Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от petrucci
благодаря ти за отговора.кажи ми как да пусна интернет през лан кабел.изписва че неможе да се свърже.скороста ми е 1,3мб/с долнлоад.
при мене като го включих в рутера и лесно намери интернет т.е. не съм правил никакви настройки.
Малко повече се занимавах с DLNA да стартирам сървър на компютъра, но и това работи, така, че сега мога да гледам снимки и някои формати филми директно от тв-то.
Цитат:
благодаря ти за отговора.кажи ми как да пусна интернет през лан кабел.изписва че неможе да се свърже.скороста ми е 1,3мб/с долнлоад.
Скороста трябва да е 10 мб/с - /с по-малко не става/обади се на интернет провайдъра ти.
Цитат:
Първоначално публикувано от proroka
Ами CTR си беше...просто тези ЛСД-та и плазми ми се струва, че както уж са правени по съвременни технологии, така са на светлинни години назад от старите "стъкларки" ... като ги сложа един до друг и като сравня качеството на картината, направо ми иде да му изиграя една брадва на това новото EX500 ... аз имах някакви съмнения за новите модели, ама като го сравнявах с другите ЛСД-та в магазина ми изглеждаше супер, докато не се прибрах и сравних със стария китюк...колкото по-нови, толкова по-калпави значи пууу :(
Я му пусни HD филм или HD програма и пак ги сравни. И следващият път не си купувай 32 инча а поне 42.
Колега,и аз от неделя съм със Сони 40 ЕХ 500.Дай всички настройки за да го свържа с интернет,ако може стъпка по стъпка,че съм адски бос по тия неща :)На адсл съм,имам и безжичен рутър. Благодаря предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Скороста трябва да е 10 мб/с - /с по-малко не става/обади се на интернет провайдъра ти.Я му пусни HD филм или HD програма и пак ги сравни. И следващият път не си купувай 32 инча а поне 42.
http://www.speedtest.net/result/756866230.pngХристославе ако тази скорост е бавна то на бтк каква е?
БТК е умряла работа.....дават оферти за 25Мб/с а реално ти пускат 10-15Мб/с.
Много собственици на телевизори с интернет се оплакват от това ,че нямат връзка с мрежата. Причината е слабият битрейт на трафика. Браузъра в телевизора се опитва да намери дадена страница и като не може да я отвори в зададеното време ти дава съобщение че няма мрежа.
Цитат:
Тази скорост горе е абсурдно ниска, още повече, че е и към БГ сървър. Кой ти е доставчик, че то пише НетИсСат, но кой знае откъде те прекарват.
Трябва ти нещо такова:
http://www.speedtest.net/result/756875909.png
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
БТК е умряла работа.....дават оферти за 25Мб/с а реално ти пускат 10-15Мб/с.
Много собственици на телевизори с интернет се оплакват от това ,че нямат връзка с мрежата. Причината е слабият битрейт на трафика. Браузъра в телевизора се опитва да намери дадена страница и като не може да я отвори в зададеното време ти дава съобщение че няма мрежа.
бТК предлагат два интернет пакета - 12 Mbps и 6 Mbps, не съм чувал за 25 Mbps.
А пакета на БТК който уж е 12Мбпс е 9Мбпс ... БТК са мръсни измикяри !
При мене скоростта е доста ниска - филм от 700 mb свалям за около 15 мин. (Cabletel - пакета от 30 лева за интернет и цифрова ТВ), но когато свързах с лан кабел телевизора към рутера, нищо допълнително не съм настройвал т.е. мисля си, че може и при скорост под 10 MB/sec да работи това приложение за EX500. Телевизора си се свърза, пробвах 2-3 сайта от списъка в менюто - всичко е ок (връзката е TV и PC към рутер)
Като обобщение, има 2 неща благодарение на тази ЛАН връзка:
1 - Може да гледаш диркетно някои сайтове (You Tube etc.) в интернет (екстра, от която не намирам голяма полза поне за сега)
2 - Връзка с домашният компютър, която позволява филми, снимки и музика да си пускаш от телевизора (DLNA). Мене ме устройва, че мога поне за снимките да не ходя до компютъра да ги избирам, а директно с дистанционното на телевизора си търсиш и пускаш. С филмите не е идеално положението - има ограничен избор от формати които Сони разпознава и май по-нататък ще си взема допълнителен плейър за тази цел. Лично аз пробвах Full HD научно-популярни - качеството е супер, и е много удобно с DLNA.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Може би, ти си от София?
Това е за Пазарджик.
http://www.speedtest.net/result/757027222.png
А колегата виждам, че е от Самоков или около него.
Все пак в провинцията е по-зле в доста отношения!
1 Прикачен файл(ове)
Не, аз съм си в Русе, ама оспамихме темата за Сони :).
Мога ли да сложа последния фърмуер на Sony 40w5500 който е PKG1.700EA, след като съм с 570ЕА. Не е слаган 600ЕА.
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от jul6
Мога ли да сложа последния фърмуер на Sony 40w5500 който е PKG1.700EA, след като съм с 570ЕА. Не е слаган 600ЕА.
Можеш .Не е нужно да качваш фърмуерите подред на излизането им.
http://www.hifinews.ru/article/details/10559.htm