Samsung 55Q60A или Samsung 55Q60B
Здравейте ! От досто време не съм търсил помощ във форума ,но ето че ми се налага сега.Предстои ми покупка на телевизор и съм се спрял на горепосочените модели.държа да е Qled в този ценови диапазон около 1200 лв .Знам че Q60B е тазгодишен модел,но във едно ревю ми се струва че черното е сивее със сравнение със това на Q60a по стария модел.Кажете ми кой да избера моля ви ,цената е една и съща долу горе а стария ми изглежда по добър,това е моето впечатление а може и да бъркам .Моля за съвети и мнения хубава вечер:)
Отговор: Samsung 55Q60A или Samsung 55Q60B
има разпродажби на останали бройки от миналогодишния на изгодни цени.Аз купих 65Q60A за 1400. Доволен съм.
Цитат:
Първоначално публикувано от
cameraman
има разпродажби на останали бройки от миналогодишния на изгодни цени.Аз купих 65Q60A за 1400. Доволен съм.
Да ,но аз питам за 55инчовия
Разликата между 55 и 65, е ?
Ако говорим чисто технически, Q60B е малко по добрия телевизор, вече както колегите по горе споменаха, зависи каква е разликата в цените. Aко не е голяма, да Q60B е логичния избор, но ако е голяма в ползва на Q60A... може би по добре да вземеш него. На кратко, основните разлики са , че Q60B има по добър контраст, защото VA панела е малко по добър и малко по ярък SDR, докато A60A е малко по ярък при HDR-а макар че " ярък " при 500 c/m2 макс, трудно може да се говори за истински HDR, но все пак говорим за бюджетен QLED.
Подробно инфо : Сравнение между: 54.6" Samsung QE55Q60A, 54.6" Samsung QE55Q60B (displayspecifications.com)
и
Samsung Q60/Q60A QLED vs Samsung Q60/Q60B QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Благодаря за съвета ще помисля ,но защо тогава във едно ревю между 2та модела Q60B черното не беше така черно както Q60A и ъгъла на гледанеот страни избледняват спрямо Q60A избледняваше .не мога да намеря сега това видео ,но като го намеря ще дам линк към видеото.
Цитат:
www543
Благодаря за съвета ще помисля ,но защо тогава във едно ревю между 2та модела Q60B черното не беше така черно както Q60A и ъгъла на гледанеот страни избледняват спрямо Q60A избледняваше .не мога да намеря сега това видео ,но като го намеря ще дам линк към видеото.
The Samsung Q60/Q60B QLED is extremely similar to its predecessor, the Samsung Q60/Q60A QLED. The Q60B is slightly better in a few areas, like the contrast and black uniformity, so it's better for dark room viewing, and it has improved out-of-the-box accuracy. The updated version of Tizen on the Q60B has a few more features like the support for Google Assistant, Bixby, and Alexa voice assistant features. On the other hand, the Q60A has a quicker response time.
Ако си твърдо решен да е един от двата аз бих взел Q60a. Да малко по-стар, но за мен е по-добър.
Да !!спрял съм се но тях и ще изчакам черния петък да видим дали ще паднат малко
Цитат:
www543
Да !!спрял съм се но тях и ще изчакам черния петък да видим дали ще паднат малко
Докато чакаш може въобще да е изчезнал...
Едва ли ! Поне един от 2та модел
а ще е наличен:)
Бангията Q90/95T не би ли била по-добра от тези базови 60А/B
Цитат:
brotzki
Незнам ,не съм гледал този модел,55инча ли е !?,сигурно е и повече пари бюджета ми е 1200 1300 мах
Цитат:
brotzki
Със сигурност ще е ! Само да намери наличен.
Цитат:
sasho1bs
Със сигурност ще е ! Само да намери наличен.
В еМАГ имат наличности но.. бяха добра оферта преди 3-4 месеца, цената им беше поне с 20-30 % по ниска (тъмно сивия цвят)! Явно ще ги пазят за черния петък, или поне тогава ще се опитат да ги разчистят окончателно, но да реално сравняваме висок клас телевизор, бил и от 2020та срещу нисък/бюджетен клас!
Аз съм доволен от моя , но пък имаме колега от форума, който върна неговия защото имаже ужасен блуминг в долния десен ъгал, така че си е ТОТО.. е.. както със всеки телевизор.