Времето за реакция на пикселите може да се намали със функция 100Hz. Действа като ускорител на матрицата.Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
Преглед за печат
Времето за реакция на пикселите може да се намали със функция 100Hz. Действа като ускорител на матрицата.Цитат:
ами добре ами нали не е добре да се използва при филми.тогава какво правим
Това не е ракция на екрана, а се казва инпут лаг. Демек времето, за което сигнала идва до екрана. Със включени 100Hz то е по-голямо.
ми що така то няма логика и може ли по-някакъв начин да се намали примерно софтоерно
По скоро хардуерно като сложат по бързи процесори!Цитат:
Цитат:
колко мили секунди беше реакцията на екрана на сони W сериите?маи над 30ms беше и може ли по някакъв начин да се подобри това.
hristoslav2 май те подведоха с опресняване на екрана но милисекундите са по-скоро за импут лаг...Цитат:
Може със функция 100Hz.
хм това значи ли че и новите модели са толкова бавни щото и те са с процесор BE3.
30 мс са нищо. Почти всеки LCD монитор /който реално няма процесинг/ е с толкова. Стойности под 50-60 мс не са дразнещи /поне за повечето хора/.Цитат:
Специално W5500 е може би най-добре в тоа отношение. Лага му е доста нисък дори и без да си в GAME режим. За справка, Edge LED моделите на Самсунг са над 80, а някои на Филипс стигат до 150 мс.
Това, обаче е проблем предимно при игри. При гледане на филми или телевизия не е толкова фатално, да не кажа хич. Ако изкарваш звука на итделна аудио система може да се усети леко разминаване на звук и картина, но това се коригира от ресийвъра.
Аз мисля, че ти тотално си объркал понятията и говориш за нещо друго май.
знаеш ли за какво говоря.примерно сега като гледам на моя комп на монитора има лепенка 5ms за това говоря.
Това е времето за реакция на самия панел когато трябва да покаже черно-бяло-черно (но по скоро е за сиво-бяло-сиво)... няма нищо общо с импут лага! Реално такъв преход за панела надали ще се наложи а преход между различни цветни нюанси е поне 3-4 пъти по кратък! Това знам аз ако нещо греша моля някой по-разбиращ да ме поправи!Цитат:
Правилно, това е времето за реакция на пиксела. При Сони /Самсунг/ матриците принципно са по-бавни /8 мс/. Това не би трябвало да те притеснява.
Здравейте!
Благодарности на hristoslav,lazarus18 и всички тука (няма как да ги изброя)........ за полезните неща ,които пишат. :help Бих искал да попитам за съвет - в момента ми излезе възможност да се уредя с KDL 32S5600 на много добра цена-700 лв.,мостра ,но не е работила много и Ви моля да ме посъветвате оттук нататак ако го взема как да действам по въпроса с операторите и цифрова ТВ в смисъл ,че още не съм вързан към никой..........???
P.S Доколкото знам този модел няма DVB- С тунер,но пак пишат,че има МPEG-4 тунер(така пише в страницата на сони.бг)...............,моля за съвет,нещо не ми е много ясно какво имат предвид????! :081:
Благодарско предварително!
Дааа ...подведох се -грешно съм го разбрал-мислех че говори за времето за реакция на пикселите.Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Input Lag може да се намали само като се изключат всички подобрители на картината.В някои модели има режим Game
при който става именно това.
INPUT LAG-TEST
MARCA MODEL STANDARD GAME
Sony KDL-46Z4500 60 ms 25 ms
Sony KDL-46V5500 30 ms 30 ms
Sony KDL-52Z5500 30 ms 30 ms
Sony KDL-46W5500 40 ms 40 ms
Sony KDL-32W5500 50 ms 50 ms
Sony KDL-40ZX1* 120 ms 70 ms
Имат в предвид ,че с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C + MPEG-4) ще можеш да гледаш и HD програмите.Цитат:
Първоначално публикувано от nik4o77
Цитат:
Имат в предвид ,че с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C + MPEG-4) ще можеш да гледаш и HD програмите.
Извинявай,но не те разбирам-имам предвид,че няма DVB-C тунер,там е проблема ..хмм значи ще хващам само аналогови + платени,ок????
щом няма DVB-C тунер ще гледаш с приемника на кабелната. Нищо няма да загубиш икачеството ще е по-добро от аналоговата.
но е доста по добре ако има DVB-C тунер тъи като тогава можеш да си сложиш САМ модул с карта и картината ще е още по добра от приемника на кабелната другите + са че ще управляваш телевизора си от неговото си дистанционно и не се занимаваш с допълнителни устроиства и кабели