Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17
Like Tree7Одобрявам

55Q60B или 55S95B

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015

55Q60B или 55S95B

Здравейте,
    Разглеждам форума от няколко дни, понеже ми предстои покупка на телевизор, но все още не мога да преценя кой точно да си взема. Ще се ползва предимно от родителите ми, но и аз може да гледам някой филм или да играя на PS5 от време на време, но доста рядко като цяло. Главно ще се гледа кабелна телевизия, HBO каналите и vbox7/youtube. Разглеждах mid-range и upper mid-range моделите, но постоянно срещам съвети от типа на - ако ще взимам Q80B, по-добре да взема QN85B. Или ако ще взимам QN85B, по-добре направо QN90B и т.н. Тези които са mid-range и upper mid-range не ми се струват толкова по-евтини като цяло (1500-2000 лева), а S95B го гледам в момента за 2600 лева от Техномаркет. Бях мяркал и един уж бюджетен модел (AU8000) по класациите, но не го намерих по нашите магазини. Та в крайна сметка реших, че или ще взема най-бейсик модела без удължена гаранция за около 1100 лева, или премиума за 2600 + удължена гаранция, хубава стойка за стена и т.н. Колебанието ми обаче в момента е дали е оправдано да платя почти 3 пъти повече като се има предвид как ще се ползва телевизорът. Отворен съм и към други предложения ако някой има да добави, но да кажа че държа да е Самсунг.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: 55Q60B или 55S95B

Колебаеш се между Q60B и S95B ? Едното ТВ е 1100 лв за 55" другото е 2600" за същия размер ! Иначе да, така работи човешкия мозък, защо да взема това като мога мога да взема това за малко повече...

Aз лично не разбрах какъв ти е бюджета а това че търсиш 55" го предположих спрямо цената която си дал за S95B ! Ще ти ги наредя, как аз ги виждам кой е най добър в ценовия диапазон от 1000-3000 лв, не според цена, а според това кой е най добър, според мен, личното ми мнение, дори ще ги потърся, къде определение модел най евтин, в момента, а ти дали ще се съобразиш с мнението ми е изцяло твое решение!

1) Телевизор LG OLED OLED55G23LA, 55" (139 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас G - eMAG.bg : 2599 лв (идва само със стойка за стена)
    2) Телевизор Samsung 55QN90B, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD,100Hz, Neo QLED, Клас F - eMAG.bg : 1999 лв (промо цена) <-----
    3) Телевизор Samsung OLED 55S95B, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас G - eMAG.bg : 2599 лв
    4) Телевизор LG OLED OLED55C21LA, 55" (139 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас G - eMAG.bg : 2199 лв
    5) Телевизор HISENSE 55U8HQ 4K Ultra HD LED SMART TV, VIDAA, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg) : 1399 лв
    6) Телевизор Samsung 55QN85B, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, Neo QLED, Клас F - eMAG.bg : 1999 лв
    7) ТЕЛЕВИЗОР SONY XR-55X90KAEP UHD LED SMART TV ANDROID от Техномаркет (technomarket.bg) : 1959 лв
    8) ТЕЛЕВИЗОР TCL 55C835 MINI QLED SMART TV ANDROID от Техномаркет (technomarket.bg) : 1899 лв

Няма да навлизам в подробности за всеки един модел, мисля че много се изговори и изписа в този форум за точно тези телевизори, но АКО те интересуват нещо по конкретно и специфично за някой от тях, кажи.

- - - - - - - - - -

На пръв поглед в момента QN90B изглежда като най разумното решение като съотношение цена и производителност , все пак QN90B e може би е най добрия LCD телевизор за 2022-ра, ако искаш да спестиш някой лев но да имаш хайенд телевизор U8HQ е без конкуренция в това отношение и твоите родители ще са пре доволни, защото тази VIDDA OC е много бързa и леснa за ползване, но за игри ти трябва LG или Samsung.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 17-04-23 в 14:01.
    brotzki и mom4i харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015

Много благодаря за ранкинга ти! Иначе да, бюджета е около 2500-3000 лв. Разгледах моделите и явно ще е избор между QN90B и S95B. LG-тата също гледам предлагат много добри варианти, ама баща ми е заклет фен на Самсунг и мисля че няма да се изкефи на 100% ако взема LG.

До колкото успях да се поинтересувам, проблемите със S95B са главно свързани с повишен шанс за burn-in, проблеми след ъпдейт на фирмуер като визуални артефакти, както и примерно изкривяване на панела (може би заради шипинга и колко внимателно са боравили с модела като се има предвид колко е тънък) и т.н. Аз ако го взема от Техномаркет с удължена гаранция (5 години) и ми го извадят и тестват на място реално тези проблеми които изброих ( и ако има и някакви други ), няма ли да са покрити от гаранцията?

