-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от heraldo
Здравейте! След доста гледане и проучване съм се спрял на 2 модела TV:Sony KDL-40EX710 и Panasonic TX-P42G20E. Бихте ли ми дали вашето мнение и съвет кой от двата според вас е по-добър за БГ условия? Телевизорът ще се ползва в хол, от 3-3.50м разстояние с цифрова кабелна.
Някой има ли реални впечатления от Sony KDL-40EX710, добър ли е този модел и заслужава ли си, тъй като много ми харесва на дизайн? Параметрите му ми се струват задоволителни, но не знам на практика как работи...никъде не мога да открия отзиви за него...Благодаря предварително:)
Ако ще гледаш предимно през деня -вземи Sony KDL-40EX710. Ако пък гледаш предимно вечер /на тъмно/ то тогава си вземи Panasonic TX-P42G20E
EX710 е наследник на EX700
710 e със същото шаси ,като на 700 ,но с матрица S-PVA /вместо UV2A/
22BX300 LCD PANEL ? V 22
32BX300 LCD PANEL ? V 32
26BX30H LCD PANEL CHI MEI 26B3-05
22BX300 LCD PANEL AUO 216V3
26BX300 LCD PANEL AUO 26V0
32EX300 LCD PANEL Samsung 32TSC
32EX400 LCD PANEL Samsung 32TSP
40EX400 LCD PANEL AUO 40V0
40EX400/401 LCD PANEL Samsung 40TSP
46EX400 LCD PANEL Samsung 46TSP
32EX500 LCD PANEL Samsung 32TDP
37EX500 LCD PANEL AUO 37V9
40EX500 LCD PANEL Samsung 40TDP
46EX500 LCD PANEL Samsung 46TDP
55EX500 LCD PANEL Samsung 55TDP
60EX500 LCD PANEL Sharp 60CCST
32EX605/607 LCD PANEL Samsung 32TSL
40EX605/607 LCD PANEL Samsung 40TSL
46EX607 LCD PANEL Samsung 46TSL
32EX700 LCD PANEL Sharp 32LEST
32EX710 LCD PANEL AUO 32V1
40EX700 LCD PANEL Sharp 40LEST
40EX710 LCD PANEL Samsung 40TDL-N
46EX700/703 LCD PANEL Sharp 46LEST
46EX710 LCD PANEL AUO 46V5
52EX700/703 LCD PANEL Sharp 52LEST
55EX710 LCD PANEL Samsung 55TDL-N
60EX700 LCD PANEL Sharp 60LEST
-
Дойде и моят ред да се похваля, от днес вече съм горд собственик на Sony EX508 ! :ole
Взех го, вързах го и си работи без проблеми. Честно казано съм направо очарован от картината, която вади от Булсатком, при това през скарт изхода, очаквах да е по-зле и размазана, а тя е направо супер! Гледа се идеално, не дразни очите и е доста комфортно, засега се отказвам от всякакви врътки с тунери и карти или HD приемници, не си струва занимавката, след време като се олеснят нещата -да, но сега при положение, че съм доста доволен от картината, просто няма смисъл.
Искам да използвам случая специално и искрено да благодаря на всички, които отговаряха на въпросите ми и ми даваха свойте ценни съвети и мнения, бяхте ми невероятно полезни и ми помогнахте изключително много при избора! Благодаря на всички още веднъж! :Drinks:
Сега имам два въпроса - може ли някой от опит да ми каже, макар че това е индивидулано, но все пак - как е оптимално и най-добре и най-реално да се нагласят всички детайли на картината за потребителския профил, засега съм го дал на стандартен и ми се вижда добре, но все пак ще ми е от полза вашето мнение.
Другия ми въпрос е свързан с USB-то - реших набързо да го пробвам и му сложих една флашка, на която има няколко папки със снимки, е намира ми папките, но като дам да ги отвори и ми изписва, че нямало файлове, т.е. получава се все едно не ми ги чете? Какъв е проблема, очаквах поне снимки от USB да няма проблем да разчита. :)
-
@ Blazer честито и със здраве на си го гледаш!
