матеева
Екипът на Samsung Electronics България
-----
- - - - - - - - - -
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35012&stc=1
Ето как изглежда текевизора след подмяната на матрицата в гараж, след изключване! После се изключва напълно и изгасва, но за какво черно може да се говори изобщо, прочее! Локална подсветка, да бе да!
- - - - - - - - - -
Христослав, моля за помощ! Към кого да се обърна директно? Тези тук няма да ми свършат работа, както изглежда! Искам пълна подмяна на телевизора, не да ме гъбаркат с ремонти по разни гаражи, дето дори вече не искат да работят с тях! Благодаря!
samara69
телевизор се подменя(или връщат парите) само при следните условия
- три поредни ремонта в гаранционният срок(не могат да решат проблема)
- невъзможност за ремонт в гаранционният период
От снимката се вижда, че матрицата е наред, а проблемът е в подсветката и лайтгайда.
В сервизите не се подменят отделни елементи, а се сменя целият видеопанел.
https://qnewshub.com/technology/scie...-oled-display/
... какво ми казваш, че не разбрах, извинявай, целия панел е сменен, разбира се, не само матрицата, тоест трябва три пъти да го сненят, това нещо в мониторния блок, дето е само то и рамка с гръб, преди да ми сменят целия монторен блок, без управлващия или целия телевизор, примерно?
- - - - - - - - - -
... тоест този панел, новия е дефектен и трябва да искам нов, за поредна замяна, така ли да го разбирам това, извинявай, че съм малко нервен, разбираемо е, мисля!
Това оторизиран сервиз на Самсунг ли е или си взимал телевизора от онлайн магазините в нета и гаранцията ти е към гаражен сервиз ?
Телевизора е купуван от Технополис, доставка в магазина, че тук в Стара Загора, нямат практика за подобни върхови модели, по принцип и сервиза е оторизиран, напълно!
- - - - - - - - - -
Технополис ми казват, сервиза да даде протокол, веднага го подменяме с нов, сервиза ми казват, самсунг не работят така, сменят до последно, компоненти, не е като сони, там подменят веднага всичко, самсунг ми казват, благодарим ви, че се свързахте с нас, предаваме нататък, очаквайте решение, пускат ме по пързалката, един вид, вече беше сменен панела, преди два дни, когато ми казаха, че ще бъде сменен панела с нов, верно!
За съжаление и 10 пъти да сменяш, няма гаранция, че ще попаднеш на панел с равномерна подсветка.
За съжаление е така, за радост обаче, може просто да ми го сменят с нов целия телевизор, дето да работи поне още една година, а не един ден, като оригиналния, а не като този, примерно!
Аз не разбрах, този тв е работил само 1 ден ли? И в момента пак ли не работи?
П. С. Сега видях, че тв вече работи, но подсветката е проблемна.
Иначе правилно си разбрал, че за да ти заменят тв, е нужно той да влезе 3 пъти за един и същ проблем.
И моят Самсунг е с неравномерна подсветка на места, но не се забелязва, когато гледаш тв. Ползвам го така вече 5 години. Това е масов проблем при Самсунг. Само че при теб е много голяма разликата и 100% можеш да рекламираш. Искай подмяна на целия панел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
samara69
От снимката ясно с вижда, че горната половина на панела не свети. Това в момента нормалното състояние ли е, или някакъв проблем с локалното затъмняване при определен сигнал ?
Иначе тази неравномерност в долната половина- с леките облаци под ъгъл е горе долу стандартна за LCD.
Има нов ъпдейт v1371.0 за миналогодишните модели Q60,Q70R,Q80R,Q85R,Q90R
https://www.samsung.com/bg/support/downloadcenter/
2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)
Христослав, на снимката е изключен, преди да се угаси напълно след около 2 минути. Така изглежда и при стартиране, преди да се появи изображението,
Вижда се ясно разликата при работа в осветеността при работа.
Ето как изглежда в работа на статични екрани!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35035&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35036&stc=1
Очевадно е, че има проблем. Рекламирай отново. Ебаси сервиза.
Не знам колко трябва да си нагъл за да издадеш телевизор в това състояние. Тия са техници колкото съм аз.
samara69
Прати пак снимки на представителството на Семсун и поискай подмяна на видеопанела.