Относно промоцията на 55QN90B от еМАГ изглежда като добра оферта, сравнение с 2150лв в момента от Техномаркет, но от еМАГ удължаването на гаранцията изглежда много по-скъпо - 1 година за 224 лв от еМАГ срещу 3 години за 245 лв от Техномаркет. Аз май като цяло клоня да закупя от Техномаркет или Технополис понеже мога да отида на място да го видя и да ми го тестват пред мен преди да го закупя и отделно ако има някакви дефекти в последствие отивам и се разправям пак на място.

Също гледах че една от разликите между двата е че QN90B е по-скоро за по-светла стая, докато S95B за по-тъмна. Аз ще го слагам в спалнята където има само едни прозорци с вътрешни и външни щори + пердета. Не мога да преценя това колко светло се води като цяло, но имам опцията да е наистина затъмнено.

Общо взето към момента ме притеснява колко дефектен може да е този S95B в дългосрочен план и дали ще ми го оправят с гаранцията ако има нещо или QN90B би бил по-подходящ/безопасен избор. То и QN90B мисля да го взема с удължена гаранция така или иначе.
    Този пост е редактиран от mom4i; 17-04-23 в 18:50.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Само за протокола, от технотата купуваш удължена застраховка към някой застраховател, а не фабрична гаранция, ако същата не е изрично упомената като кампания, която е безплатна.
    mom4i одобрява това.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от mom4i Виж публикацията
    Много благодаря за ранкинга ти! Иначе да, бюджета е около 2500-3000 лв. Разгледах моделите и явно ще е избор между QN90B и S95B. LG-тата също гледам предлагат много добри варианти, ама баща ми е заклет фен на Самсунг и мисля че няма да се изкефи на 100% ако взема LG.

До колкото успях да се поинтересувам, проблемите със S95B са главно свързани с повишен шанс за burn-in, проблеми след ъпдейт на фирмуер като визуални артефакти, както и примерно изкривяване на панела (може би заради шипинга и колко внимателно са боравили с модела като се има предвид колко е тънък) и т.н. Аз ако го взема от Техномаркет с удължена гаранция (5 години) и ми го извадят и тестват на място реално тези проблеми които изброих ( и ако има и някакви други ), няма ли да са покрити от гаранцията?

Относно промоцията на 55QN90B от еМАГ изглежда като добра оферта, сравнение с 2150лв в момента от Техномаркет, но от еМАГ удължаването на гаранцията изглежда много по-скъпо - 1 година за 224 лв от еМАГ срещу 3 години за 245 лв от Техномаркет. Аз май като цяло клоня да закупя от Техномаркет или Технополис понеже мога да отида на място да го видя и да ми го тестват пред мен преди да го закупя и отделно ако има някакви дефекти в последствие отивам и се разправям пак на място.

Също гледах че една от разликите между двата е че QN90B е по-скоро за по-светла стая, докато S95B за по-тъмна. Аз ще го слагам в спалнята където има само едни прозорци с вътрешни и външни щори + пердета. Не мога да преценя това колко светло се води като цяло, но имам опцията да е наистина затъмнено.

Общо взето към момента ме притеснява колко дефектен може да е този S95B в дългосрочен план и дали ще ми го оправят с гаранцията ако има нещо или QN90B би бил по-подходящ/безопасен избор. То и QN90B мисля да го взема с удължена гаранция така или иначе.
    Да правилно си разбрал ! QN90B е много ярък телевизор (2000+ нита пикова яркост) и е за внушителни ярко HDR и SDR съдържание, със страхотни ярки цветове защото е QLED и за за 1999 лв (цената на по ниския клас QN85B) не е лош избор. Това вече мисля е 2-ро или 3-то поколение мини-лед на Самсунг, най добрия мини-лед на пазара !

S95B е страхотен, най яркия OLED на пазара (все QN90B е над два пъти по ярък), страхотни цветове и недостижим за LCD/MiniLED контраст, не губи детайли при тъмните сцени за разлика от всички LCD-та, било и от най висок клас, но трябва да се внимава със статичните изображения ! По честичко да се сменят каналите, защото първо че постепенно губи яркост ако гледаш монотонни сцени, второ - все пак си е ОЛЕД и има опасност от прегаряне на дисплея, има проблеми с качеството на изработка и като цяло е голям късмет да ти се падне прав панел, също така е първа генерация за Самсунг с ОЛЕД телевизорите, поради тази причина понякога се случва да "чупят " нещо след уптейт на софтуера и трябва да се чака следващ ъпдейт за да го оправят.

