-
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
няма ли дата грешката в сервизното меню примерно кога е станала за първи път и кога за последен . Ако грешката е актуална и в момента то датата на последната е много близка до текущия момент на влизане в сервизното меню. ако грешката е отминала и само е запаметена като информация то датата на последната е в изминал момент.от това което си написал си мисля (БЕЗ ДА СЪМ СПЕЦИАЛИСТ ) ,че едното от 005 или 003 е кода другото е повторението на грешката във времето.
би трябвало да има още информация : вида ,кода и повторенията.ВИДА примерно OO1 TV няма да работи 002 ще работи но не на 100%, 003 ще работи но в TV има проблем , който не е опасен и т.н .Говоря примерно .кода може да го разберат без да ти го кажат единствено в сервиз това е информация която е фирмена тайна и много трудно ще я научиш . Все пак в един продукт се калкулира и сервизната подръжка .А и софта с който работят хората в сервиза не е без пари и не се продава под път и над път.
П.П има случай когато една актуална грешка от не опасен вид може да доведе до много голям проблем при лошо стечение на обстоятелствта.
-
Здравей,petrucci
Hамерих сервизни инструкции за модел на SONY от 2010
http://elektrotanya.com/sony_kdl-40_.../download.html
Дано да ти помогнат с решаването на проблема.Успех!
-
5 пъти мигане не звучи добре в сервизното ръководство.
Не знам защо вече една седмица се дискутира този казус като очевидно е за сервиз. Телевизора е в гаранция и едно разкарване няма да е края на света.
-
Ами щом е гаранционен какво оше чакаш !!! :RTFM: Да му свърши гаранцията ли !!! :yikes
На мен ми смениха един филипс по причината че гаснеше след 1,2 секунди и после мигсше 3 пъти светодиода и това на първия ден . в сервизната книжка беше описано , че при 3 мигания веднага сервиз и това е.
-
Panel ID NVM Error - Грешка в паметта ли ще се преведе ?
-
ето това е изписано 005 P_ID_ERR_100511203236_100511203254_100511203305_03 като с 005 са обозначени в по горните две полета следните символи 005_HFR_ERR и 005_TCON_ERR.ако не бях удължавал кабела/за електрическата мрежа/досега щеше да е в сервиза.но не знам ка ще се тълкува тази интервенция и може да не ми зачетат гаранцията.а и някаде прочетох че трябва да го закарам в магазина откадето съм купил телевизора.днес ще помоля за информация в един сервиз и ако ми потвърдят че е за там и това натдаване на кабела не е проблем ще го закарам.преди малко изтрих грешката в сервизното меню с бутони 8и0 последователно.както е казал колегата от горния пост точно за тази грешка пише в пдф файла изтеглен от линка кой е на предния пост.PANEL ID NVM ERROR.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от petrucci
ето това е изписано 005 P_ID_ERR_100511203236_100511203254_100511203305_03 като с 005 са обозначени в по горните две полета следните символи 005_HFR_ERR и 005_TCON_ERR.ако не бях удължавал кабела/за електрическата мрежа/досега щеше да е в сервиза.но не знам ка ще се тълкува тази интервенция и може да не ми зачетат гаранцията.а и някаде прочетох че трябва да го закарам в магазина откадето съм купил телевизора.днес ще помоля за информация в един сервиз и ако ми потвърдят че е за там и това натдаване на кабела не е проблем ще го закарам.преди малко изтрих грешката в сервизното меню с бутони 8и0 последователно.както е казал колегата от горния пост точно за тази грешка пише в пдф файла изтеглен от линка кой е на предния пост.PANEL ID NVM ERROR.
Това е за сервиз, не може да се поправи в домашни условия, ако имаш гаранция го носи в най-близкия сервиз
-
Ако ти се заядат за кабела кажи, че кучето го е прегризало и си е е наложило да го снадиш.
-
а наи-добре както ти lazarus18 в по предишни постове отиди без захранващият кабел.те си имат там купища такива.ако те питат забравил си го и това е.и го носи наи-накрая в сервиза,виждаме че ти се иска да се разминеш без сервиз но няма начин.
-
преди малко се прибрах и бях в сервиза.там ми каза че кабела не е проблем .колкото до проблема с индикатора ми казаха че е най добре при следващо показване незабавно да им го закарам.като разбра че съм пипал в сервизното меню ме предупреди повече да не влизам там че ще стане много сложно.искаха само да го наблюдавам и ако има пак проблем да го нося.иначе информацията за премигванията я имат но не искат а и нямат право да я казват.така че засега съм спокоен и се надявам всичко да е наред.благодаря на всички за съветите и информацията.
-
Цитат:
преди малко се прибрах и бях в сервиза.там ми каза че кабела не е проблем .колкото до проблема с индикатора ми казаха че е най добре при следващо показване незабавно да им го закарам.като разбра че съм пипал в сервизното меню ме предупреди повече да не влизам там че ще стане много сложно.искаха само да го наблюдавам и ако има пак проблем да го нося.иначе информацията за премигванията я имат но не искат а и нямат право да я казват.така че засега съм спокоен и се надявам всичко да е наред.благодаря на всички за съветите и информацията.
Като носиш твоя в сервиза-попитай ги как се разчита серииният номер на телевизора.Запиши си го с подробности и дай инфото тук.
-
ще попитам но днес много ясно ми казаха че поверителна информация не давали по никакъв повод.да ако получа отговор ще побликувам обезателно.но засега ще изчакам с карането в сервиза до нова грешка.ако има такава още на другия ден е на ремонт.
-
Цитат:
ще попитам но днес много ясно ми казаха че поверителна информация не давали по никакъв повод.да ако получа отговор ще побликувам обезателно.но засега ще изчакам с карането в сервиза до нова грешка.ако има такава още на другия ден е на ремонт.
:Drinks:
-
Немога да намеря никъде информация за CI+ слота на SONY KDL 46W5800,т.е. дали може да се използува за декодиране на пакети от вградения DVB-S2 tuner в него. :cowboy:
-
Точно това му е целта. Трябва ти обаче модул, който поддържа кодировката на твоя оператор.