Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Защо въобще от Сони сътвориха тази чутовна глупост с 4 рализни модела, като можеше да минат само с 2? (сребърен и черен) Не стига, че са на еднаква цена, което обезмисля 805/815 спрямо 828/829.
Да, панела е един и същ, но по-нзада в темата коментирахме какво липсва на 400/600 motionflow спрямо 800.
Да, определено са имало нещо предвид с разликата в номерацията и това трябва да е софтуера за motion resolution или Motionflow. Склонен съм обаче да вярвам, че дори поставени един до друг трудно някой би намерил разлика. Явно дори от Сони не могат да дадат точно обяснени (на език достъпен за масовия потребител) затова спряха да ги отличават по друго освен цвета. Сега видях, че от HDTVtest са редактирали статията си и навсякъде където беше 800 са го заменили с 600 :). Какво да си помисли човек...
2 Прикачен файл(ове)
Вече сте го виждали - с това разполагат служителите в Сони центъра.
Прикачен файл 13561
Много е пикселизирано и нищо не се чете, може ли да го качиш с реалната му резолюция?
EDIT: - Отново е пикселизирано, явно толкова си може камерата. Интересно ми беше дали W828/W829 присъства в този списък? Ръчкайте ги в Сони Центъра да го внасят, че се правят на ощипани да си пробутват орязаните тояги.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
aldokalcone
...Отново е пикселизирано, явно толкова си може камерата. Интересно ми беше дали W828/W829 присъства в този списък? Ръчкайте ги в Сони Центъра да го внасят, че се правят на ощипани да си пробутват орязаните тояги.
Служителката от сони магазина каза че е чула че след месец ще внасят W828/W829. Аз си мисля че W828 няма да донесе много повече от 815, все пак 815 е Mоtiоnflow 600 и със същият панел, това е достатъчно добре.
Снимката нещо е много голяма и програмата която качва нещо я прецаква, W828/W829 го няма в списъка. На компютъра зумвам и всичко се вижда прекрасно, веднъж като я кача и и не се чете.
Последен опит със отрязана снимка :
Прикачен файл 13568
Цитат:
Първоначално публикувано от
javorenator
Служителката от сони магазина каза че е чула че след месец ще внасят W828/W829.
Вече се вижда нормално, 828/829 ги няма.
Значи ще чакаме внос на 828/829. Благодаря за информацията. Беше важно за мен.
Цитат:
Sony 50W805B - Motion Flow 400Hz - active 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function
Sony 50W815B - Motion Flow 600Hz - active 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur
Sony 50W828/829B - Motion Flow 800Hz - active 3D [100Hz panel] dejudder + de-blur function
Това за настройките е само предположение и засега нямам потвърждение. Прегледай внимателно ревютата и може да откриеш нещо по въпроса.
В ревютата казват, че 805 се справя много добре с бързи сцени, но не се споменава нищо спрямо 828/829. Ако бяха еднакви, защо да пускат 2 ревизии на модела? Че и сребърния го пишат с 600Hz, а черния с 400hz, направо да се чуди човек що за глупост са сътворили? Значи черния модел е по-бавен от сребърния?
Иначе от W6/W7 има доста оплаквания за banding/DSE, докато от 8 серия почти липсват и казват, че quality control-а е по-добър.
питах представител на Sony България който отговаря за телевизорите (жена е не и помня името)
7-ма и 8-ма серия 50" и нагоре са с 100Hz панел
по малките са 50Hz
Да не си говорил с мениджърката...Ина Парева ?
нямам представа може и тя да е била
правеха някаква презентация в хотел Expo
по принцип избягвам да задавам въпроси че ме обвиняват в заяждане :)
Нищо - продължавай да се "заяждаш" :rolleyes: Аз ако знам кога и къде ще правят презентация във Варна и ако съм свободен с удоволствие бих се заял...
Знаем, че са с еднакви панели, но motionflow от къде си го изсмукаха тогава?
Има нещо, а и до последно информацията ни е такава, че липсват ф-ции на motionflow при 805/815 спрямо 828/829.
Иначе за W7 серия - по-добре я пропуснете, за нея има доста оплаквания откъм качеството на панела и сглобката на този модел.
В hdfever.fr скоро ще имат 829 модела и ще могат да направят сравнение спрямо 805 (който ревюираха по-рано).