-
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
повече от 100Hz почти е не възможно да се долови от човешкото око.но разликата в тези два модела не е само 100то Hz.
А какво друго например, защото аз ги сравнявам в сайта на Сони и друго не виждам съществено освен Monolithic Design i 200Hz?! Има и други дребнички неща, но като че ли това е най-същественото.
Обемен звук отпред с S-Force - 46EX500:Dolby® Digital Plus 46HX700:ДА
Изключвател за пестене на енергия - 46EX500:няма 46HX700:ДА
MotionFlow - 46EX500:100Hz 46HX700:200Hz
BRAVIA Internet Widgets - 46EX500:ДА 46HX700:няма
Също на EX500 консумираната мощност е по-малка.
-
Действително разликата 100-200хц. е трудно доловима , по същественото е отразяването на това стъкло , което жена ти правилно веднага е забелязала. По-малко отразява от други такива модели като SL серията на LG ,но отражение все пак има.
-
реално EX500 е почти копие на W5500 може би дори и по-добър.а HX е наследник на X и Z сериите.но 800лв не е въобще малка разлика.пък и щом е толкова отражателно тoва стъкло.иначе за дизаин по красив модел телевизор лично аз не съм виждал.аз съм с 52W5500 и има супер картина ако можеш да ги сравниш директно W5500 и EX500 и се окаже че има по дабра картина EX500 вземаи го не се чуди но ако нямат значителна разлика то вземаи направо тоз 52W5500 хем е с по голям диагонал хем е на супер цена -3000лв.преди 1,2 месеца беше 4000лв.от колко метра ще се гледа телевизора?
-
Цитат:
реално EX500 е почти копие на W5500 а HX е наследник на X и Z сериите.
Да, на мен ми е ясно, че единият е по-висок клас от другия, но тези буквички няма да ме накарат да избера по-скъпия. Затова чета техническата спецификация на сайта и там единствените разлики съм ги извадил малко по-горе и те са 4-5 от които 200хц е най-същественото, както и стъклото отпред. Затова питам все пак защо трябва да дам 800лв. отгоре? Ако има нещо, което там не го пише, аз няма как да го науча, а изглежда че тези разлики и казаното дотук засега единствено накланят везните към EX500 :)
По-преди бях писал, че разстоянието ми е към 3 - 3.50 метра и затова 46" май е границата, понеже ще се гледа доста SD макар и цифров сигнал. Затова първоначалният ми избор беше 55EX500, но размислих и сега май наистина ще е 46EX500. Дизайна е супер на HX700, но жената ще ме убие ако дам толкова пари и се окаже че се отразява светлина от стъклото. Предпочитам да оцелея след покупката на телевизора :)
-
Цитат:
реално EX500 е почти копие на W5500 може би дори и по-добър.а HX е наследник на X и Z сериите.но 800лв не е въобще малка разлика.пък и щом е толкова отражателно тoва стъкло.иначе за дизаин по красив модел телевизор лично аз не съм виждал.аз съм с 52W5500 и има супер картина ако можеш да ги сравниш директно W5500 и EX500 и се окаже че има по дабра картина EX500 вземаи го не се чуди но ако нямат значителна разлика то вземаи направо тоз 52W5500 хем е с по голям диагонал хем е на супер цена -3000лв.преди 1,2 месеца беше 4000лв.от колко метра ще се гледа телевизора?
ето го 2999лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053597
няма толкова добра цена за такъв 52 телевизор в момента.
-
Защо ти се струва много 800 лв разлика заради дизайна? Има телевизори, които само заради материалите и дизайна струват по 10000 лв.
Разликата между 100 и 200 херца я има. Вярно, че трудно се усеща, но я има.
Ако не оценяваш дизайна за тази сума просто вземи по-евтиния.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Защо ти се струва много 800 лв разлика заради дизайна? Има телевизори, които само заради материалите и дизайна струват по 10000 лв.
Разликата между 100 и 200 херца я има. Вярно, че трудно се усеща, но я има.
Ако не оценяваш дизайна за тази сума просто вземи по-евтиния.
Напротив, оценявам дизайна и много ме кефи, но все пак ще гледам телевизия и предпочитам да няма отражения в образа, ако ще да е и от материали за 10000 лева. :)
-
Дизайнът на EX500, също не е лош. Няма смисъл да се набутваш за по-добър дизайн, вземи си по-евтиния + http://iskampc.com/dvico-tvix-hd-m-6...n-clone-2.html и ще си по-доволен. :)
-
плейва си дивх филми и си чете субт. от флашката, но не чете мкv. не знам за самсунг и лг, но 40ех500 си предава много добре. черното му е наистина черно, ъгъла му е много доволен и поне според мен е много добър избор. колкото до .. .мкв .. има си мултимедийни плеъри които са с безброй функций и компенсират липсите като са и на ниски цени !!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Neverwhere
Напротив, оценявам дизайна и много ме кефи, но все пак ще гледам телевизия и предпочитам да няма отражения в образа, ако ще да е и от материали за 10000 лева. :)
А защото тогава мислиш, че тези с лъскавото покритие не стават за гледане на телевизия? Предполагам си забелязал, че всички марки правят модели с такива лъскави панели точно във високия клас? Едва ли го правят за да не ги купува никой. За мен лъскавия панел е плюс, а не минус. Да, налага се да се съобразяваш с него, но ако не живееш в стъклена къща не е проблем. От друга страна с него картината е по-добра.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
А защото тогава мислиш, че тези с лъскавото покритие не стават за гледане на телевизия? Предполагам си забелязал, че всички марки правят модели с такива лъскави панели точно във високия клас? Едва ли го правят за да не ги купува никой. За мен лъскавия панел е плюс, а не минус. Да, налага се да се съобразяваш с него, но ако не живееш в стъклена къща не е проблем. От друга страна с него картината е по-добра.
ВЯРНО,ВЯРНО - 200ХЦ И ПО КОНТРАСТНА И ПЛЪТНА КАРТИНА(ЗАРАДИ ПАНЕЛА) И ИМАЙ ПРЕДВИД, ЧЕ ПРИ СОНИ КЛАСА ВИНАГИ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ. НО ГЛЕДАЙКИ, ЗАД ГЪРБА СИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ПРОЗОРЕЦ.
-
то нека си има прозорeц,с едни хубави плътни щорички светлина няма да има.може и външни още по-добре ще пазят даже и от шум и вятър зимата.
-
qbadabaduuu,Поздравления за хубавите снимки :bravo
1.40EX700-ASV,Sharp
2.46EX500-нов тип S-PVA,Samsung
-
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от qbadabaduuu
това са първите ми снимки извинявам се ако нещо не съм направил както трябва :)
adtomov ако може коментар :Drinks:
Привет на всички :)
Поздравления за първия опит, qbadabaduuu :) Да се надяваме за в бъдеще да подобриш качеството още повече. Ако имаш въпроси по тази тема или просто искаш да дискутираш - пиши ми :)
Ето и моите снимки от днес на гореспоменатите матрици:
1. Sony KDL40EX700 (матрица - Sharp)
2. Sony KDL55EX500 (матрица - ?нов тип от Самсунг?)
Кликнете върху снимките за по-голям размер.
:)
-
сигурно са еднакви матриците на 55EX500 и 46EX500