Отговор: Мнение за Samsung 55Q90R
В общи линии си харесал най-добрия не олед , който си е обикновенно (леко тунинговано) lcd . Ако говорим за конкретно единични пиксели , олед/лсд страдат еднакво от тях , ако е за прогаряне на дисплей вече друго . Ако съм аз за 3.5 взимам 1 и половина c9ки :D
При олед по-често изгарят пиксели. При лсд "засядат" понякога и могат да се оправят по-късно евентуално.
По-големият проблем е прегарянето. И ако изгорял пиксел можеш и никога да нямаш, то прегаряне ще имаш 100% ако не спазваш един дъъъълъг списък с препоръки за ползване.
А на твоя приятел колко време след като го е купил му се е появил? От моя опит с не един или два олед телефона, съм забелязал, че ако ще изгаря пиксел това се случва в първите 10-15 дни от ползването. След това никога не ми е изгарял. Дори след 6-7 години, след като вече се ползват от майки, бащи и т.н.
Относно Q90 - излишно скъп, според мен за lcd. Гледай ревюта и чети коментари на собственици. Някои се оплакват от некачествен motion при определени ситуации. А за теб явно е важно това.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
style34
....А на твоя приятел колко време след като го е купил му се е появил?...
Случи се още през първия месец. Не мога да каже с точно, на кой ден след закупуването, но определено, не беше минал месец.