Гледане на филми от флашка Samsung Q80D
Здравейте,
купих телевизор Samsung 55Q80D.Проблемът е,че някои файлове не може да чете.Примерно качвам мкв файлове,пише,че се поддържат.Пускам -пише ми,не се поддържа този формат.Давам и пример - сериал SWAT S08.11 излезнал миналата седмица,свален и тръгва-звук ,картина,всичко е наред .S08.12 три различни файла пробвах от 3 различни торента и не се поддържа и не тръгва.Някой да се е сблъсквал с такъв проблем?
Отговор: Гледане на филми от флашка Samsung Q80D
Или си взимаш андроид бокс или си инсталираш Plex на компа и на телевизора. За да няма драми.
mkv е контейнер и вътре може да има всякакви файлове и формати
Самсунг, както и други марки, не потдържат DTS звук. От там и невъзможността да чете файла. Пробвай със звук Dolby. В инфо за торента пише какъв е аудио формата.
Новите модели имат проблем с четене на някои файлове. Например моя Samsung Q90C не иска да чете avi файлове , които предните ми модели отваряха . Също и с някои по-нови кодеци. Не е от звука , защото ако е с DTS филма тръгва с картина , но изписва " неподдържан аудио формат". В същото време другия ми телевизор LG C3 няма проблем с четенето.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bisval
Новите модели имат проблем с четене на някои файлове. Например моя Samsung Q90C не иска да чете avi файлове , които предните ми модели отваряха . Също и с някои по-нови кодеци. Не е от звука , защото ако е с DTS филма тръгва с картина , но изписва " неподдържан аудио формат". В същото време другия ми телевизор LG C3 няма проблем с четенето.
И при мен на QN85 ми пуска перфектно видео но без звук - "неподдържан аудио формат".
Ми, пусни го от телефона и готово;). Самсунг - Самсунг върви перфе на Смартвю:punk: Няма падане на кадрите като при китайците.
@bisval, AVI (Audio Video Interleaved, .avi) би трябвало да го чете. Може би не иска да плейва новият формат AV1 (и моето Сони от 2018-та не ще)
@Ricknam, HDMI 2.0/2.1 кабел от компа до телевизора. Ако компютъра поддържа формата, филма ще тръгне и на телевизора.
Не , точно AVI не иска да чете. Доста от старите ми филми на хардове , особено сериали , са с този кодек и старите ми Самсунги - поне 4-5 през последните 10-на години ги четат перфектно , но последния не ще.
Бях чел, че AVI се счита за стар формат, и новите телевизори не го поддържат.И аз имах проблеми с някои сериали,но инсталирах plex, и сега всичко си върви.
Цитат:
sasho1bs
Бях чел, че AVI се счита за стар формат, и новите телевизори не го поддържат.И аз имах проблеми с някои сериали,но инсталирах plex, и сега всичко си върви.
Директно на телевизора ли инсталирам PLEX?
Първо на компа, след това на телевизора
На Самсунг ПЛЕКС не може да се инсталира.
AVI се поддържа от LG, TCL, Philips, Hisence и много други.
Лично мнение. Понеже AVI-файловете не са "официални", Самсунг "нарочно" не ги поддържат за да "угодят" на някои с "по-дебели" интереси или са ги "нагъ*или". По подобна причина не поддържат вече за България и запис на телевизионно предаване (на флашка примерно) въпреки, че има(ше) защита от копиране. Предполагам в бъдеще съвсем ще се ограничат форматите, за га гледаме "правилните" стриймове - ейчбио-та, нетфликс-и, ютуб-ове, домашно видео от телефоните и т.н. То и вградения плеър е пълна скръб спрямо предходните версии, оставен е само за маркетинг. Между другото в специфицациите пише (поне на Q90B), че се поддържат AVI-та, но уви, НЕ.
До Rickman, пробвай някои по-стари MKV-та, та да обобщим статистиката :-). Виж и точно какви файлове се поддържат по спецификация, но предполагам има и "ситен текст" .
Цитат:
bisval
На Самсунг ПЛЕКС не може да се инсталира.
AVI се поддържа от LG, TCL, Philips, Hisence и много други.
Цитат:
Samsung
The app is available on 2016 and newer model year Samsung sets that are Tizen-based. The exception is for users located in China or Iran; the app is not currently available for users in those countries.
Plex Източник