Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24
Like Tree7Одобрявам

Самсунг UE48J5500AK, петна по екрана...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Самсунг UE48J5500AK, петна по екрана...

Цитат Първоначално публикувано от Mirobota Виж публикацията
    Телевизора е гледан на висока яркост доста дълго време,има комплект от ленти за този модел като се отвори ще се види

- - - - - - - - -Снимки1/2/3 доказват проблем с лентите на подсветката.
    При високата яркост са изгорели някои св. диоди ли?
    До сега нямах време да се занимавам, но след седмица може би ще го отворя...
    Не знам каква е конструкцията, но дали разглобен ще мога да го пусна да видя на лентите кое/как свети/не свети... Не знам колко са лентите със светодиоди, но ако е от това, трябва да се сменят всичките, за да светят еднакво...

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от cibik Виж публикацията
    При високата яркост са изгорели някои св. диоди ли?
    До сега нямах време да се занимавам, но след седмица може би ще го отворя...
    Не знам каква е конструкцията, но дали разглобен ще мога да го пусна да видя на лентите кое/как свети/не свети... Не знам колко са лентите със светодиоди, но ако е от това, трябва да се сменят всичките, за да светят еднакво...
    Целите ленти се сменят.
    Само че при теб не изглежда да е такъв проблема.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Целите ленти се сменят.
    Само че при теб не изглежда да е такъв проблема.
    И аз така мисля,от изгорели св. диоди може да има тъмни петна, но има и синеене в единия край...за това питах тук дали такъв ефект е срещан...
    Пак казвам, това на снимката не е реалното, не знам защо..., като пусна образ, яркостта е засилена докрай, но е недостатъчна и в дясно голямо петно синее...

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Цитат Първоначално публикувано от cibik Виж публикацията
    И аз така мисля,от изгорели св. диоди може да има тъмни петна, но има и синеене в единия край
    Отворих го, 6 ленти с 6+3 светодиода.Визуално добре, но светят зле. Захранени, по отделно с 30в.,3-4 св. диода изгорели, 2-3 св. диода светят бяло, останалите синкаво и палят различно, от 250 до 600ма.
    Вероятно е гледан дълго с максимална яркост...
    В Алиекспрес комплекта 12 бр е евтин, под £20, но ще дойдат след 3-4 седмици. В Амазон са от 60 до 400, не знам защо тая разлика.В Ибей има 45-65, ще видя от къде ще взема.
    Дългите ленти са D4GE-480DCA-R3,късите са същите, но DCB-R3
    Само за инфо, къде в БГ продават такива неща и приблизителна цена?
    Още един въпрос- ако при така разглобен телевизор, без дисплея,включа кабела на захранването и с дистанционното го включа, ще светнат ли лентите, или някаква защита няма да позволи?

- - - - - - - - - -

Този пост е редактиран от cibik; 18-08-22 в 05:17.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Трябва да светнат. Внимавай само със щипките на панела, да не ги счупиш, защото с годините подлагане на топлина от светодиодите, стават чупливи.

7. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Е нещо така за прогнозите преди отварянето да кажеш предполагам си наясно вече кой отваря телевизори и кой .... Нищо няма да стане просто внимавай.

- - - - - - - - - -

Още нещо комплекта от ленти трябва да е за този модел, разликата в цената определя определени параметри на светодиодите така че не се купува Гютерджийската.
    Този пост е редактиран от Mirobota; 18-08-22 в 21:57.

8.  

9. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

..."Само за инфо, къде в БГ продават такива неща и приблизителна цена?"...

Тези примерно: https://www.tetshop.bg/37076-led-str...3-leds-m308437

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Така е...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Mirobota Виж публикацията
    Е нещо така за прогнозите преди отварянето да кажеш предполагам си наясно вече кой отваря телевизори и кой .... Нищо няма да стане просто внимавай.

- - - - - - - - - -
    Още нещо комплекта от ленти трябва да е за този модел, разликата в цената определя определени параметри на светодиодите така че не се купува Гютерджийската.
    Удари десятката... Това беше, точна диагноза...
    Цените , които видях, £400, са неадекватни, никой няма да инвестира толкова в стар телевизор не струващ и половината...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от kaloman Виж публикацията
    Благодаря, сносна цена, не видях доставят ли до други градове и на каква цена...
    Жена ми е в БГ и скоро си идва и можеше да взема, ако беше огромна разликата в цената,но се оправих и тук...

- - - - - - - - - -

Жалко, че не получавам имейл нотификации за нови отговори в темата... сега видях, че е имало... (не знам защо...)
    И така лентите купих за £50, пристигнаха днес, пробвах ги на изправител, светят като слънце... На 25V, всяка черпи под 100мА..., старите, както казах светеха лилаво и за да светят някак черпеха над 500мА, очевидно някои диоди са окъсили и другите се напъват да работят на над 3V... За да се скапят всички ленти, вероятно е работил дълго на максимална яркост, както каза колегата Миробота...
    Сложих ги, сглобих го за час и заспа... Ще купя и едно дистанционно за £5, да пробвам колко е смарт... Имам 3-4 дистанционни за Самсунг, но нямат онзи шарения бутон за Интернет...
    Старият, 46", беше топ модел за времето си, работи над 10год... Ще опитам да го продам за някакви пари, защото е голям за другите стаи, в които имам малки...
    Благодаря на всички коментирали!
    Този пост е редактиран от cibik; 24-08-22 в 23:09.
    kaloman одобрява това.

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Радвам се че всичко е окей,Евала за ремонта.
    cibik одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Проблем с екрана на LG 43UJ701V - сини петна!
    От papadodo във форум LG телевизори
    Отговори: 14
    Последно: 11-05-21, 18:57
  2. Sharp LC-40CFE4042E със странни петна по екрана
    От myta във форум Sharp телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 20-11-18, 20:26
  3. Петна по екрана
    От ntool във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 12-11-18, 21:28
  4. Петна по LCD екрана
    От kerat във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 20-02-11, 09:52
  5. Петна по екрана на плазма.
    От petko j във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 15-02-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе