-
Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
lazarus 18 hristoslav2гледах 52W5500 и леко червенееха лицата на хората може ли този проблем да е бил само в този тв или всички от този модел са така и може ли да се опрови по някакъв начин
Може да е било от сигнала, от настройките, от плеъра, от светлината в магазина или пък субективно внушение ако си сравнявал със сеседен "по-син" модел.
Спокойно, телевизора може да се настрои да показва перфектно цветовете.
-
благодаря ти Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Може да е било от сигнала, от настройките, от плеъра, от светлината в магазина или пък субективно внушение ако си сравнявал със сеседен "по-син" модел.
Спокойно, телевизора може да се настрои да показва перфектно цветовете.
благодаря ти много поръчвам го тогава.а за настроиките да показва перфектно цветовете,ти си ми спасението.
-
днес от сигурен източник разбрах че средата на февруари новите модели на SONY ще са по магазините.дори ги има вече на саита им.и oт старите наи вероятно няма да зареждат повече.че сe чудия (еквивалента)наследника на 52W5500 на каква цена ще е?дали не избързах с поръчката на 52w5500.
-
някои има ли идея по въпроса :god
-
Информацията ти е вярна-но за цените ще трябва да почакаш.със сигурност ще са от порядъка на 2500-2700лв за 40" -ият наследник на W серията
-
Аз не виждам какво ново има в W58xx моделите ако за тях става дума. Това не са нови серии, а само "фейслифт".
-
Сигурно говори за тези модели.
-
Това е друго нещо.
За пръв виждам модел на Сони, който да ми хареса на външен вид. Поне на снимка.
-
От лично наблюдение върху моделите на Сони, мога да направя заключение,
че след постигнатото уникално/триизмерно качество (Pin Sharp Pixel Matrix) при HD сигнал само в модела 46W4000, но с уговорката само за стационарно видео
(до сега не съм виждал модел на Сони, който да не тресе и да няма проблем с обработката на движещи се кадри дори и с 200 Hz)
Единственното хубаво при Сони модификациите пак не е тяхно, а именно матриците на Самсунг (S-PVA). То матрици, хубаво но като няма читава обработка на сигнала пак се превръща в лошо. Интересно е дали тази тегоба при легендарната марка ще отпадне с новите и модели за 2010?
http://www.hifinews.ru/article/details/10334.htm
-
Виж че всички се опитват да предлагат разни шарении и гръмки теермини. Нали се сещаш, че 99% от потребителите не знаят какво е "SD обработка"? Нали има Full HD 3D, Giga Contrast, Motionflow 200Hz PRO, Intelligent Dynamic LED, "най-бялото бяло и най-черното черно". Виж как звучи само.
-
ivodivo ако искаш нещо много добре балансирано м/у SD/HD с поне 2 нива по-качественна картина с отлична SD обработка, то ако сега щях да избирам - модела щеше да е Samsung 46B652. Опитах се да имам 46' LCD от тази марка серии W4000/4500/5500 но уви има още какво доста да дооправят в моделите си за да ги изтрая (лично мнение).
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
ivodivo ако искаш нещо много добре балансирано м/у SD/HD с поне 2 нива по-качественна картина с отлична SD обработка, то ако сега щях да избирам - модела щеше да е Samsung 46B652. Опитах се да имам 46' LCD от тази марка серии W4000/4500/5500 но уви има още какво доста да дооправят в моделите си за да ги изтрая (лично мнение).
Ами от моите наблюдения на LCD-та и аз на 46B650 съм се спрял но все още се лутам и оглеждам и другите като алтернатива (понеже съм планувал за април покупката)...
-
ivodivo много правилно си се ориентирал! Това е времето на "Коледното" намаление в България, да малко и е минало времето на Коледа, но знаеш как е с българския реотан - трудно загрява. Изчакай смело и точно тогава цените падат максимално в освобождаване на място за таз годишните нови модели.
-
soon правиш доста смело изказване за телевизорите на Sony
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Направо ме отказа от 46W5500 с този пост за недобрата обработка на СД сигнал...
Нещата не са толкова лоши. При моделите с Bravia 3 нещата са добре.
При SD материал, Сони-то не отстъпва по скалиране на В650. При деинтерлейсинга е една идея назад. Така или иначе Сони вдогнаха нивото много по този показател спрямо по-старите модели 4000/4500. Те си бяха само за HD сигнал. Явно им е дошъл акъла, че хората още години наред ще ползват предимно SD signal.