Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)
Вярно, че при буля Евроспорт има HDR, бях забравил. Интересно обаче сега като ги купиха свиваком какво ше стане :) Иначе не знам да има други HDR канали, които да се предлагат от стандартните оператори. При ментел Евроспорт още е HD. Те докато го пуснат в UHD, другите сигурно ше пуснат някой друг канал с HDR :lol:
Здравейте от черния петък се сдобих с самсунг 55 QN95В от технополис ,очакванията за много добра картина се оправдаха.Много бързо меню със забележки относно подредбата (по старите менюта на самсунг бяха по удобни) но с времето ще се свикне .Пуснах му цветови заливки от Yuotubе ,панела беше префектен равномерно осветяване без никакви петна.Но както винаги има едно "но" ,след една седмица забелязах че картината не е същата има едно неприятно трептене и не беше с същото качество.Обля ме студена пот,викам си хайде сега по сервизи чакане и т.н. По разтърсих се из нета за подобен проблем и видях че при такъв решението е да се изключи от контакта за малко,направих го и наистина телевизора си заработи както трябва.Интересно на какво ли се дължи това.Друго неприятно е че от време на време се разкача от рутера и трябва да влезна и да го сдвоя отново.
Как се проверяваше коя версия/генерация е панела при Самсунг Олед?
Цитат:
Първоначално публикувано от
vesko_iotov
Но както винаги има едно "но" ,след една седмица забелязах че картината не е същата има едно неприятно трептене и не беше с същото качество.Обля ме студена пот,викам си хайде сега по сервизи чакане и т.н. По разтърсих се из нета за подобен проблем и видях че при такъв решението е да се изключи от контакта за малко,направих го и наистина телевизора си заработи както трябва.Интересно на какво ли се дължи това.Друго неприятно е че от време на време се разкача от рутера и трябва да влезна и да го сдвоя отново.
Това трептене вероятно е причинено от подсветката - управлението или захранването. Първото е софтуерно, второто хардуерно..Проверявал ли си за нов ъпдейт?
Първият проблем със S90C e факт. При включване черен екран със звук. Можеш да сменяш каналите, увеличаваш звук....... След 1-2 минута образът идва.;):thumbdn:
Като лампов е!:lol:
https://streamable.com/4zeu7n
Цитат:
hristoslav2
Това трептене вероятно е причинено от подсветката - управлението или захранването. Първото е софтуерно, второто хардуерно..Проверявал ли си за нов ъпдейт?
Това и мен един път ми се случи на S95B.Изключиг го от контакта след 10 секунди го включих и повече не се е появявало. Днес свалих един релийз на филм който е с True Atmos и звука насича. Реално не съм проверил дали поддържа този формат ама щом тръгва би трябвало. Появява се и иконата Atmos но звука насича. Подавам му сигнала от компютър а не от негов плеър.
Здравейте . Ако е възможно някой да сподели от опит моя телевизор ли има някакъв проблем или си е просто така.
Имам Samsung QE50Q60T . Като цяло картината дори на HD канали не ми харесва когато го гледам от близо , но хайде може да го преглътна някак си , освен ако някой има решение на този проблем .
Главното е че интерфейса-софтуера е много бавен . Дори когато натисна Guide ми спира звука за две три секудни и забива леко. Все едно не достига сила на процесора или там каквото е да обработва данните.
Няма да изпадам в подробности и като цяло сякаш софтуера е тежък или процесора е слаб за тоя телевизор .
За сравнение с предния MU7000 там е на светлинни години по добре. Бърз , без да забива и никога лошо впечатление не ми е направил .
Уж нов модел QLED , а разочарование насреща.
Samsung QE50Q60T е модел от 2020 г.
Като се има в предвид, че и серията му е само 6-та. Не бих казал, че е изненада.
Стига, да не смятаташ да го връщаш, и искаш да изпозваш смарт фунциите му: тогава се насочи към Android TV Box. Който, да го използваш вместо Tizen OS.
Цитат:
Stavkata
.
Главното е че интерфейса-софтуера е много бавен . Дори когато натисна Guide
Подобно забавяне има и при s90. Недопустимо за "полуфлагман".
https://i.postimg.cc/kX2pxFF0/20231203-110143.jpg
Ти май не остана доволен от този телевизор? Интересно, че наистина го възхваляват навсякъде, но явно си има и бая минуси.
Цитат:
Stavkata
Здравейте . Ако е възможно някой да сподели от опит моя телевизор ли има някакъв проблем или си е просто така.
Имам Samsung QE50Q60T . Като цяло картината дори на HD канали не ми харесва когато го гледам от близо , но хайде може да го преглътна някак си , освен ако някой има решение на този проблем .
Главното е че интерфейса-софтуера е много бавен . Дори когато натисна Guide ми спира звука за две три секудни и забива леко. Все едно не достига сила на процесора или там каквото е да обработва данните.
Няма да изпадам в подробности и като цяло сякаш софтуера е тежък или процесора е слаб за тоя телевизор .
За сравнение с предния MU7000 там е на светлинни години по добре. Бърз , без да забива и никога лошо впечатление не ми е направил .
Уж нов модел QLED , а разочарование насреща.
Според мен не е нормално и телевизора има някакъв проблем. Имам 4 телевизора самсунг от нисъй до висок клас, и никога не съм имал пукане. Софтуера на най стария из менютата е ок и само някои приложения се зареждат по бавно от по новите ми телевизори, но всичко си е наред.
- - - - - - - - - -
Samsung S90C QD OLED Review | Best TV Value Of 2023- https://www.youtube.com/watch?v=4y3JCBi9vaM
Има ли някакъв начин да преинсталирам софтуера , че барем се оправят нещата или да купувам друг , а тоя да отива на село.
Освен фабрични настройки, не се сещам за нищо друго. Но е добре и на магазина за приложения да му се даде фабрично състояние.
Цитат:
Stavkata
Има ли някакъв начин да преинсталирам софтуера , че барем се оправят нещата или да купувам друг , а тоя да отива на село.
Ако няма нова версия на софта, нищо не можеш да направиш. Освен ресет.