-
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от garyhobson
Дойде време и на мен да се похваля, от вчера съм собственик на 40ЕХ500. Много съм доволен. Искам да благодаря на всички, които си отделят от времето да помагат тук. След прекарани 5 месеца в чакане и четене вече съм сред щастливците останали доволни от избора си и се радвам че не избързах с 40W5500.
Мога да споделя опита си от пазара вчера. На първият, който ми разпечатаха в магазина на Цариградско (знаем кой е), му пуснах през флашката Burn in Images, които по принцип са за разработване на плазма, но аз ги ползвах за да му видя пикселите и подсветката при различни нива на сиво. При над 50% сиво ужасно се виждаха лампите отзад точно къде са, независимо от увеличаване и намаляване на подсветката (беше едва ли не като зебра екрана). Това при обикновен сигнал или филм няма как да се види. Съответно поисках друга запечатка и тя беше перфектна. Незнам как може да си позволяват сони да пробутват дефектни бройки но....сега тази ще отиде при някой друг който не е бил подготвен като мен. Затова всеки уважаващ се съфорумец от тук следва да бъде подготвен за да не му продават дефекти.
От тук нататък съм отворен да помагам и да отговарям на въпроси на всички интересуващи се от този модел.
PS 24p demo върви перфектно и през флашката и през HDMI от pc-то, независимо от режима на тв-то. Незнам какви настройки правите и как го гледате.
От къде може да го изтегля "Burn in Images" и ако може малко повече информация за работата с него?
-
garyhobson казваш добре че не избързах сравнявал ли си твоя с 40W5500 щото уж ЕХ500 е копие на W5500.
-
Това са обикновени jpg файлове с размери 1920х1080 с различни нива на сивото и синьо, зелено и червено. Имаше ги в този раздел на форума преди месец може би, потърсете. Който иска да даде майл на лична, ще му ги пратя.
Venci79 - Да еднакви са, аз се радвам на новия дизайн и медиа плеър на същата цена.
-
Вижте, това насичане е нормалното кино. С пуснати 100Hz е ненормалното.
Въпроса е дали при движение на камерата в клипа има неравномерности - т.нар. judder. На всяка секунда има едно подскачане в движението.
-
еи сега пробвах с Властелина на пръстените пуснах режим Game и пак насича.може би малко по-малко.еи сега ще си опитам да направия клипче с фото апарата,но някои дя ми прати скаипа си на лични за да му го пратя че аз няма да мога да го кача тук като линк че да видете какво имам на предвид.
-
-
ами там пише че може до 1гб а клипчето стана 2,30gb
-
Може ли някой да предложи програмка за конвертиране от .mkv в .m2ts ?
-
-
"...Нормално е да е леко накъсано движението, все пак е 24fps видеото. Не може да върви съвсем "мазно"..."
Не е никак нормално! При моите тв-та това демо вървят идеално плавно. Абе, тия Сони, тия Сонита.
-
Здравейте пак! :help
Надявам се не нахалствам,но може би покрай еуфорията на колегите съфорумци относно новите им придобивки ,някой знаещ и можещ потребител е пропуснал моя въпрос.Накратко:на моето тв (кдл40д350аеп) си гледках цифровата на МСАТ без проблеми,смених страната от България на Финландия и вече не открива никакви цифрови канали.Ресетвах го няколко пъти,пак нищо,държах го изключен-същата работа.Има само аналогова.
Благодаря предварително! :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
"...Нормално е да е леко накъсано движението, все пак е 24fps видеото. Не може да върви съвсем "мазно"..."
Не е никак нормално! При моите тв-та това демо вървят идеално плавно. Абе, тия Сони, тия Сонита.
Дори и при изключени Natural Motion и тн. простотии?
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
ами там пише че може до 1гб а клипчето стана 2,30gb
Запиши по-малко секунди.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от proroka
Може ли някой да предложи програмка за конвертиране от .mkv в .m2ts ?
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,38902.0.html
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Мерси ! Изтеглих и сега разучавам. Интерфейса и е доста объркан, но мерси все пак.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от proroka
Мерси ! Изтеглих и сега разучавам. Интерфейса и е доста объркан, но мерси все пак.
Свали си tsMuxer. Супер елементарно е. На теб ти трябва само да смениш контейнера от mkv в m2ts.