-
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от TODD
Пробвайте начално установяване на настройките. Така направих с на брат ми телевизора и на един френд след като им ъпдейтнах ТВ-тата мигаха и това помогна. ТВ-тата са 40Z5500 37W5500. То и в страницата на Сони пише това "моля извършете преинсталиране на телевизора чрез инициализиране на функция Автоматично стартиране" ама кой да чете. :) Вероятно нещо подобно както като си ъпдейтнете BIOS-a трябва да дадете BIOS Defaults за да влязат новите неща в употреба. И да кажа незнам колко мигания бяха при тях факт е, че сега ги няма.
Току що видях в страницата на Сони това
PKG1.741EA.
За тази актуализация (14/07/2010)
Съответни модели
KDL-22E5300 / E5310
KDL-32E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740
KDL-37V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740
KDL-40E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5 / Z5500 / Z5710
KDL-46V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5 / Z5500
KDL-52V5500 / V5610 / W5500 / Z5500
Подобрения в тази версия
Автоматичната настройка не прескача услуги в случай, че се използва активен радиочестотен вход.
Информацията за програмите в EPG (Електронния програмен справочник) се асоциира правилно със съответните услуги.
http://support.sony-europe.com/tvhc/...&m=KDL-40Z5500
И какво, значи след всеки ъпдейт трябва да подреждам програми наново?
-
bossorange Да. Но всеки сам си решава какво да прави. Аз само съм казал какво съм направил и какво пише в сайта на Сони.
-
За EX500 телевизорите се появи нов ъпдейт тези дни:
PKG4.068EUL-0107
Телевизорът сам се обновява, ако е свързан успешно към интернет. Обновлението не го намирам в сайта на Sony все още, и не мога да кажа кое е новото в него.
-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Здравейте. Така например когато пусна филм от pc през HDMI кабел до TV, след 1-2 мин гледане за 1 сек моя 32EX402 влиза в някакъв информационнен режим, екрана става черен, в горния му край изписва HMDI1 и 1080p, Размер на екрана-широк, а след още 1 сек се връща отново към филма. Това го забелязвам че ставаше преди, че и дори след последният официален фирмуер. Просто е неприятно, защото през това време филма си върви и съм изпуснал 1-2 реплики. Вие среща ли ли сте подобно поведение от SONY телевизорa си? Благодаря. Светломир
Edit: Горе описаното се появява еднократно само при току що включен и клониран TV на който е пуснат филм. При следващ такъв или ако не е пуснато видео, нищо не става.
-
И при мен го има това, което мисля, че е нормална функция на телевизора, която ти показва кой вход ползваш. Изпълнява се, при начално включване на тивито, като за няколко секунди в горната част на екрана се появява черна лента със съответния надпис на ползвания вход: HDMI1, 2...AV1, 2 и т.н. Не ми става черен целия екран и не ми пречи да гледам, каквото и да е. Провери си, дали си вкарал плътно всички кабели, които ползваш, да не би да няма добър контакт. Само това ми хрумва в момента.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от speedycars
За EX500 телевизорите се появи нов ъпдейт тези дни:
PKG4.068EUL-0107
Телевизорът сам се обновява, ако е свързан успешно към интернет. Обновлението не го намирам в сайта на Sony все още, и не мога да кажа кое е новото в него.
И моя ех700 вече е с тази версия. Но от поддръжката твърдят, че тази услуга не е налична за БГ :):) Интересно за по-старите модели, новия ъпдейт оправя проблеми с EPG, а аз имам такива в момента с моя. Ще почакам да видя какво ще отговорят от СОНИ - ако въобще отговорят. Че на предишното ми писмо, като има казах, че се ъпдейтвам и не ми оповече.
-
Относно 10-те премигвания:изваждането на коаксиалния кабел помага.Интересното е,че аз съм с галваничен разделител от години и не знам какво е станало(абонат на blizoo съм).
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan66
Относно 10-те премигвания:изваждането на коаксиалния кабел помага.Интересното е,че аз съм с галваничен разделител от години и не знам какво е станало(абонат на blizoo съм).
Явно проблема е в подаваният сигнал от blizoo. Телевизорът си работи нормално.
-
някой може ли да сподели какви са новостите след последния ъпдейт за Сони ЕХ500?
втория ми въпрос е дали някой знае как да направя така, че от 4-те опционални шрифта за субтитрите да ми подкарва винаги и само 1251 (втория). понеже винаги когато гледам от флашка филм трябва да минавам през менюто и да го променям от 1250 на 1251, за да не гледам маймунки
-
About this upgrade (24/08/2010)
This file updates your TV set firmware to version PKG4.068EUL-0107, and provides the following benefits:
Improvements in this version
Improve performance & stability of IPTV features.
i-Manual update.
-
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tottenham
някой може ли да сподели какви са новостите след последния ъпдейт за Сони ЕХ500?
втория ми въпрос е дали някой знае как да направя така, че от 4-те опционални шрифта за субтитрите да ми подкарва винаги и само 1251 (втория). понеже винаги когато гледам от флашка филм трябва да минавам през менюто и да го променям от 1250 на 1251, за да не гледам маймунки
На дистанционното имаш бутон, който сменя шрифта, точно под цифрата "9".
Как излизат при теб? При мен шрифта е много тънък и трудно се чете.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pavleto
На дистанционното имаш бутон, който сменя шрифта, точно под цифрата "9".
Как излизат при теб? При мен шрифта е много тънък и трудно се чете.
С натискането на този бутон, на екрана изписва само "Субтитри вкл.",..."Субтитри Изкл."
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vipservice
С натискането на този бутон, на екрана изписва само "Субтитри вкл.",..."Субтитри Изкл."
При мен, когато субтитрите са в отделен файл .srt с този бутон се сменят четирите шрифта.
Когато съм вградил субтитрите с AVIAddSubs с бутона се включват и изключват.