Щом SD те задоволява - радвай се!! Добре, че неможеш да видиш как е при мен ... че направо ще си хвърлиш телевизора. Да оставим 720x576 там са слаби Sony, ти кажи как е на HD и ще направиш ли пробата с IRDETO карта да видим сателитния тунер как ще се справи? Имаш страхотен модел и ти препоръчвам тази вечер да го нахраниш с нещо а'ла HD материалче за да видиш истинската му сила.
:Drinks:
Пробвай с тези настройки:
Picture Mode: Cinema
Backlight: 3
Contrast: 90
Brightness: 50
Colour: 48
Hue: 0
Colour temperature: Warm 2
Sharpness : 3
Noise reduction: Off
MPEG Noise reduction: Off
Motion Flow: Standard
Film Mode: Auto 2
Black Corrector: Off
Advanced Contrast Enhancer: Off
Gamma: +1
Auto Light Limiter: Off
Clear White: Off
Live Colour: Off
R Gain: -1
G Gain: -1
B Gain: -2
R Bias: 0
G Bias: +1
B Bias: -3
Ambient Sensor: Off
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Blazer
Дойде и моят ред да се похваля, от днес вече съм горд собственик на Sony EX508 ! :ole
Другия ми въпрос е свързан с USB-то - реших набързо да го пробвам и му сложих една флашка, на която има няколко папки със снимки, е намира ми папките, но като дам да ги отвори и ми изписва, че нямало файлове, т.е. получава се все едно не ми ги чете? Какъв е проблема, очаквах поне снимки от USB да няма проблем да разчита. :)
Първо, честито за новата придобивка. :) Радвам се, че все пак си избрал този модел.
Относно четенето на снимки. Ръгаш флашката и от дистанционното натискаш бутона Home, отиваш на Photo----->USB mass storage и си в джаза.
-
Честито и от мен Blazer :Drinks: със здраве да си го ползваш! Терзанията по покупката свършиха/ избрал си правилния модел :)/и сега почва ръчкането и разбирасе удоволствието от някой хубав филм /концерт, мач ..../ на ХД.Ако не го ползваш за Булсат ,винаги може да сложиш още една антена към Астра или някой друг сателит-има си и некодирани ХД канали.
-
Благодаря още веднъж на всички!
Със снимките от флашка се оправих, мерси на @Momchil.
@soon, тези настойки, които ми даваш са като стандартни нали ? Не са специално за гледане на филми? Защото аз искам едни оптимални настойки, на които да си гледам каналите, все още не съм ги пробвал, но реших да те питам.
И сега още нещо, сложих на една флашка един филм (700MB .avi) и отделно от .avi-то и .srt file за субтитрите (с една дума, така както съм го свалил на PC-тo) и филма си тръгва, като качеството е добро, а говорим за някакво си непретенциозно 700MB .avi, направо си е супер даже, но проблема е, че не ми показва субтитрите, натиснах даже един от бутоните на дистанционното, но ми изписа, че субтитри не са налични ... казахте нещо за вграждане, но уж беше за друг формат, доколкото разбрах с този не би трябвало да има проблем ... ?
-
нов фирмуер за Х4500
http://www.hifi-forum.de/viewthread-144-4949.html
http://drop.io/pogogca
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3106730
http://www.televisioninfo.com/conten...eview-1776.htm
i+ > Channel5 > Volume- > TV POWER
Най-долният ред:
Operating Hours-Boot count-Panel Hours
А1:45......то трябва вместо А да се постави 10...то ест наработката ще бъде равна на 101 часа 45 минути. ( в телевизора е шестнадесетична система на измерване)
Wi-Fi донгъла Sony UWA-BR100 - диапазон
Код:
Frequency and Channel:
2.4 GHz – 2.4835 GHz [CH1 – 13]
5.15 GHz – 5.25 GHz [CH36 – 48]
5.25 GHz – 5.35 GHz [CH52 – 64]
5.47 GHz – 5.725 GHz [CH100 – 140]
5.725 GHz – 5.85 GHz [CH149 – 165]
http://www.hdtv.ru/articles/8861-sony_kdl-52hx903.html
-
@ Blazer напротив това са максимално най-добрите настройки за гледане на всичко с най-добро качество и изцедени възможности на модела! Промени режима на телевизора на: HOME и после пренастрой по описанието стойностите на всеки вход (HDMI, SCART ...) на който гледаш и ще видиш подобрение в картината. Backlight настройката може да варира от 1 и на горе спрямо дали гледаш през ноща или деня. Sharpness настройката също от 0 и нагоре спрямо материала на видеото. Нагоре за по-рязка и детайлна картина. След това си пусни през HDMI нещо HD и гледай да не скочиш до тавана от кеф. Очакваме малко по-подробно ревю за представянето на модела с твои думи както изглеждат нещата в твоите очи. Намери начин да пробваш сателитния тунер с карта на Bulsat. Действай смело!!!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Промени режима на телевизора на: HOME и после пренастрой по описанието стойностите на всеки вход (HDMI, SCART ...) на който гледаш и ще видиш подобрение в картината.
Искаш да кажеш от HOME бутона и после вече в менюто за настойки на картината да си наглася на потребителския профил тези настоийки нали ?
-
Изключи ТВ-то и му махни всички включени кабели - кабелна, антена и т.н. после го пусни и той ще те пита преди настройките в какъв режим да бъде: MAGAZIN или HOME. Избираш: HOME и продължаваш към описаните настройки да ги въвеждаш.
-
То си е дадено на HOME, още при теста в магазина, когато го взимахме. Моята идея е тези настойки, които ми даде да ги въведа в потребителски режим на картината, т.е. да си оставя другите два "вградени" режима - ярък и стандартен. Мисля, че ефекта ще е същия.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
@ Blazer напротив това са максимално най-добрите настройки за гледане на всичко с най-добро качество и изцедени възможности на модела!
Soon,само да вметна, че тези настройки са за HD материали, но не пречи да се тръгне от тях и да се сетне телевизора и за SD сигнал. Blazer, няма кой да ти даде стандартни настройки, защото условията на гледане при всеки са различни. То и телевизорите от един и същ модел се различават, малко или много. Всеки трябва да си го нагласи сам, като вече имаш някакви калибрирани настройки, които да ползваш за основа.
-
@ Blazer точно така! Ефекта е положителен и при двата SD/HD. Както казва Momchil приеми тези настройки като база от която да тръгнеш в правилната насока за оптималност на картината. Направи ги, виж как е, пиши, питай. Ако не се лъжа Momchil имаше EX500 той може да ти сподели ако желае опита си.
http://www.digitalversus.com/sony-br...4_8374_16.html
-
Добре, благодаря ви много! После като ги пробвам ще кажа как е и ако вече ми е леко тъмно или прекалено ярко ще бутна това-онова, но поне както казахте ще имам една основна изходна база, а не да си ползвам фабричните настойки.
А по въпроса за субтитрите ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Blazer
И сега още нещо, сложих на една флашка един филм (700MB .avi) и отделно от .avi-то и .srt file за субтитрите (с една дума, така както съм го свалил на PC-тo) и филма си тръгва, като качеството е добро, а говорим за някакво си непретенциозно 700MB .avi, направо си е супер даже, но проблема е, че не ми показва субтитрите, натиснах даже един от бутоните на дистанционното, но ми изписа, че субтитри не са налични ... казахте нещо за вграждане, но уж беше за друг формат, доколкото разбрах с този не би трябвало да има проблем ... ?
-
По въпроса за субтитрите, трябва да ти отговори някой, който гледа авита от флашка. Аз, както споменах, не използвам USB входа.
P.S. По-късно ще ти постна моите настройки, а и някои други, които съм намерил, за да тестваш. Сега не мога, че съм малко зает.