-
Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
Sony KDL-52EX700AEP 52" Full HD LCD телевизор BRAVIA - 3499 лв. - Това означавали че съм се набутал c 52W5500 - 4000лв а само след месец по нoв модел на по-ниска цена.
По-нов невинаги означава по-добър. Нека излезнат пък ще видим дали си се набутал. При всички положения, цената на която го взе беше висока. От друга страна новите модели на Сони явно излизат на изключително отрактивни цени. Дано наистина са такива.
hristoslav2, знае ли се вече какви матрици ще слагат в тях?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bossorange
Ако си намаля посветката става много тъмна картината. Иначе се забелязва при блурей филми и като играя пс3 игра. Между другото бях чел тук във форума, че като
гледам филми, motion flow трябва да е изключен(филма изглеждал като документален филм с включен МФ). Тогава за какво ми е 200хц?
200Hz ти е като гледаш ВИДЕО материал - спорт, новини и тн.
Аз съм настройвал Z серията и подсветката ти трябва да е около 3-4 в зависимост от осветеността на помещението. При тези стойности може да видиш петна само на напълно черен екран.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
И мен това ме интересува и по специално къде ще сложат UV2A.
-
Колеги , след 25.02 , като излязат на пазара !
-
drecolli аиде направи едно ревю за W серията напиши имаш ли проблем с тресене на картината и други впечатления .
-
venci79, ревюта на W серията има отдавна в нета и то доста ! Ако езиците са ти проблем , има и на български , което lazarus18 любезно ни е предоставил - справка в българския форум на Popcornhour. Колкото до "тресене на картината" при Sony, не мога да ти дам линк - там ще трябва да питаш soon, той е специалист по подобни функции в телевизорите. :)) Също така може да ти обясни и как да докараш прекрасна синя( студена) картина или зърниста такава, но това е друга тема. :))
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Да-със сигурност моделите над 40" ще са с матрици UV2A на Sharp /не всички серии-това ще се установи по-късно/
lazarus18 преди близо 7-8 месеца когато писах за Mitsubishi ти ме попита дали знам с какви матрици са.Вчера научих във високите серии поставят S-PVA на Samsung докато в по низките серии поставят матрици на Sharp
Тук са производителите на телевизори /и друга техника/в Япония и техният търговски дял в продажбите за 2008г
http://www.allon.info/japan-market-share.html
LCD TV
1. Sharp 19.8
2. Sony 17.8
3. Matsushita Electric 17.8 (Panasonic)
4. Toshiba 13.9
5. Mitsubishi Electric 9.0
PDP TV
1. Matsushita Electric 42.1 (Panasonic)
2. Hitachi 27.0
3. Sony 15.0
4. Pioneer 8.8
5. JVC 5.0
през 2009година в световен мащаб
http://www.displaysearch.com/cps/rde...y_y_growth.asp
Q2'09 Q3'09 Q/Q Y/Y
Brand Share Share Growth Growth
Samsung 23.1% 21.9% 5% -12%
LGE 13.7% 12.9% 4% 8%
Sony 11.9% 9.9% -8% -33%
Panasonic 8.7% 9.1% 17% -5%
Sharp 5.9% 5.9% 12% -33%
Other 36.7% 40.3% 22% -2%
Total 100.0% 100.0% 11% -10%
-
" Поликомп ЕООД е българска дистрибуторска компания за доставка и продажба на едро на висококачествено ИТ оборудване и софтуер от водещи световни производители. "
От това на мен ми става ясно , че не продават на дребно и цените са за дилъри ! Но може и да греша , криза е все пак !
-
Правилно си разбрал.От нея могат да пазаруват само юридически лица, които имат сключен договор с тях.Краен клиент не може да си закупи стока от тях.Относно цената която съм дал е препоричителна за КРАЕН клиен, т.е.Дилърската цена, на която ние копуваме то тях е по-ниска.Тази цена я препоръчват от Sony България, а не вслучая PolyComp, като крайна цена за клиента.
-
Дистанционното на EX700 моделите ми изглежда като трупче или цепеница... Тъпо ама много ме подразни такова ръбато и никакво! По грозно дистанционно на ТВ не съм виждал :yikes
-
sisan,
Фирмата е същата, но ДДС-то да не си го пропуснал случайно? :)
Иначе ще се договарям с теб! :blob
P.S. Поръчка за доставка се изпълнява за 3 седмици.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от prince
Фирмата е същата, но ДДС-то да не си го пропуснал случайно? :)
Иначе ще се договарям с теб! :blob
Да прав си.Грешката е моя тези цени са без ДДС.Извинявам се на всички, ако съм заблудил някой.
П.С. В горния пост ще го поправя, за да не заблудя някой.Таман се зарадвах, че цените са много прилични, а то греда :081:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
venci79, ревюта на W серията има отдавна в нета и то доста ! Ако езиците са ти проблем , има и на български , което lazarus18 любезно ни е предоставил - справка в българския форум на Popcornhour. Колкото до "тресене на картината" при Sony, не мога да ти дам линк - там ще трябва да питаш soon, той е специалист по подобни функции в телевизорите. :)) Също така може да ти обясни и как да докараш прекрасна синя( студена) картина или зърниста такава, но това е друга тема. :))
хм много добро ревю,lazarus18 много добре се е представил пак.да е жив и здрав все така дълго да помага на всички.kaloman благодаря ти и на теб че сподели.това ще е доста полезно и за достa други хора.само да попитам lazarus18 тази калибрация важи ли и за 52W5500 ?
hristoslav2 много полезна информация.но правилно ли съм разбрал?това не са хубавите матрици на самсунг с които беше сони до сега това е лошо.
-
lazarus18 тази калибрация важи ли и за 52W5500 ?
-
След изпробване на доста програмки намерих добра такава за конвертиране в M2TS формат за използване на USB плейъра !
Има възможност да се вграждат вграждат субтитри във файла !
Програмата е MediaCoder последния й ъпдейт поддържа М2ТS контейнер ! :)