Имаме колега във форума, който неговия нов S95B в рамките на два, три месеца, мисля че 3 пъти " ходи " на сервиз, по скоро идваха у тях но сменя захранване и два панела.

Сега, държа да отбележа че като говорим за ярък или не достатъчно ярък... тук става въпрос за телевизори от най висок клас, този " не ярък " OLED не е по ярък от LCD телевизорите от висок клас и при големи площи от ярки и светли образи защото има ABL (автоматично лимитиране на яркостта), но достига яркост при нормални сцени с малки ярки елементи или отблясъци от 800 до 1000 нита ! 90% от най продаваните телевизори от среден или нисък клас, пиковата им яркост не надхвърля 300-500 нита.

Също така е добре да знаеш че вземеш ли ТВ от физически магазин, на място, губиш това 14 дневно право на връщане, ако нещо не ти хареса или възникне проблем, право което имаш само при покупка на стока онлайн.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 18-04-23 в 12:13.
    brotzki и mom4i харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015

Поръчах QN90B от еМАГ на промо цената в крайна сметка. Много благодаря пак за препоръките! Ходих до технотата, но с удължената гаранция същият модел ми излиза към 2400-500 лв общо и прецених, че не си заслужава. Ще го тествам като го докарат от еМАГ и се надявам да няма проблеми и да не трябва да го връщам. S95B го гледах на живо и наистина изглежда супер, но сякаш дори и този който го бяха изложили в магазина леко ми се стори изкривен панела. Поръчах и ето тази стойка https://www.emag.bg/stenna-stojka-za.../pd/D9J4RBBBM/. Заколебах се обаче, дали не трябваше да поръчам статична вместо регулируема. Не съм ползвал стенна стойка преди, но гледам за тази специално пишат, че е стабилна дори и при 65 инчови телевизори. Малко след дъжд качулка ама имате ли наблюдение относно този модел стойка или регулиеруемите като цяло. Примерно се чудя, дали няма да овисне/наклони телевизора след време.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Относно стойката, колкото повече подвижни елементи има, толкова по-нестабилна е. Взех подобна, като според спецификациите ѝ, би трябвало да носи до 85“, само, че клекна със 65“
    Върнах я и поръчах такава, не помня кой сайт, но беше по-евтина от колкото в линка. Изключително стабилна, заради късите си рамена. Въпреки, това има достатъчно ход (за моите нужди) както по хоризонтала, така и по вертикала.
    mom4i одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Да правилно си разбрал ! QN90B е много ярък телевизор (2000+ нита пикова яркост) и е за внушителни ярко HDR и SDR съдържание, със страхотни ярки цветове защото е QLED и за за 1999 лв (цената на по ниския клас QN85B) не е лош избор. Това вече мисля е 2-ро или 3-то поколение мини-лед на Самсунг, най добрия мини-лед на пазара !

S95B е страхотен, най яркия OLED на пазара (все QN90B е над два пъти по ярък), страхотни цветове и недостижим за LCD/MiniLED контраст, не губи детайли при тъмните сцени за разлика от всички LCD-та, било и от най висок клас, но трябва да се внимава със статичните изображения ! По честичко да се сменят каналите, защото първо че постепенно губи яркост ако гледаш монотонни сцени, второ - все пак си е ОЛЕД и има опасност от прегаряне на дисплея, има проблеми с качеството на изработка и като цяло е голям късмет да ти се падне прав панел, също така е първа генерация за Самсунг с ОЛЕД телевизорите, поради тази причина понякога се случва да "чупят " нещо след уптейт на софтуера и трябва да се чака следващ ъпдейт за да го оправят.

Имаме колега във форума, който неговия нов S95B в рамките на два, три месеца, мисля че 3 пъти " ходи " на сервиз, по скоро идваха у тях но сменя захранване и два панела.

Сега, държа да отбележа че като говорим за ярък или не достатъчно ярък... тук става въпрос за телевизори от най висок клас, този " не ярък " OLED не е по ярък от LCD телевизорите от висок клас и при големи площи от ярки и светли образи защото има ABL (автоматично лимитиране на яркостта), но достига яркост при нормални сцени с малки ярки елементи или отблясъци от 800 до 1000 нита ! 90% от най продаваните телевизори от среден или нисък клас, пиковата им яркост не надхвърля 300-500 нита.

Също така е добре да знаеш че вземеш ли ТВ от физически магазин, на място, губиш това 14 дневно право на връщане, ако нещо не ти хареса или възникне проблем, право което имаш само при покупка на стока онлайн.
    За всичко съм съгласен, с изключението на губенето на детайли в сянка. В началото, това много ме дразнеше, но явно, с времето свикнах. И все пак, като легна и гледам стария си лед тв, някак си цветовете на него по ми харесват.

11. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Малко късно влизам, сори...аз имах леко неприятна изненада с моя 50QN90B. Ползвам кабелна по коаксиален кабел (до в къщи идва оптика) и на стария самсунг доста често ползвах функцията да записвам някоя програма на флашка.
    Този е с два тунера, демек записа става още по-удобен. ДА АМА НЕ. За България тази функция не е налична даже и бутона е неизползваем. От официалната поддръжка уклончиво ми отговориха, че е налична за цитирам: Белгия, Нидерландия, Люксембург,Обединеното кралство, Ирландия, Испания, Португалия, Андора, Швеция, Дания,Норвегия, Финландия, Исландия, Франция, Германия, Австрия, Швейцария.
    По съвети от форума вероятно би се получило ако в началото се даде държава различна от България, но не съм сигурен дали тогава ще имаш програми с български дублаж или субтитри и затова още не съм пробвал. Като ме стегне някой ден шапката...
    Като цяло (според мен) новии Tizen изобщо не е оптимизиран за удобно ползване на кабелна та даже и е и по-дървен. Докато влезнеш в настройки "гаси" канала който гледаш, минава се през 3 менюта...липсват последно гледаните канали, пренареждането също е не е пипнато.

Този пост е редактиран от lrn; 19-04-23 в 22:56.

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

При настройване на каналите каква опция избра - готова на оператор (А1/Близоо, Виваком, НЕТ1 и т.н.) от списъка или "други"?
    При по-стари модели избирането на готова настройка ограничаваше някои функции.

13. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    При настройване на каналите каква опция избра - готова на оператор (А1/Близоо, Виваком, НЕТ1 и т.н.) от списъка или "други"?
    При по-стари модели избирането на готова настройка ограничаваше някои функции.
    Избирам "други" разбира се. Става въпрос за друго. Ако искаш да си пренаредиш каналите така че най-гледаните да са най в началото (примерно) това може да стане само с единична размяна. Теорията на сортирането Самсунг още не са я открили или не искат...вече, защото явно IPTV e "бъдещето". Между другото малкия телевизор Самсунг, който не е смарт е доста по-удобен за тези дейности.

P.S. Съгласен съм обаче, че като картина е добър. Имам един файл Японка на верефке, мислех, че на KS7000 движението се предава плавно докато не го сравних с QN90.
    Този пост е редактиран от lrn; 20-04-23 в 13:13. Причина: допълнение

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015

Телевизорът дойде вчера, разцъках го за 2-3 часа да го пробвам и днеска го монтирахме на стойката. Като цяло всичко изглежда ок, днес му махнах защитния филм след монтажа, обаче забелязвам най-отдолу на екрана остана нещо като линия, което все още ми прилича на защитен филм, но не съм напълно сигурен дали да се пробвам да го махна. На вас на какво ви прилича или някой знае ли дали да пробвам да го махна?

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Сигурен ли си че си махнал защитния филм а не само държачите ?

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015

Тия белите държачи, предполагам тях имаш предвид, ги нямах на телевизора. Дойде само със защитен филм който беше обозначен в горния ляв ъгъл и от там започнах и го отлепих като цяло. Направих още 2 снимки докато е пуснат телевизорът. Така като гледам няма да го пипам, понеже каквото и да е това не влиза в реалния екран където се показва съдържанието. За момент се притесних понеже бях гледал някъде в интернет, че не е хубаво телевизорът да се ползва дълго време със защитния филм. Като се нагреел можело да залепне и т.н. ама май в този случай това е нещо друго

18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от mom4i Виж публикацията
    Тия белите държачи, предполагам тях имаш предвид, ги нямах на телевизора. Дойде само със защитен филм който беше обозначен в горния ляв ъгъл и от там започнах и го отлепих като цяло. Направих още 2 снимки докато е пуснат телевизорът. Така като гледам няма да го пипам, понеже каквото и да е това не влиза в реалния екран където се показва съдържанието. За момент се притесних понеже бях гледал някъде в интернет, че не е хубаво телевизорът да се ползва дълго време със защитния филм. Като се нагреел можело да залепне и т.н. ама май в този случай това е нещо друго
    Изключи всички сензори и ЕКО режими ! За да видиш реалните възможности на ТВ-то

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор м/у Sony OLED 55A75K и Samsung OLED 55S95B
    От KupoB във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 22-12-22, 08:59
  2. Samsung 55Q60A или Samsung 55Q60B
    От www543 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 17
    Последно: 30-10-22, 09:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе