Това за Сони и аз го гледах, или иначе казано - достатъчно ползва това тв, време е да си купиш ново.
Преглед за печат
Това за Сони и аз го гледах, или иначе казано - достатъчно ползва това тв, време е да си купиш ново.
По закон можели да го подменят при следващ ремонт в рамките на гаранцията. Аз бях готов да доплатя за един QLED.
Не е баш така.
Всичко зависи от повредата и това, какво ще напише оторизираният сервиз в протокола.
В моя случай явно е късата клечка... стар телевизор с нов екран
Ти вземи снимай дисплея си, да не направят от два ТВ - един!
В смисъл да ти инсталират използван дисплей.
Аз бих сменил подсветката само, но те си имат процедури...
И моя старичък Samsung се повреди. Типичният проблем за Direct Led - white spots. Засега е 1бр. но ако го разтърся ще станат повече. Лепилото е остаряло и падат разсейващите лещи.
Отваряш го и ги залепваш. Ама всичките.
Само внимавай какво лепило ще ползваш, че стават инфекции...
Моментните не стават!
Преди 6 години ми бяха дали линк, но явно някъде съм го затрил.
Май някое от тези двете беше. По-скоро първото:
Bison | Vinyl Plastic / Soft Plastic
BISON Лепило за винил Vinyl Plastic прозрачно 25мл | MASTERHAUS
Bison | Plastic
BISON Лепило за пластмаса Plastic прозрачно 25мл | MASTERHAUS
Сега намерих това, но ми се струва безсмислено:
AEF Структурно лепило за задно стъкло, лещи и LCD рамки, Пистолет за лепене, E-Fixit F14167 | FixShop
В такъв филм не бих се вкарал, дори и гаранцията да беше изтекла.. Тези тайнства от вътрешностите на матриците е по-добре да останат за мен загадки.
Не е голяма философия.
Трябва само да се внимава при сглобяване и разглобяване с матрицата и особено с лентовите кабели към нея.
Философия или проста сметка ...
Да разглобиш телевизора до такава степен и да не смениш изцяло подсветката е глупаво. Предполагам в сервиз цената на тази смяна се доближава до цената на нов 43".
Някъде бях прочел в нета, че се препоръчва ТВ над 7г. да не се ремонтират. Смятам , че е най-правилния съвет..
Цената в сервиза не знам в момента. Примерно 100. Нов 43" от същата марка не вярвам да е под 400.
Всеки сам си преценява.
Моят на 5 година ми струваше 160лв. смяната и още си работи отлично. Нов тогава беше около 1000.
Ако не беше идиотията на тубата да си сменят кодеците, щях да напиша даже перфектно.
Подсветката трябва да е макс близка до оригинална.
Кухнята ми е от Г-образните панелки. чудесно се случи на 43 инча. Не че не бих сложил 55... ама имах идея да добавя някой лев и да вдигна качеството на матрицата... пък било то и само с QLED. Има голяма разлика.. В хола гледам 65" QLED Samsung... Съвсем друго показва.